Mate20 Pro ble Årets mobil

Huawei Mate20 Pro
ÅRETS MOBIL: Huawei Mate20 Pro er kåret til Årets mobil av Elektronikkbransjen. (Foto: Huawei)
Huawei Mate20 Pro
ÅRETS MOBIL: Huawei Mate20 Pro er kåret til Årets mobil av Elektronikkbransjen. (Foto: Huawei)

Elektronikkbransjen har kåret Huawei Mate20 Pro til årets mobiltelefon i Norge. I budsjettklassen vant Samsung Galaxy A8.

Det er ikke minst kameraløsningene på Huawei Mate20 Pro som har tiltrukket seg mye oppmerksomhet den siste tiden. Med sine tre innebygde kameraer har mobilen fått mye positiv omtale, ikke minst fordi den byr på både skikkelig supervidvinkel-optikk, høyoppløst standard vidvinkel-optikk og optisk telefunksjon, altså et «ekte» teleobjektiv. Her snakker vi ikke om bare digital forstørrelse av et utsnitt fra en liten del av bildebrikken, selv om mobilkameraet også har digital zoomfunksjon.

Omregnet til 35 mm-format byr objektivene på Huawei Mate20 Pro på brennvidde tilsvarende henholdsvis 16 mm, 27 mm og 80 mm. Kombinerer man digital og optisk zoom, har man tilgjengelig et zoomområde tilsvarende 16-270 mm.

I sin omtale av Huawei Mate20 Pro påpeker juryen til Stiftelsen Elektronikkbransjen at Kirin 980-prosessoren i denne mobilen er verdens første basert på 7-nanometers produksjonsteknologi.

LES OGSÅ: Norsk pris til Sony RX100 VI

Huawei Mate20 Pro
PRISMOTTAKERE: Huawei-folkene måtte flere ganger opp på scenen og ta imot priser. Fra venstre Alex David og Tom Tang fra Huawei, deretter prisutdeler Peter Andersson fra Netonnet, mens Anders Bigseth hos Huawei blir intervjuet av Stian Sønsteng fra fagbladet Elektronikkbransjen. (Foto: Toralv Østvang)

Juryen legger også vekt på at «hovedkameraet skal ha dobbelt så stor bildebrikke som de fleste konkurrenter», slik juryen formulerer det. Sensorstørrelsen på hovedkameraet er 1/1,7 tommer. Til sammenligning er bildesensoren i hovedkameraet på Apples iPhone Xs Max på 1/2,55 tommer – for øvrig identisk med bildebrikke-størrelsen hos Samsung Galaxy S9+. Forskjellen høres kanskje ikke stor ut, men arealet på Huaweis brikke er nesten, om ikke helt det dobbelte av brikken i de to andre mobilene. Dessuten har Huawei Mate20 Pro en oppløsning på hovedkameraet på hele 40 megapiksler, mot 12 megapiksler hos Apple og Samsung.

LES OGSÅ: Bruker Huawei-mobil til fotojobben

Juryen nevner også det kraftige batteriet på 4.200 milliamperetimer og kort ladetid, og at mobilen kan lade andre mobiler kablet og trådløst. Prisen på prisvinneren er 9.600 kroner.

De to øvrige finalistene var Apple iPhone Xs Max og Huawei P20 Pro.

Årets budsjettmobil

Selv om Samsung altså tapte kampen om Årets mobil foran Huawei, tok Samsung igjen i konkurransen om Årets budsjettmobil. Her var det Samsung Galaxy A8 som stakk av med seieren, i tøff konkurranse med to andre finalister, nettopp fra Huawei – Huawei Mate20 Lite og Huawei P20Lite.

Samsung Galaxy A8
BUDSJETTVINNEREN: Samsung Galaxy A8 stakk av med tittelen Årets budsjettmobil. (Foto: Samsung)

På kamerasiden skiller Samsung Galaxy A8 seg fra den gemene hop ved å ha to frontkameraer, altså to selfiekameraer. Det ene er et 16 megapikslers kamera med lysstyrke f/1,9 og brennvidde tilsvarende 27 mm, mens det andre er på åtte megapiksler, samme lysstyrke og en brennvidde tilsvarende 24 mm.

LES OGSÅ: Nå skal bildene på pleksiglass

Hovedkameraet på baksiden er et 16 megapikslers kamera med lysstyrke f/1,7 og brennvidde tilsvarende 26 mm.

Prosessoren i Samsung Galaxy A8 er en Samsung Exynos 7885 åttekjerners prosessor på 1,6 GHz. Prisen for Galaxy A8 er 3.500 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.