Kameranytt.no

– Lys i tunnelen for fotosalget

Marte Ottemo, Elektronikkbransjen
VEKST: Kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen melder om fornyet optimisme i den norske kamerabransjen. (Foto: Toralv Østvang)
Marte Ottemo, Elektronikkbransjen
VEKST: Kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen melder om fornyet optimisme i den norske kamerabransjen. (Foto: Toralv Østvang)

For første gang på 6-7 år er det registrert vekst i kamerasalget i Norge.

[toc] Dette fastslo kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen da hun presenterte tallene for elektronikksalget i Norge i første halvår.

Salgstallene for kamerabransjen i Norge har vært dyster lesning i en årrekke, men i løpet av første halvår 2017 kom veksten så smått tilbake.

LES OGSÅ: Sony a9: Speilløst fartsmonster

Det var tre hovedtrender i det norske kamerasalget i første halvår:

  • Salget av kompakte systemkameraer – les: speilløse systemkameraer – økte kraftig
  • Salget av speilreflekskameraer har stabilisert seg etter flere år med dramatisk nedgang
  • Salget av kompaktkameraer fortsetter å synke, i hvert fall målt i antall

Krysser fingrene

På spørsmål fra Kamerablogg.no bekreftet Ottemo at optimismen nå er kommet tilbake til kamerabransjen, om enn litt forsiktig foreløpig.

LES OGSÅ: Nytt slag i fjeset på kamerabransjen

– Vi kan i hvert fall fastslå at bransjen nå krysser fingrene og håper og tror at veksten i første kvartal ikke bare var et blaff, sa Ottemo.

Vekst i antall og verdi

Salgstallene som Elektronikkbransjen har registrert viser at det totalt ble solgt sju prosent flere kameraer i første halvår 2017 enn i samme periode i fjor.

Men verdien av kamerasalget økte mye mer, med hele 19 prosent. Vi kjøper altså åpenbart dyrere og mer avanserte kameraer enn før.

LES OGSÅ: Mobilen gir bilderekord

Salget av kompaktkameraer fortsatte å synke, med en nedgang på åtte prosent målt i antall. – Men siden vi stadig selger dyrere modeller, har verdien av kompaktkamerasalget likevel økt med tre prosent, fastslo Ottemo.

Speilløs-vekst

Det mest oppsiktsvekkende med bransjetallene som nå er lagt fram, er at salget av kompakte systemkameraer økte med hele 143 prosent i første halvår. Selv om fallet i speilreflekssalget ser ut til å ha stoppet opp, opplever bransjen en oppsiktsvekkende høy vekst i salget av speilløse systemkameraer, altså speilløse kameraer med utskiftbar optikk.

Kommentar

Kamerablogg.no ønsker ikke å dra vidtrekkende slutninger av de nye trendene, annet enn å fastslå at den norske kamerabransjen åpenbart går en spennende høst i møte.

Det gjenstår å se om de nye trendene kommer til å forandre bransjens prioriteringer og markedsføringstiltak i månedene som kommer.

For dette nettstedets del er det i hvert fall tydelig at utfordringen nå blir å få prøvd ut og omtalt speilløse systemkameraer i større utstrekning enn før. For dem er det åpenbart interesse for blant norske kamerakjøpere for tiden.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.