Kameranytt.no

Leica i khaki-farge

Leica Q Khaki
KHAKI: Det nye Leica Q Khaki med skinnrem i samme farge som kamerahuset. (Pressefoto: Leica)

Leica har introdusert Leica Q Khaki. Nei da, det er ikke noe nytt kamera, egentlig. Bare en Leica Q med et lærbelegg i khaki-farge.

Listen over spesialvarianter av de ulike Leica-modellene ser ut til å være uuttømmelig, i hvert fall hva gjelder påfyll av nye varianter. Det er gjerne snakk om ny farger og andre designelementer i kombinasjon med at spesialmodellene produseres i et begrenset antall. Dette rettferdiggjør, ifølge Leica, at prisen økes. I noen tilfeller moderat, i andre tilfeller ganske dramatisk.

Leica Q Khaki representerer i så måte en modell som er bare moderat dyrere enn originalen, selv om man kunne ha fått seg et anstendig kamera for mellomlegget. Den vanlige Leica Q-modellen koster 41.000 kroner, mens Khaki-modellen koster 7.500 kroner mer, altså 49.000 kroner. For noen er den sikkert verdt prisøkningen.

– Herlig kamera

Leica Q høres kanskje ut som et litt kjedelig kamera, et speilløst kamera uten utskiftbar optikk. Men egentlig er det et herlig kamera. «En fryd å bruke», skrev jeg etter å ha fått anledning til å prøve fullformat-kameraet Leica Q i 2015. Og fulgte opp med å skrive at vi «kan ikke huske å ha prøvd bedre elektronisk søker». Sjekk linken nedenfor:

LES OGSÅ: Forsmak på kommende Leica-klassiker?

Leica Q Khaki
LIMITED EDITION: Leica Q Khaki er nok et Leica-kamera som produseres i bare et begrenset antall. (Pressefoto: Leica)

Leica Q Khaki vil bli produsert i totalt 495 eksemplarer på verdensbasis, så det gjelder nok å bestille et eksemplar så fort som mulig, hvis man vil ha et. Sannsynligvis er dette et kamera som ikke vil synke i pris som brukt kamera, heller omvendt – hvis samlerne får det som de vil.

Khaki-skinn

Spesialmodellen har khaki-farget skinnkledning, og det medfølger skinnrem i samme farge. En matchende farge finner man i Leica-inskripsjonen i topplaten. 

Ellers er både topplate, bunnplate og objektivet i sølvfarge. Ifølge Leica bidrar dette til at Leica Q Khaki minner om de klassiske Leica M Safari-spesialutgavene. 

Kompakt fullformat

Leica Q Khaki – akkurat som hovedmodellen uten Khaki i navnet – er altså et kompakt fullformat-kamera basert på en 24 megapikslers fullformat-sensor. Prosessoren er fra Leicas Maestro II-serie, og kameraet har en integrert elektronisk søker med oppløsning på hele 3,68 megapiksler. WiFi er integrert, og Leica har utviklet en egen iOS- og Android-app, FOTOS, som kan brukes med kameraet, blant annet for fjernkontroll og bildeoverføring. Man kan også ta opp video med kameraet, i Full HD med opptil 60 bilderuter per sekund – men ikke 4K. Maks ISO er ISO 50.000.

Lagd i Tyskland

Leica Q Khaki
(Pressefoto: Leica)

Listen over høydepunktene med kameraet, slik Leica ser det, inneholder også et punkt om at kameraet er 100 prosent «Made in Germany».

Sentralt i et kameraet med fastmontert objektiv er naturligvis hva slags kvaliteter nettopp dette objektivet byr på. Det er så absolutt et objektiv av høy klasse. Vi snakker om Summilux 28 mm f/1,7 ASPH med makrofunksjon.

I søkeren kan man også få en forhåndsvisning av hvordan et bildeutsnitt på 35 og 50 mm vil se ut. Med denne funksjonen aktivert vil JPEG-filen lagre bildet i den valgte «brennvidden», mens Raw-filen i DNG-format lagrer hele feltet med 28 mm på full oppløsning.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.