– Lys i tunnelen for fotosalget

Marte Ottemo, Elektronikkbransjen
VEKST: Kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen melder om fornyet optimisme i den norske kamerabransjen. (Foto: Toralv Østvang)
Marte Ottemo, Elektronikkbransjen
VEKST: Kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen melder om fornyet optimisme i den norske kamerabransjen. (Foto: Toralv Østvang)

For første gang på 6-7 år er det registrert vekst i kamerasalget i Norge.

[toc] Dette fastslo kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen da hun presenterte tallene for elektronikksalget i Norge i første halvår.

Salgstallene for kamerabransjen i Norge har vært dyster lesning i en årrekke, men i løpet av første halvår 2017 kom veksten så smått tilbake.

LES OGSÅ: Sony a9: Speilløst fartsmonster

Det var tre hovedtrender i det norske kamerasalget i første halvår:

  • Salget av kompakte systemkameraer – les: speilløse systemkameraer – økte kraftig
  • Salget av speilreflekskameraer har stabilisert seg etter flere år med dramatisk nedgang
  • Salget av kompaktkameraer fortsetter å synke, i hvert fall målt i antall

Krysser fingrene

På spørsmål fra Kamerablogg.no bekreftet Ottemo at optimismen nå er kommet tilbake til kamerabransjen, om enn litt forsiktig foreløpig.

LES OGSÅ: Nytt slag i fjeset på kamerabransjen

– Vi kan i hvert fall fastslå at bransjen nå krysser fingrene og håper og tror at veksten i første kvartal ikke bare var et blaff, sa Ottemo.

Vekst i antall og verdi

Salgstallene som Elektronikkbransjen har registrert viser at det totalt ble solgt sju prosent flere kameraer i første halvår 2017 enn i samme periode i fjor.

Men verdien av kamerasalget økte mye mer, med hele 19 prosent. Vi kjøper altså åpenbart dyrere og mer avanserte kameraer enn før.

LES OGSÅ: Mobilen gir bilderekord

Salget av kompaktkameraer fortsatte å synke, med en nedgang på åtte prosent målt i antall. – Men siden vi stadig selger dyrere modeller, har verdien av kompaktkamerasalget likevel økt med tre prosent, fastslo Ottemo.

Speilløs-vekst

Det mest oppsiktsvekkende med bransjetallene som nå er lagt fram, er at salget av kompakte systemkameraer økte med hele 143 prosent i første halvår. Selv om fallet i speilreflekssalget ser ut til å ha stoppet opp, opplever bransjen en oppsiktsvekkende høy vekst i salget av speilløse systemkameraer, altså speilløse kameraer med utskiftbar optikk.

Kommentar

Kamerablogg.no ønsker ikke å dra vidtrekkende slutninger av de nye trendene, annet enn å fastslå at den norske kamerabransjen åpenbart går en spennende høst i møte.

Det gjenstår å se om de nye trendene kommer til å forandre bransjens prioriteringer og markedsføringstiltak i månedene som kommer.

For dette nettstedets del er det i hvert fall tydelig at utfordringen nå blir å få prøvd ut og omtalt speilløse systemkameraer i større utstrekning enn før. For dem er det åpenbart interesse for blant norske kamerakjøpere for tiden.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.