Leica Q2-problem skal være løst

Leica Q2
OPPDATERT: Fem måneder etter lanseringen har Leica Q2 fått forbedret fastvare. (Pressefoto: Leica)

Leica har nå lagt ut en fastvare-oppdatering til Leica Q2 som skal løse et problem med at enkelte bildefiler i Adobes Raw-format ikke har latt seg lese i Adobes programvare. 

Firmware Update 1.1 for Leica Q2 fikser flere mindre problemer som Leica Q2-eiere har støtt på. Det viktigste problemet har vært trøbbel i kommunikasjonen med Adobes bildebehandlings-programvare.

I hvor stor grad dette har vært et problem som har plaget mange Leica Q2-eiere, er ukjent, men feilen har i hvert fall gått ut på at bildefiler i Raw-formatet DNG (Digital Negative) – opprinnelig utviklet av Adobe – og som er tatt opp med Leica Q2 i «Continuous Super Speed»-modus, ikke har latt seg lese ordentlig i Adobes programvare.

DNG – det digitale negativ

DNG Raw-formatet ble i sin tid lansert av Adobe i et forsøk på å få kamerabransjen til å enes om et felles Raw-format, men så langt er Leica blant de få kameraprodusentene som har valgt å bruke DNG til sine Raw-filer. Dette til tross for at Adobe har gjort DNG til åpen kildekode og dermed et lisensfritt alternativ. Kamerabransjen har imidlertid valgt å holde fast ved sine prioritære Raw-systemer, som krever oppdatering av operativsystem og/eller bildebehandlingsprogramvare hver gang det kommer et nytt digitalkamera på markedet.

Leica Q2
MODERNE: Den elektroniske søkeren på 3,68 megapiksler bidrar til å gjøre Leica Q2 til et mer moderne kamera enn de klassiske rammesøker-kameraene fra Leica – uten sammenligning for øvrig. (Pressefoto: Leica)

Fastvare-oppdateringen fra Adobe sørger også for at en tilkoblet blits nå fyres av mer enn én gang i såkalt «Burst Shooting Modus».

Fotos-forbedringer

Nedlasting av filer via Leicas Fotos-app for iOS og Android, et gratisprogram for alle Leica-eiere, er blitt forbedret. Det samme gjelder intervallopptak, som nå skal kunne gjøres med ett sekunds-intervall kontinuerlig uten tap av bilderuter, som har skjedd tidligere.

Leica Q2 ble lansert på vårparten 2019 som en oppfølger av Leica Q fra 2015. Kameraet har en bildebrikke på 47 megapiksler – opp fra 24 megapiksler på originalen – og et fastmontert Leica Summilux vidvinkelobjektiv på 28 mm brennvidde og ganske høy lysstyrke på f/1,7. Kameraet har en elektronisk OLED-søker på 3,68 megapiksler, en tre-tommers LCD-skjerm, en bladlukker med korteste lukkertid på 1/2.000 sekund og elektronisk lukker på 1/40.000 sekund.  Leica Q2 kan ta opp video i 4K-format.

Veiledende pris på Leica Q2 er 52.000 kroner, ifølge den norske importøren, Bresson AS.

Leica Q2
OVENFRA: Leica Q2 har et klassisk Leica-utseende og skal ha svært god værbeskyttelse. (Pressefoto: Leica)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.