Langt objektiv med langt navn

AF-S Nikkor 180-400mm f/4 TV1.4 FL ED VR
FOR SPORT OG NATUR: AF-S Nikkor 180-400mm f/4 TV1.4 FL ED VR er et nytt teleobjektiv fra Nikon. (Foto: Nikon)
AF-S Nikkor 180-400mm f/4 TV1.4 FL ED VR
FOR SPORT OG NATUR: AF-S Nikkor 180-400mm f/4 TV1.4 FL ED VR er en ny telezoom fra Nikon. (Foto: Nikon)

Nikon har lansert superzoom med superlangt navn til superhøy pris. Og det er det første Nikkor-objektivet med innebygd telekonverter.

[no_toc] Telekonverteren gir en økning i brennvidden på 1,4x, men man må ofre ett blendersteg i lysstyrke hvis man aktiverer den. På den andre siden kan man aktivere telekonverteren uten å endre grepet om kameraet eller løfte blikket fra søkeren, ifølge Nikon.

Brennvidde-matematikk

AF-S Nikkor 180-400mm f/4 TV1.4 FL ED VR – det har du det superlange navnet – har som navnet antyder et brennviddeomfang på 180-400 mm, med en lysstyrke på f/4 gjennom hele zoomområdet.

LES OGSÅ: Flere telebilder uten stativ

Hvis man aktiverer den innebygde telekonverteren, endres brennviddeomfanget til 252-560 mm, mens lysstyrken endres til f/5,6.

AF-S Nikkor 180-400mm f/4 TV1.4 FL ED VR
BRYTER: Det nye Nikon-objektivet har bryter for å koble inn telekonverteren. (Foto: Nikon)

Dette er brennvidder basert på at man monterer objektivet på et fullformatkamera fra Nikon, altså et FX-kamera.

LES OGSÅ: Alt om nye Nikon D850

La oss regne om brennviddeomfanget hvis man monterer objektivet på et APS-C-kamera fra Nikon, altså det Nikon kaller et DX-kamera. Da vil standard zoomomfang tilsvare 270-600 mm. Og hvis man aktiverer telekonverteren, snakker vi om 378-840 mm. Intet mindre.

For natur- og sportsfotografer

Dette er et objektiv som er spesielt myntet på sports- og naturfotografer. Eller som produktmarkedssjef Dirk Jasper hos Nikon Europe sier det: – Dette teleobjektivet er blitt utviklet spesielt for sports- og naturfotografer som er villig til å strekke seg langt for å få tatt det perfekte bildet.

LES OGSÅ: PRØVD: Nikon D7500 holder liv i speil

Dette innebærer at de også må strekke seg langt ned i lommeboka for å anskaffe seg dette objektivet. Veiledende pris er 118.190 kroner, og objektivet forventes å være hos forhandlerne 8. mars.

Til gjengjeld får de et objektiv av svært høy kvalitet, med effektiv optisk bildestabilisator og der alle bevegelige deler i objektivhuset har full værbeskyttelse.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.