Med iPhone 8 Plus på Times Square

iPhone 8 Plus
PÅ TIMES SQUARE: Kamerablogg.no har prøvd iPhone 8 Plus på Times Square i New York. (Foto: Toralv Østvang)
iPhone 8 Plus
PÅ TIMES SQUARE: Kamerablogg.no har prøvd iPhone 8 Plus på Times Square i New York. (Foto: Toralv Østvang)

I hvor stor grad egner dagens mobiltelefoner seg som reisekamera? Jeg har prøvd nye iPhone 8 Plus under en spasertur på Manhattan.

Det har vært en del jobbreising i det siste. Blant annet en tur til London for en pressebriefing hos Apple i forbindelse med lanseringen av iPhone 8. Seks dager senere ble jeg sendt til New York for å dekke Dells lansering av selskapets milliard-satsing på Tingenes Internett.

Jeg bestemte meg for å reise ekstra lett på denne New York-turen, uten medbrakt bærbar PC og kamera. Jeg nøyde meg med nettbrett – nyeste iPad Pro 10,5-tommer – og mobilkamera – iPhone 8 Plus – begge utlånt til testing fra Apple.

iPhone 8 Plus
DETALJER: Times Square, den travleste plassen midt på Manhattan, byr på en detaljrikdom som setter alle kameraer på prøve. iPhone ser ut til å ha greid oppgaven ganske bra. (Foto: Toralv Østvang)

iPad-erfaringene mine til skriving og webpublisering skal jeg spare leserne av Kamerablogg.no for. Dét er stoff som hører hjemme på Macworld.no-nettsidene. Men hvordan det er å greie seg bare med en mobil til fotograferingen, antar jeg at er noe som interesserer en del av leserne av Kamerablogg.no.

iPhone 8 Plus
HØY SIGNAGE-TETTHET: Det er vel få steder det er høyere signage-tetthet – et begrep som brukes mye blant dem som jobber i markedet for store reklame- og informasjonsskjermer – enn på Times Square. (Foto: Toralv Østvang)

Bare for å gjøre én ting klart: Jeg mener naturligvis ikke at et mobilkamera kan erstatte et ordentlig systemkamera. Har man behov for å komme hjem fra en reise med sylskarpe bilder som tåler en uendelighet av forstørrelse, må man ta med seg et systemkamera. Aller helst et fullformatkamera, naturligvis.

iPhone 8 Plus
TRYGT: Det store sikkerhetsoppbudet gjør at man føler seg ganske trygg i folkemylderet på Times Square, selv om det er blitt avslørt en god del terrortrusler mot området, senest ganske nylig. (Foto: Toralv Østvang)

Men hvis målet er å ha med seg noen gode bildeminner hjem, minner som for det meste kommer til å ses på en PC-skjerm eller maksimalt på TV-skjermen i stua, tror jeg mange blir godt fornøyd med bildene tatt med mobiltelefonen. Forutsatt at det er en av mobilene der produsenten bevisst har satset seriøst på kameradelen, naturligvis.

Og det gjør flere og flere mobilprodusenter i dag. Ikke minst Apple, men en god del av Android-konkurrentene også.

iPhone 8 Plus
TIMES SQUARE: Liten bildebrikke gir stor dybdeskarphet. Åpenbart en type motiver som egner seg godt for mobilknipsing. (Foto: Toralv Østvang)

Dette er ikke en testartikkel om iPhone 8 Plus. Kamerablogg.no kommer tilbake med en grundigere Prøvd-artikkel om både dette mobilkameraet og flere av konkurrentene i løpet av høsten. Dette er bare ment som en smaksprøve på noen av bildene man kan ta med iPhone-toppmodellen akkurat nå – om noen få uker kommer iPhone X, som vil vise om Apple har enda mer å by på når det gjelder mobil kamerateknologi.

iPhone 8 Plus
PROBLEMMOTIV: Til denne typen motiver man savner man gjerne et systemkamera med teleobjektiv, ikke minst for å få sjekket at man har satt fokus på riktig punkt i bildet – her er det blitt bom. Bildet viser New Yorks borgermester, Bill de Blasio, som holder appell ute på gaten i tilknytning til Columbus Day-feiringen. (Foto: Toralv Østvang)

All reisingen i det siste har dessverre – sammen med en travel periode på det som tross alt er hovedjobben min – gått litt ut over kapasiteten til å skrive for Kamerablogg.no, men jeg håper dette retter seg utover høsten.

iPhone 8 Plus
PANORAMA: iPhone 8 Plus-panoramabilde av salen som rommer generalforsamlingen i FN-bygningen. (Foto: Toralv Østvang)

I mellomtiden – ta gjerne en titt på disse eksemplene på hva slags bilder man kan få med iPhone 8 Plus på en regntung dag i en stor by. Syden-bilder i solskinn blir sikkert enda bedre, for det skal ikke stikkes under en stol at dårlige lysforhold rammer mobilbilder lenge før de ødelegger bildene tatt med gode kameraer med mye større bildebrikke.

iPhone 8 Plus
FN: Også en utfordring i gjengivelsen av detaljer, og nok et eksempel på at iPhone 8 Plus gjør en bra jobb. (Foto: Toralv Østvang)

Og bare så det er sagt: Noen av reportasjebildene jeg tok og som ikke er med blant de mer private bildene her, havner nok ute på ett eller flere av web-nettstedene jeg jobber for. Selv om mobilkameraer ikke kan matche systemkameraer riktig ennå, er de i hvert fall i ferd med å bli stuerene i forhold til webpublisering.

iPhone 8 Plus
FREDSBEVARENDE: I rimelig godt lys innendørs får man gode bilder med iPhone 8 Plus. Her hylles de fredsbevarende styrker i et av rommene i FN-bygningen. (Foto: Toralv Østvang)

TIPS: De fleste av bildene kan man klikke på for å se dem i større format.

Alle bildene har vært innom Adobe Photoshop Lightroom for en svært moderat bildebehandling – litt forbedring av kontrast og skarphet.

iPhone 8 Plus
REGNTUNG: Tett skydekke over skyskraperne på Manhattan, sett fra kontorvinduet til sønnen min i 32. etasje i FN-bygningen. (Foto: Toralv Østvang)
iPhone 8 Plus
EMPIRE STATE: Fra 1931 til 1970 var Empire State Building på Manhattan verdens høyeste bygning, med sine 102 etasjer. (Foto: Toralv Østvang)
iPhone 8 Plus
NEW YORK-FROKOST: Usunn kost for en som har hjertetrøbbel, diabetes og høyt blodtrykk. Men det er jo ikke ofte man får anledning til å spise frokost på Times Square, da. (Foto: Toralv Østvang)
iPhone 8 Plus
METLIFE: MetLife-bygningen ved Grand Central Station på Manhattan skiftet navn fra Pan Am-bygningen da jeg bodde i New York tidlig på 1990-tallet. Flyselskapet Pan American World Airways var USAs stolthet, etablert allerede i 1927 og det første flyselskapet som begynte å fly jumbojet – i 1970. Men Pan Am gikk over ende allerede i 1991. Bygningen som bar selskapets navn, er fortsatt et landemerke på Manhattan sammen med Chrysler-bygningen, erkerivalen til Empire State Building, til høyre på dette iPhone 8 Plus-bildet. (Foto: Toralv Østvang)
iPhone 8 Plus
SELFIE: Utsnitt fra selfie på Times Square. Her er det ikke flaut å ta selfie – alle gjør det. iPhone 8 Plus avslører rynkene nådeløst. (Selfie: Toralv Østvang)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.