Leica-blits med LED for video

Leica SF 60
INTEGRERT: Den nye blitsen Leica SF 60 ved siden av en Leica M10 påmontert radioutløseren Leica SF C1. (Foto: Leica)

Leica har lansert ny blits med tilhørende radioutløser og innebygd LED-lys for video.

Den nye blitsen, Leica SF 60, kan brukes med en rekke Leica-kameraer. Ifølge pressemeldingen fra Leica-importør Bresson AS skal den være utmerket til Leica S, SL og M10, og den også brukes i kombinasjon med Leica Q og Leica CL, heter det.

LES OGSÅ: Vidvinkelzoom for Leica SL

Det samme gjelder radioutløseren Leica SF C1.

Liten og lett

Leica SF 60
LED: Den nye Leica-blitsen har innebygd LED-lys. (Foto: Leica)

Den nye blitsen er ganske liten og lett, med en vekt på 300 gram og en høyde på 98 mm. Likevel har den en rekke profesjonelle funksjoner.

Den er en TTL-blits – Through The Lens-flash, altså slik at målingen av blitslyset skjer via kameraets objektiv, som sikrer at lysmengden justeres i forhold til motivutsnittet, ikke for eksempel rommet i sin helhet.

LES OGSÅ: PRØVD: Leica CL – et drømmekamera?

Dessuten kan blitshodet vendes og vippes. Blitsen har zoomreflektor, integrert diffusor og reflektor og dessuten master- og slave-funksjon.

Kraftig

Leica beskriver blitsen som ekstremt kraftig, med et ledetall på 60 ved ISO 100.

SF 60 er utstyrt med LED-lys som lyser konstant og dermed kan brukes til videoopptak. LED-lyset er justerbart i ni trinn.

Noen vil sikkert gjøre et poeng av at video-LED-lys er et bomskudd ettersom det er flere Leica-kameraer som ikke kan ta opp video, men LED-lyset kan jo faktisk også brukes til foto. Så da så.

Leica SF 60
PASSER SAMMEN: Det nye blitssystemet fra Leica passer godt sammen med blant andre Leica SL og Leica M10, men også til flere andre Leica-kameraer. (Foto: Leica)

Betjeningen av blitsen skal være enkel, ved hjelp av to kontrollhjul på baksiden i kombinasjon med en liten fargeskjerm.

Strømforsyningen er fire AA-batterier, men man kan også koble til en Power Pack som gir raskere oppladningstid mellom hvert blink.

Fjernutløser

Leica SF 60 C1
FJERNSTYRING: Leica SF C1-radioutløseren byr på mange innstillingsmuligheter og kan styre mange blitser samtidig. (Foto: Leica)

Leica SF C1 radioutløser, som selges separat, monteres i blitsskoen og gir mulighet for trådløs fjernstyring av Leica SF 60-blitser i frekvensområdet 2,4 GHz.

Man kan benytte flere blitsenheter organisert i opptil sju kanaler, hver med tre grupper. Blitsene kan da styres sammen eller separat, med like eller forskjellige innstillinger.

Radioenheten får strøm fra to AA-batterier, som skal rekke til rundt 3.000 eksponeringer.

LES OGSÅ: Leica er kjerringa mot strømmen

Radioutløseren er for øvrig utstyrt med microSD-kortspor for opplasting av programvareoppdateringer.

Prisene

Veiledende pris for Leica SF60 systemblits er 5.460 kroner, mens Leica SF C1 radioutløser koster 3.200 kroner – prisene er inklusive mva. Blitsløsningen er tilgjengelig hos norske Leica-forhandlere nå.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.