Kodak-superzoom 22-1980 mm

Kodak Pixpro AZ901
SUPERZOOM: Med objektivet innfelt ser kanskje ikke Kodak Pixpro AZ901 så imponerende ut, men zoomomfanget er hele 90x. (Foto: Kodak)
Kodak Pixpro AZ901
SUPERZOOM: Med objektivet innfelt ser kanskje ikke Kodak Pixpro AZ901 så imponerende ut, men zoomomfanget er hele 90x. (Foto: Kodak)

Kodak har lansert et nytt superzoomkamera med hele 90x zoomomfang, fra 22 mm vidvinkel til 1980 mm tele.

[no_toc] Firmaet som ivaretar gode, gamle Kodaks patenter og rettigheter, JK Imaging Ltd., har lansert et nytt superzoom-kamera under Kodak-vignetten: Kodak Pixpro AZ901. 

Superzoom-familie

Kameraet hører hjemme i en familie som Kodak kaller for Astro Zoom-serien. Dette er en serie superzoom-kameraer med liten bildebrikke som hos kompaktkameraer, men med stort zoomormfang.

Blant konkurrentene finner vi kameraer som Nikon Coolpix P900 (24-2000 mm), Canon PowerShot SX60 HS (21-1365 mm) og Leica V-Lux (25-400 mm). 

LES OGSÅ: Superraskt superzoom-kamera

Bildebrikken i de fleste av disse kameraene er altså av kompaktkamera-typen på 1/2,3 tomme eller 6,17 x 4,55 mm. Unntaket blant de nevnte er Leica V-Lux, som har en større én-tommes brikke på 13,2 x 8,8 mm.

Også Sony, Fujifilm og Panasonic har superzoomkameraer i denne klassen.

Brobygging

På engelsk kalles disse kameraene gjerne for «bridge»-kameraer fordi de representerer en slags brobygging mellom kompakt- og speilreflekskameraer. De er bygd over kompaktkamera-teknologi når det gjelder bildebrikke og betjening, men størrelse og formfaktor gjør at de ser ut som forholdsvis kompakte speilreflekskameraer. Det store zoomomfanget og kraftige teleeffekten på disse kameraene har gjort dem populære blant annet hos folk som reiser på safari.

LES OGSÅ: PRØVD: Vinterferie med superzoom

Kameraet er utstyrt med optisk bildestabilisering, selv om stativ sikkert er å anbefale på de heftigste teleinnstillingene.

Kodak Pixpro AZ901
DISKRET: Med LCD-skjermen snudd innover kan man fotografere diskret, samtidig som skjermen blir godt beskyttet. (Foto: Kodak)

Kodak Pixpro AZ901 har innebygd elektronisk søker, og den tre-tommers store LCD-skjermen kan vris og vendes, også med skjermen snudd innover slik at man kan fotografere mest mulig diskret. Kjekt for gatefotografer som vil unngå at skjermen lyser opp og tiltrekker seg oppmerksomhet når man er ute og fotograferer etter at mørket har senket seg. Men det skal sies at fotografering i dårlig lys ikke er dette kameraets sterkeste side. Lysstyrken på objektivet er beskjeden, fra f/3,1 i vidvinkelmodus til f/6,8 i full telemodus.

iOS- og Android-støtte

Kameraet er utstyrt med WiFi-støtte og kan fjernbetjenes fra en iOS- eller Android-mobiltelefon.

Serieopptak kan tas med opptil fem bilder i sekundet.

LES OGSÅ: Leica V-Lux i eksklusiv pakkeløsning

Om og når kameraet kommer i salg i Norge, er uvisst. Søk hos Prisjakt.no ledet ikke til noen norsk forhandler av Kodak Pixpro-kameraene, bare til én norsk og noen internasjonale nettbutikker.

I USA er prisen satt til cirka 500 dollar (cirka 4.000 kroner før skatter og avgifter). 

Tekniske data

Brutto oppløsningCa. 21 megapiksler
Netto oppløsningCa. 20 megapiksler
BrikkestørrelseKompaktbrikke 6,17 x 4,55 mm
SensortypeCMOS
LysfølsomhetISO 100-3.200
BildestabilisatorOptisk
LCD-skjerm3-tommer
LCD-skjermoppløsning920.000 piksler
SøkertypeElektronisk
Lukkertider1/2.000 sek.-30 sek.
Innebygd blitsJa
SerieopptakInntil 5 bps
Lagring8 MB + SD-kort opptil 32 GB
USBUSB 2.0
HDMIMicro-HDMI
WiFi802.11 b/g/n
BluetoothJa, versjon 4.1
Batteritid CIPACa. 400 bilder
Vekt777 g
Størrelse138,7 x 103,5 x 118,5 mm

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.