Lyssterk portrett-tele for Micro Four Thirds

Sigma 56mm F1.4 DC DN
PREMIUM-OBJEKTIV: 56mm F1.4 DC DN er en kompakt portrett-tele fra Sigma. (Pressefoto: Sigma)
Sigma 56mm F1.4 DC DN
PREMIUM-OBJEKTIV: 56mm F1.4 DC DN er en kompakt portrett-tele fra Sigma. (Pressefoto: Sigma)

Sigma har i én sveip lansert hele fem nye objektiver, de fleste primært myntet på fullformat-kameraer. Men ett av objektivene har fatning for Micro Four Thirds og Sonys APS-C-kameraer.

[toc] Det nye portrett-teleobjektivet kan altså bestilles med Micro Four Thirds-fatning eller med Sony E-fatning. Den sistnevnte er spesielt myntet på Sonys APS-C-kameraer, som for eksempel kameraene i A6000-serien.

Objektivet, Sigma 56mm F1.4 DC DN, er ikke minst designet med tanke på videofilming, der fokuseringen drives av en tilnærmet lydløs steppmotor som gir myke fokusskifter, slik man gjerne ønsker det under videoopptak.

Minst i klassen

Sony betegner objektivet som det minste medium-teleobjektivet i sin klasse. Objektivet veier bare 280 gram.

Sigma 56mm F1.4 DC DN
BRENNVIDDEN: Det nye objektivet har en brennvidde på 56 mm. (Pressefoto: Sigma)

Brukt på et Micro Four Thirds-kamera tilsvarer brennvidden 112 mm, mens det på Sonys APS-C-kameraer vil ha en brennvidde tilsvarende 84 mm. Med andre ord et typiske portrett-teleobjektiv.

LES OGSÅ: Sigma: Arbeidshest og lyssterk vidvinkel

Trippel-serie

Lanseringen innebærer at Sigma nå kan tilby en fin serie på tre kompakte, men lyssterke f/1,4-premium-objektiver for Micro Four Thirds- og Sony APS-C-kameraer. Premium-objektiver er en betegnelse som brukes om kvalitetsobjektiver med fast brennvidde. Fra før har vi i denne serien vidvinkelobjektivet Sigma 16mm F1.4 DC DN og normalobjektivet Sigma 30mm F1.4 DC DN, og nå blir serien komplett med en portrett-tele på toppen.

Sigma 16mm F1.4 DC DN
VIDVINKELEN: Det nye teleobjektivet hører hjemme i samme serie som dette vidvinkelobjektivet, Sigma 16mm F1.4 DC DN. (Pressefoto: Sigma)

Sigma-objektiver med forkortelsen DC i navnet er myntet på APS-C-kameraer, mens DN refererer til speilløse Micro Four Thirds-kameraer. Det nye 56 mm-objektivet fås altså med Micro Four Thirds-fatning eller Sony E-fatning. Det siste innebærer at objektivet også kan brukes på Sonys fullformat-kameraer, men med heftig vignettering, siden objektivet er designet for mindre bildebrikker.

LES OGSÅ: Sigma med tre-lags APS-H-sensor

Myk bokeh

Det nye 56 mm-objektivet har 10 linseelementer fordelt på seks grupper, og i objektivet er det ni blenderlameller plassert ringformet, noe som skal bidra til fin bokeh, altså behagelig og myk gjengivelse av elementer som ikke er i fokus, for eksempel bakgrunnen i et portrett.

LES OGSÅ: Lyssterkt fra Sigma

Prisen

Pris og tilgjengelighet på det nye 56 mm-objektivet er ikke kunngjort ennå. 16 mm-vidvinkelen i den samme serien ligger på rundt 4.500 kroner, mens 30-mm normalobjektivet ligger på vel 3.000 kroner, så det er rimelig å anta at det nye teleobjektivet vil få en pris på rundt 4.000 kroner, kanskje noe høyere.

Norsk distributør for Sigma-produktene er Scandinavian Photo.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.