Leica Oslo er her

Leica M Monochrome Oslo
SORT/HVITT: Leica M Monochrome (typ 246) er et rent sort/hvitt-digitalkamera. (Foto: Leica)

Den spesiallagde utgaven av Leica M Monochrom i forbindelse med åpningen av første Leica Store i Norge, er nå klar: Leica Oslo.

12. mai 2017 ble den første Leica Store-butikken åpnet i Norge. Under åpningen ble det kunngjort at Leica ville produsere en begrenset serie av Leica Monochrome-kameraet for salg gjennom den nye Leica-butikken i Oslo.

Vidvinkel à la 1955

Nå er serien klar, og den består av bare 10 eksemplarer av Leica M Monochrome (typ 246).

Leica M Monochrome Oslo
KOMPAKT: Summaron-M 28 mm-objektivet stikker bare to centimeter ut fra kamerahuset. (Foto: Leica)

Med på kjøpet får man et svært kompakt vidvinkelobjektiv, Summaron-M 28mm f/5,6 ASPH, med solblender i metall. Objektivet er en moderne utgave av et klassisk Leica-objektiv fra 1955.

Det kompakte objektivet stikker bare to centimeter ut fra kamerahuset. Den optiske utformingen er den samme som hos originalen fra 1955, med seks elementer i fire grupper.

LES OGSÅ: Spesial-Leica i første Leica Store i Norge

Objektivet leveres i en spesialversjon med sort overflate, og ifølge pressemeldingen fra moderselskapet til Leica Store Oslo, Interfoto på Skøyen, er dette den første utgaven av dette objektivet som leveres med denne overflaten.

Kameraet og objektivet leveres sammen med sort kamerarem i skinn, batteri, lader og autentifikasjonssertifikater, alt i en forseggjort gaveeske.

Oslo-gravering

Det spesielle med disse Leica Monochrome-kameraene er ikke bare at de utgjør en liten og eksklusiv serie på bare 10 eksemplarer, men at både kamerahus og objektiv har fått en spesiell inngravering der hvert kamerahus og objektiv er nummerert, for eksempel OSLO #01.

LES OGSÅ: Nytt design-ikon fra Leica

På kamerahuset er inngraveringen gjort på baksiden av huset, mens objektivet har inngraveringen foran.

Sort/hvitt

Som modellnavnet antyder, tar Leica M Monochorme bare sort/hvitt-bilder. Sensoren er uten fargefilter, og dermed er det ikke nødvendig med noen interpolering for å beregne lysverdiene. Dette bidrar ifølge Leica til ekstremt skarpe bilder.

Leica M Monochrome Oslo
NUMMER 4: Her er et av kameraene i den eksklusive Oslo-serien, med gravering oppe på kamerahusets bakside. (Foto: Leica)

Leica lover bilder med eksepsjonell dybde, klarhet og detaljoppløsning, og bilder tatt med Summaron-M-objektivet skiller seg dessuten ut fra andre bilder med et utseende som minner om analoge bilder, hevder Leica.

Nye Leica M10 – ikke for alle

Bildesensoren har en oppløsning på 24 megapiksler, og Leica M Monochorme er som kjent et fullformatkamera.

Prisen

Om Leica M Monochrome Oslo først og fremst vil bli kjøpt som et godt kamera eller som et investeringsobjekt, er ikke godt å si. Prisen er satt til 118.000 kroner, men man kan få kjøpt det på avbetaling til svært lav rente til en månedspris på 9.895 kroner over 12 måneder.

Til sammenligning er veiledende pris på Leica M Monochrome-kamerahuset i ordinær utgave 74.000 kroner.

Leica M Monochrome Oslo

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

3 Responses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.