Luminar snart klar for Windows

Luminar Neptune
PÅ FRØYA: Et av feriebildene fra en tur rundt på Frøya i sommer blir her bearbeidet med Luminar Neptune, vel å merke med Mac-versjonen i denne omgang. (Foto: Toralv Østvang)
Luminar Neptune
PÅ FRØYA: Et av feriebildene fra en tur rundt på Frøya i sommer blir her bearbeidet med Luminar Neptune, vel å merke med Mac-versjonen i denne omgang. (Foto/skjermdump: Toralv Østvang)

Bildebehandlingsprogrammet Luminar er nå kommet et steg nærmere å være et fullverdig Windows-program.

[toc] Det amerikanske programvarehuset Macphun har nå i juli lagt ut en offentlig tilgjengelig betaversjon av Luminar for Windows.

Programmet har et fleksibelt brukergrensesnitt som kan endres i samsvar med erfaringsgrunnlaget til brukeren, og det er et rimelig alternativ til programvare som Adobe Photoshop – selv om de to programmene kanskje ikke er direkte sammenlignbare.

Nøkkelprodukt

Bildebehandlingsprgrammet Luminar Neptun har vært tilgjengelig for Mac-brukere en god stund og må vel sies å være et nøkkelprodukt hos Macphun, som i tråd med firmanavnet hittil har hatt fokus på programvare for Mac.

Luminar-programmet har imidlertid fått såpass god mottakelse blant fotointeresserte generelt at Macphun for snart et år siden bestemte seg for å utvikle en Windows-versjon også.

Denne kom ut i en lukket betaversjon i mai, og nå i juli er den altså blitt tilgjengelig for alle interesserte Windows-brukere.

Kunstig intelligens

Ifølge Macphun er alle de mest populære funksjonene i Mac-versjonen blitt med over i Windows-versjonen. Dette inkluderer også en av de nyeste funksjonene, filtereffekten som Macphun kaller Accent AI-filteret, som angivelig er basert på kunstig intelligens i håndteringen av lys, farger og elementer i bildene som redigeres.

LES OGSÅ: Bedre bilder med kunstig intelligens?

Ved hjelp av Accent AI-filteret skal man med én spak kunne justere egenskaper i et bilde som man ellers ville ha trengt opp mot et dusin kontrollfunksjoner for å redigere. Vi snakker om skygge, høylys, kontrast, fargetoner, metning, eksponering, skarphet og detaljgjengivelse og flere andre egenskaper ved bildene.

En del mangler ennå

I skrivende stund er det flere funksjoner i Mac-versjonen som ennå ikke er konvertert til Windows, blant annet integrasjon av innstikksmoduler, støyreduksjon og flere andre egenskaper, ifølge et blogginnlegg fra Macphun-ledelsen.

LES OGSÅ: Afinity klar for Windows – uten abo

Betaversjonen vil bli stegvis oppgradert fram til lanseringen av en komplett kryssplattformversjon av Luminar til høsten.

Tilbakemeldinger

De som melder seg på som betatestere, vil kunne påvirke den videre utviklingen av programmet, fremholder produsenten. Funksjonalitet for tilbakemelding til utviklerne og mulighet for å legge frem nye forslag er innebygd i betaversjonen.

LES OGSÅ: Vi har fått et nytt fotoprogram

Macphuns folk vil dessuten følge med på online-diskusjonene om programmet og komme med med tilbakemeldinger der så fort som mulig.

Informasjon om påmelding som betatester finner du her.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.