Kameranytt.no

Leica V-Lux i eksklusiv pakkeløsning

Leica V-Lux
KLAR FOR TUR: Leica V-Lux er klar til å tas med på tur i sporty fotobag og med ny nakkerem. (Foto: Leica)

Leica V-Lux relanseres med sporty bag og spesialdesignet nakkerem.

Leica V-Lux Explorer Kit er navnet på den nye pakkeløsningen som Leica-importør Bresson AS i Oslo nå har lansert.

Foruten Leicas V-Lux-kamera består pakken av en ny nakkerem og en sporty fotobag. Det hele leveres i det som Bresson AS betegner som «en dekorativ gaveeske».

Panasonic-aner

Leica V-Lux (Typ 114) er egentlig et tre år gammelt kamera, lansert høsten 2014.

Egentlig er det snakk om en Leica-tilpasset versjon av Panasonic DMC-FZ1000, et kamera som ifølge Prisjakt.no koster snaut 5.900 kroner i Norge i dag.

LES OGSÅ: Leica Oslo er her

Panasonic produserer som kjent en del objektiver i Japan på lisens fra Leica, og samarbeidet har gjennom årene resultert i motytelser fra Panasonic i form av en del Leica-kameraer basert på tilpasninger av Panasonic-kameraer. Dette skjer vel å merke i relativt sett rimeligere prisklasser enn det Leica til vanlig er kjent for.

Superzoom-kamera

Leica V-Lux hører hjemme i den såkalte superzoom-klassen. Dette er kameraer som har en design som gjør at de til forveksling ligner speilreflekskameraer, men de har ikke utskiftbar optikk. I stedet har de et fastmontert zoomobjektiv med stort zoomomfang.

Leica V-Lux
EXPLORER KIT: Den nye pakkeløsningen fra Leica byr på Leica V-Lux levert med spesialdesignet bærerem, fotobag og gaveeske. (Foto: Leica)

I Leicas tilfelle snakker vi ikke om så stort zoomomfang som noen av konkurrentene kan by på, men likevel et zoomomfang som det står respekt av, tilsvarende 25-400 mm. Altså 16x zoom. Lysstyrken er etter forholdene god, f/2,8 i vidvinkelmodus og f/4.0 i telemodus.

LES OGSÅ: Nye Leica M10 – ikke for alle

Et objektiv med så stort eller enda større zoomomfang designet for vanlige speilreflekskameraer i for eksempel APS-C-klassen ville har blitt i største laget, så superzoomkameraene benytter som regel ganske små bildebrikker, gjerne i kompaktkamera-størrelse. Leica V-Lux har en CMOS-brikke på én tomme med målene 13,2 x 8,8 mm. Dette er vel å merke en ganske stor bildesensor sammenlignet med hva kompaktkameraene pleier å ha, nærmere fire ganger så stor, faktisk.

Gode spesifikasjoner

Brikken har en nettooppløsning på 20 megapiksler, og kameraet har en lysfølsomhet som går fra ISO 25 til ISO 12.800 – utvidbart ukalibrert nedover til ISO 80 og oppover til ISO 25.600

Kameraet har en tre-tommers vridbar LCD-skjerm med oppløsning på 921.000 piksler og en elektronisk søker med oppløsning på 2,36 megapiksler og forstørringsgrad på 0,7x. I en av testomtalene jeg har tittet på, er søkeren omtalt som imponerende.

LES OGSÅ: Nytt design-ikon fra Leica

Lukkertidsomfanget går fra 60 sekunder til 1/4.000 sekund – eller til 1/16.000 sekund med den elektroniske lukkeren.

Leica V-Lux
BRA I TEST: Leica V-Lux har fått positive testomtaler. (Foto: Leica)

Serieopptak kan tas med opptil 12 bilder per sekund. Kameraet har optisk bildestabilisator.

Video kan tas opp i både 4K- og Full HD-kvalitet.

Kameraet har innebygd WiFi-løsning og kan fjernstyres via smarttelefon eller en separat fjernkontrollenhet.

Kameraet har en vekt inkludert batteri på cirka 830 gram.

Alt i alt kan Leica V-Lux sies å ha ganske gode spesifikasjoner, og kameraet har da også høstet en del pene testomtaler rundt omkring. For eksempel fordi det i motsetning til en del konkurrenter byr på muligheten til å endre zoomposisjonen med en «ekte» zoomring rundt objektivet, ikke bare med en bryter ved utløserknappen. Dette bidrar til å gjøre zoomingen mer nøyaktig.

Eksklusiv pakkeløsning

Fotobagen i det nye pakkeløsningen heter egentlig «Bowery for Leica, Nylon, Black» og kommer fra fotoveskekolleksjonen «ONA for Leica». De indre rommene kan flyttes på og skal gi god beskyttelse av både kamera og personlige gjenstander.

Leica V-Lux
GAVEESKE: Ikke mange kameraprodusenter tar med esken i promoteringen, men det gjør altså Leica. (Foto: Leica)

Den spesialdesignede kameraremmen bærer navnet «Leica Rope Strap Designed by COOPH», og er en ikke helt diskret nakkerem i rødt. Ifølge Bresson AS er remmen lagd av det samme materialet som brukes til klatretau. Enkelte detaljer er i italiensk skinn.

LES OGSÅ: Ikke helt diskret fra Leica

Som vanlig hos Leica følger Adobe Photoshop Lightroom-programmet med for bildeorganisering og bildebehandling.

Prisen

Leica-importør Bresson AS har satt prisen på Leica V-Lux Explorer Kit til 12.995 kroner. Dette gir et påslag på 1.600 kroner fra å kjøpe kameraet separat. Da er veiledende pris 11.365 kroner.

Ifølge Prisjakt.no, som sjekker de reelle prisene i fotobutikkene, kan man imidlertid få kjøpt Leica V-Lux for cirka 10.000 kroner hos en del fotobutikker.

Leica V-Lux
SUPERZOOM: Leica V-Lux er et såkalt superzoom-kamera med zoomomfang tilsvarende 25-400 mm. (Foto: Leica)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.