Lover studio-lyd med nye Lark Max

Hollyland Lark Max
LARK MAX: Hollyland Lark Max-systemet består av to trådløse mikrofoner med innebygde sendere samt en mottaker til å feste på kameraet. Transporteske med innebygd lader medfølger. (Pressefoto: Hollyland/Focus Nordic.)

Siste nytt innen trådløse mikrofoner til video-bruk er Lark Max-systemet fra leverandøren Hollyland. Produsenten lover lyd i studiokvalitet på avstander på opptil 250 meter.

Det nye Lark Max-systemet lanseres nå i Norge av Focus Nordic. Lark Max er et mikrofonsystem bestående av to trådløse mikrofoner med innebygde sendere samt en trådløs mottaker som normalt vil plasseres på video- eller hybrid-kameraet. Gjerne opptil 250 meter unna, altså. Fagbetegnelsen er lavier-mikrofonsystem, som er sjanger-betegnelsen for såkalte myggmikrofoner og lignende som gjerne festes til klærne.

Løsningen er kompatibel med en rekke typer kameraer, alt fra speilreflekskameraer og speilløse kameraer til action-kameraer, dedikerte videokameraer og andre, inkludert mobilkameraer.

MaxTimbre

Ifølge distributøren Focus Nordic er Hollyland Lark Max den første såkalte MaxTimbre-mikrofonen på markedet. Hva betyr det? Hos Foto.no forklares det med at MaxTimbre Mic-teknologien er en flerlags membranmikrofon-design som optimaliserer stemmeopptak. Resultatet skal være klare og tydelige lydopptak.

Teknologien byr på en akustisk struktur som skal eliminere uønskede resonanser. I tillegg beskytter teknologien mot vindstøy og støy forårsaket av vibrasjoner, heter det. 

Systemet skal dessuten ha avansert støykansellering, kalt Environmental Noice Cancellation (ENC). Teknologien skal registrere og minimere støy fra omgivelsene, og målet er krystallklar lyd uten forvrengninger. ENC-beskyttelsen kan kjapt slås av eller på etter behov både fra senderen og mottakeren.

Til ytterligere forbedring av lyden benyttes DSP-teknologi, som står for Digital Signal Processing. Senderen har åtte gigabyte innebygd lagringsplass og støtter opptil 14 timers backupopptak, ifølge Focus Nordic. Senderne fungerer i opptil om lag 7,5 timer. Med fullt oppladet transportboks kan man få en samlet batteritid på systemet på opptil 22 timer, ifølge produsenten.

Hollyland Lark Max
ENKELT I TA I BRUK: Lark Max-mikrofonene har både innebygd klips og en magnetholder som kan brukes til å feste mikrofonene på klærne. Til høyre mottakeren til å montere på kameraet. (Pressefoto: Hollyland/Focus Nordic.) (Klikk for større bilde.)

De trådløse mikrofonene kan festes til klær via klips eller magnet.

Eksempler på bruksområder er intervjuer, videoblogging, podcaster, nettundervisning og andre typer lydopptak der det stilles krav til god lydkvalitet.

Retningsbestemt mikrofon

Det nye Hollyland Lark Max-systemet er basert på en retningsbestemt mikrofon med 48 kHz/24-bits kvalitet. Signal/støy-forholdet er oppgitt til 70 dB, og maksimalt lydtrykknivå (SPL) er oppgitt til 128 dB. Lark Max-systemet håndterer uten problemer et lydtrykknivå på 120 dB og skal kunne fange opp plutselige topper på opptil 128 dB når senderens inngangsforsterking er satt til minimum. Produsenten lover at dette i betydelig grad skal redusert forvrengt eller klippet lyd. Lark Max-systemet skal derfor passe godt i komplekse opptaksmiljøer, heter det.

Mottakeren kobles enkelt til et kamera via den medfølgende 3,5 mm TRS-til-TRS-kabelen. Den støtter også UAC-standarder – USB Audio Class – og kan fungere som et lydkort som sender lyd til datamaskinen via en enkel USB-kabel.

Fra overvåkning til studiolyd

Produsenten Hollyland har vært på markedet siden 2013 og var i utgangspunktet mest kjent for sine trådløse overvåkingssystemer. Men i dag har selskapet også en stor portefølje innen blant annet trådløs lyd myntet på videoprodusenter. Kanskje mest i det profesjonelle markedet, men også med konkurrerende produkter i det vi kan kalle entusiast-markedet.

Hollyland-produktene ser ut til å være tilgjengelige hos alle de store fotohandlerne i Norge.

Hollyland Technology er et teknologiselskap med hovedkvarter om Shenzhen i Guangdong i Kina. 

Shenzhen, ofte kalt Kinas Silicon Valley, er en av de såkalte økonomiske sonene i landet med mange selskaper involvert i teknologisk utvikling og produksjon. Området ligger rett nord for Hong Kong.

Kundemassen beskrives typisk som fotografer, kringkastingsfolk, videobloggere, influensere, gamere, messearrangører, profesjonelle videofirmaer, større bedrifter, firmaer som tilbyr utleie av foto- og videoutstyr og så videre. 

Prisen

Hollyland Lark Max skal være tilgjengelig i Norge når dette skrives i slutten av juni 2023. Anbefalt salgspris er cirka 4.000 kroner inklusive mva. 

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.