Kameranytt.no

Konkurranse i gatefoto

BenQ SW271
BenQ SW271
BILDEBEHANDLING: BenQ SW271 er en profesjonelle 4K-skjerm myntet på fotografer og videoredigerere. (Foto: BenQ)

Skjerm-produsenten BenQ inviterer nå til europeisk fotokonkurranse. Temaet er gatefotografering.

[no_toc] En av premiene er naturligvis en BenQ-skjerm, i dette tilfellet en skjerm designet for fotografer og videoredigerere. 

Men skjermen er bare andrepremien. Førstepremiene er fritt valg av en tre-dagers «masterclass» hos en anerkjent profesjonell fotograf enten i Frankrike, Tyskland eller Nederland, med tilgang til fotostudio, profesjonelle fotomodeller og ikke minst profesjonell veiledning i fotograferingens kunst. Samt bilderedigering. BenQ dekker kostnadene, ifølge pressemeldingen om fotokonkurransen.

Paris, Amsterdam eller Hamburg

Vinneren av fotokonkurransen kan velge mellom en tre-dagers workshop enten hos fotograf Neil Snape i Paris, fotograf Frank Doorhof i Amsterdam eller fotograf Michael B. Rehders i Hamburg.

Kurset i Paris har fokus på modell- og motefotografering, med mulighet til å ta flotte bilder av modeller i situasjons-, gate- eller studiomiljøer med profesjonelle belysningsteknikker og etterfølgende redigering.

Også i Amsterdam får man veiledning i å fotografere modeller både på gaten og i forskjellige studioer, i tillegg til at man får omvisning i noen av Amsterdams vakreste områder.

Det samme i Hamburg, hvor det også blir fototurer i byen med besøk i fotostudioer – og opplæring i bilderedigering. Her får man også mulighet til å ta modellbilder i Speicherstadt, havneområdet i Hamburg som er et verdensarvområde under UNESCO og en av Hamburgs store turistattraksjoner, samt lære mer om betydningen av styling og make-up.

Dette er altså premiene som vinneren av konkurransen kan velge blant.

Skjerm for bildebehandling

Den som får flest internett-stemmer for sitt foto på konkurransesiden, får andrepremien, som er en profesjonell BenQ SW271-skjerm. 

BenQ SW271
PROFF: Med tilbehør som dette blir BenQ SW271 et avansert digitalt mørkerom. (Foto: BenQ)

Dette er en 27-tommers skjerm som byr på 4K UHD-oppløsning og som er utstyrt med såkalt Aqcolor-teknologi for ekstra stor fargepresisjon. Skjermen støtter også HDR-10-standarden, noe som betyr at den kan vise bilder i et større dynamikkomfang i vanlige pc-skjermer.

Utsalgsprisen på skjermen i Norge ligger på rundt 12.000 kroner, ifølge Prisjakt.no. 

LES OGSÅ: PRØVD: BenQ 4K-skjerm – det nye mørkerommet 

Her kan du delta

Tema for konkurransen er altså gatefotografering, «Street Photography». Arrangøren er på jakt etter bilder som viser fantasi og kreativitet, og motivet kan enten være et offentlig rom, mennesker, objekter eller noe helt annet, heter det i utlysningsteksten.

Mer informasjon om konkurransen og hvordan man kan delta, finner man her. Her kan man også stemme på innkomne konkurransebidrag – og samtidig får man sjansen til å se hva slags nivå de innsendte bidragene til nå ligger på. De bildene som ligger der i skrivende stund, viser vel at det dreier seg om en konkurranse med store spennvidde.

Og fristen for å sende inn sitt bidrag er 30. juni 2018.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.