Leica Q – fra sort til stilig grått

Leica Q Titanium
NÅ OGSÅ GRÅ: Leica Q Titanium grå – nydesignet versjon av Leica Q. (Foto: Leica)

Leica fortsetter å tilby sine kameramodeller i litt annen design eller andre fargekombinasjoner enn den opprinnelige modellen – til høyere pris.

Nå er det Leica Q det dreier seg om. Her er det riktignok ikke snakk om at det produseres bare et fåtall eksemplarer i en liten og eksklusiv serie, men et kamera som rett og slett er ment som et alternativ til den opprinnelige sorte modellen.

Bare litt dyrere

Prisen er da heller ikke særlig forskjellig fra originalen, som kostet 37.000 kroner da den kom i 2015. Nå er veiledende norsk pris på standardmodellen 41.500 kroner, mens den nye modellen, kalt Leica Q Titanium gray, vil koste 44.000 kroner når den kommer i salg i siste del av november.

Leica Q Titianum grå
RØDT: Røde graveringer er blant det som skiller Titanium-modellen fra den opprinnelige Leica Q. (Foto: Leica)

Hvis du vil se hvordan originalen så ut, sjekk min prøvekjøringsomtale fra 2015:

LES OGSÅ: Forsmak på kommende Leica-klassiker?

Leica har gitt den nye Q-versjonen en kombinasjon av titanfarge mot sorte knapper, kontrollhjul, lærbekledning og objektiv. Dette gir et raffinert og eksklusivt, men samtidig robust utseende, hevder Leica i pressemeldingen.

Kameraet har fått titangrå lakk på topplaten, på baksiden av kameraet og på bunnplaten. I tillegg har det fått rød gravering på feet-skalaen og brennviddetall på objektivet.

Kameraremmen som følger med, er laget i samme robuste materiale som brukes til klatretau, heter det.

Fast optikk

Leica Q Titanium gray har ellers de samme tekniske spesifikasjonene som den opprinnelige Leica Q-modellen. Kameraet har mange designlikheter med den klassiske M-rammesøkermodellen, men er litt mer moderne med høyoppløst integrert elektronisk søker med oppløsning på hele 3,68 megapiksler.

Leica Q Titanium grå
LEKKERT: Leica Q Titanium gray er lekker og minimalistisk. (Foto: Leica)

Noe av det som skiller Leica Q mest fra de fleste øvrige Lecia-kameraer, er at kameraet har et fastmontert og altså ikke utskiftbart objektiv. Vi snakker om et lyssterkt vidvinkelobjektiv, Summilux 28 mm f/1,7 ASPH med makromuligheter.

Leica hevder dessuten at kameraet har den raskeste autofokusen i sin klasse.

Kameraet er av fullformattypen og kan dessuten ta opp video i Full HD.

Leica Q Titanium grå
FRA SIDEN: Slik ser Leica Q Titanium gray ut fra siden. (Foto: Leica)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.