Leica Q Khaki
KHAKI: Det nye Leica Q Khaki med skinnrem i samme farge som kamerahuset. (Pressefoto: Leica)

Leica har introdusert Leica Q Khaki. Nei da, det er ikke noe nytt kamera, egentlig. Bare en Leica Q med et lærbelegg i khaki-farge.

Listen over spesialvarianter av de ulike Leica-modellene ser ut til å være uuttømmelig, i hvert fall hva gjelder påfyll av nye varianter. Det er gjerne snakk om ny farger og andre designelementer i kombinasjon med at spesialmodellene produseres i et begrenset antall. Dette rettferdiggjør, ifølge Leica, at prisen økes. I noen tilfeller moderat, i andre tilfeller ganske dramatisk.

Leica Q Khaki representerer i så måte en modell som er bare moderat dyrere enn originalen, selv om man kunne ha fått seg et anstendig kamera for mellomlegget. Den vanlige Leica Q-modellen koster 41.000 kroner, mens Khaki-modellen koster 7.500 kroner mer, altså 49.000 kroner. For noen er den sikkert verdt prisøkningen.

– Herlig kamera

Leica Q høres kanskje ut som et litt kjedelig kamera, et speilløst kamera uten utskiftbar optikk. Men egentlig er det et herlig kamera. «En fryd å bruke», skrev jeg etter å ha fått anledning til å prøve fullformat-kameraet Leica Q i 2015. Og fulgte opp med å skrive at vi «kan ikke huske å ha prøvd bedre elektronisk søker». Sjekk linken nedenfor:

LES OGSÅ: Forsmak på kommende Leica-klassiker?

Leica Q Khaki
LIMITED EDITION: Leica Q Khaki er nok et Leica-kamera som produseres i bare et begrenset antall. (Pressefoto: Leica)

Leica Q Khaki vil bli produsert i totalt 495 eksemplarer på verdensbasis, så det gjelder nok å bestille et eksemplar så fort som mulig, hvis man vil ha et. Sannsynligvis er dette et kamera som ikke vil synke i pris som brukt kamera, heller omvendt – hvis samlerne får det som de vil.

Khaki-skinn

Spesialmodellen har khaki-farget skinnkledning, og det medfølger skinnrem i samme farge. En matchende farge finner man i Leica-inskripsjonen i topplaten. 

Ellers er både topplate, bunnplate og objektivet i sølvfarge. Ifølge Leica bidrar dette til at Leica Q Khaki minner om de klassiske Leica M Safari-spesialutgavene. 

Kompakt fullformat

Leica Q Khaki – akkurat som hovedmodellen uten Khaki i navnet – er altså et kompakt fullformat-kamera basert på en 24 megapikslers fullformat-sensor. Prosessoren er fra Leicas Maestro II-serie, og kameraet har en integrert elektronisk søker med oppløsning på hele 3,68 megapiksler. WiFi er integrert, og Leica har utviklet en egen iOS- og Android-app, FOTOS, som kan brukes med kameraet, blant annet for fjernkontroll og bildeoverføring. Man kan også ta opp video med kameraet, i Full HD med opptil 60 bilderuter per sekund – men ikke 4K. Maks ISO er ISO 50.000.

Lagd i Tyskland

Leica Q Khaki
(Pressefoto: Leica)

Listen over høydepunktene med kameraet, slik Leica ser det, inneholder også et punkt om at kameraet er 100 prosent «Made in Germany».

Sentralt i et kameraet med fastmontert objektiv er naturligvis hva slags kvaliteter nettopp dette objektivet byr på. Det er så absolutt et objektiv av høy klasse. Vi snakker om Summilux 28 mm f/1,7 ASPH med makrofunksjon.

I søkeren kan man også få en forhåndsvisning av hvordan et bildeutsnitt på 35 og 50 mm vil se ut. Med denne funksjonen aktivert vil JPEG-filen lagre bildet i den valgte «brennvidden», mens Raw-filen i DNG-format lagrer hele feltet med 28 mm på full oppløsning.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.