Lover topp fotokvalitet til under 3.000

Motorola One Vision
FINGERAVTRYKK: Motorola One Vision har fingeravtrykkssensor i Motorola-logoen på baksiden, og støtter dessuten opplåsing via ansiktsgjenkjenning. (Pressefoto: Motorola)
Motorola One Vision
FINGERAVTRYKK: Motorola One Vision har fingeravtrykkssensor i Motorola-logoen på baksiden, og støtter dessuten opplåsing via ansiktsgjenkjenning. (Pressefoto: Motorola)

Motorola har lansert en ny mobiltelefon der sammenslåtte piksler skal bidra til bedre bilder i dårlig lys. Med denne kameramobilen lover Motorola høy fotokvalitet for bare 2.990 kroner.

[toc] Quad Pixel kaller Motorola teknologien som skal bidra til å gjøre det lettere å ta gode bilder under dårlige lysforhold med den nye Motorola One Vision. Motorola kombinerer fire piksler til én stor piksel på 1,6 mikrometer.

Motorolas regnestykke går ut på at dette gir en fire ganger så lysfølsom bildesensor på 48 megapiksler. Sluttresultatet blir et bilde med oppløsning på 12 megapiksler, men med forbedret lysstyrke og redusert bildeforstyrrelse i dårlige lysforhold, som det formuleres i pressemeldingen. 48 megapikslers-sensoren er omlag 28 prosent større enn på de fleste av dagens flaggskipsmobiler, hevder Motorola.

Nattmodus

Den bakre bildesensoren på 48 megapiksler har dessuten optisk bildestabilisering, og Motorola har i tillegg utviklet en ny nattmodus kalt Night Vision, som ifølge Motorola skal kunne fange deler av bilder som det menneskelige øye ikke kan oppfatte i dårlig lys.

Motorola One Vision
STILIG FARGE: Sapphire Gradient er betegnelsen på denne fargen som man kan få Motorola One Vision i. (Pressefoto: Motorola)

Løsningen skal ytterligere bidra til å gjøre bilder tatt under dårlige lysforhold mer detaljerte, hevder Motorola.

Gratis fotolagring

I det hele tatt ser det ut til at det spesielt er fotointeresserte mobilbrukere Motorola frir til med den nye One Vision-mobilen. For eksempel tilbyr selskapet 128 gigabyte med gratis fotolagring hos Google Photos. Lagringsplassen må imidlertid deles med annen lagring, for eksempel sanger og videoer, ser det ut til ut fra beskrivelsen i pressemeldingen.

Motorola One Vision
SELFIE-KAMERAET: Hullet øverst på skjermen er selfie-kameraet. (Pressefoto: Motorola)

Å lagre bilder hos Google Photos krever naturligvis internett-tilgang og at man har opprettet en Google-konto.

Motorola One Vision-mobilen har intern lagringsplass på 128 gigabyte og kan i tillegg utstyres med MicroSD-kort på opptil 512 gigabyte, ifølge produsenten.

21:9-proporsjoner

Motorola One Vision skiller seg fra konkurrentene ved at skjermen er basert på 21:9-proporsjonsformatet. Nettstedet ZDNet har i en testomtale påpekt at det foreløpig er lite innhold tilgjengelig for visning i 21:9-proporsjoner. Dette vil nok bedre seg over tid, fastslår ZDNet, men en annen ulempe er at selv om skjermen er forholdsvis smal når man holder mobilen i portrett-/høydeformat, er skjermen såpass høy at det kan være vanskelig å nå fram til øverste og nederste del av skjermen når man betjener mobilen med én hånd. 

Motorola One Vision
HØY SKJERM: Motorola One Vision har en høy, men smal skjerm i 21:9-proporsjoner. (Pressefoto: Motorola)

Dessuten bidrar skjermformatet til å gjøre mobilen såpass høy at det kan være vanskelig å få plass til den i lommen, hevder ZDNet. Dimensjonene er oppgitt til 160,1 x 71,2 x 8,7 mm. Til sammenligning har for eksempel iPhone X dimensjoner på 143,6 x 70,9 x 7,7 mm.

Hvorvidt dette er relevant kritikk, er vanskelig å si uten å ha prøvd mobilen.

Selve skjermstørrelsen er oppgitt til 6,3 tommer, og oppløsningen er på 1.080 x 2.520 piksler. Skjermen har en pikseltetthet på 432 punkter per tomme.

Skjermen er for øvrig en IPS-basert LCD-skjerm. Det er vel ikke å vente at en såpass rimelig mobil har en OLED-skjerm, men igjen – om dette har noen særlig betydning, er vanskelig å si. 

Motorola One Vision
AI: Som alle andre skryter også Motorola av at selskapet bruker kunstig intelligens for å gjøre kameramobilene smartere. (Pressefoto: Motorola)

Mobilen veier 180 gram.

Kameraene

Hovedkameraet på mobilen er altså det nevnte 48 megapikslers-kameraet med lysstyrke f/1,7. I tillegg har man på baksiden et kamera på fem megapiksler og lysstyrke f/2,2, men dette benyttes bare som dybdemålingssensor for å gi myk og uskarp bakgrunn i portrettbilder og lignende.

Hovedkameraet kan ta opp 4K-video (2.160p) med en hastighet på 30 bilderuter i sekundet og Full HD-video (1.080p) med opptil 60 bilderuter i sekundet.

Selfie-kameraet på framsiden har en oppløsning på 25 megapiksler og har en lysstyrke på f/2,0. Også i dette kameraet brukes Quad Pixel-teknikken for å gi skarpe bilder i dårlig lys. Quad Pixel-selfies er på seks megapiksler.

Motorola One Vision
BRONSE: Denne bronsefargen er en av fargesjatteringene man kan få Motorola One Vision i. (Pressefoto: Motorola)

Batterikapasiteten er på 3.500 milliamperetimer.

Kunstig intelligens

Motorola One Vision har innebygde funksjoner for maskinlæring i prosessoren, som har åtte kjerner – vi snakker om en Exynos 9609-prosessor på 2,2 GHz i tillegg til en grafikkprosessor av typen Mali G72 MP3. Den nye portrettfunksjonen bruker kunstig intelligens – AI – til å legge til Night Vision-effekter i portrettmodus i dårlig lys.

Motorola One Vision
LADING: Med Turbo Power skal det være mulig å lade opp Motorola One Vision til sju timers bruk på bare 15 minutter, sier Motorola – men tar en del forbehold. Trådløs lading støttes ikke. (Pressefoto: Motorola)

Mobilen er opprinnelig lansert med Android 9 Pie, men vil få operativsystem-oppgraderinger til Android Q og R samt sikkerhetsoppdateringer i tre år fra den globale lanseringsdatoen i mai 2019, heter det.

Prisen

Den norske prisen er allerede røpet – den veiledende prisen er på 2.990 kroner, og Motorola One Vision skal være tilgjengelig hos norske forhandlere i skrivende stund.

Motorola er i dag et selskap i Lenovo-gruppen.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.