Kameranytt.no

Mer sort og stille fra Leica

Leica Q-P
DISKRET: Leica Q-P lanseres som en mer diskret versjon av Leica Q, Leicas kompaktkamera med fastmontert 28 mm-vidvinkel. (Pressefoto: Leica)

Denne ukas redesign-nyhet fra Leica er Leica Q-P. Bokstaven P i navnet på et Leica-kamera indikerer gjerne sort diskresjon.

Slik er det også med Leica Q-P. Leica Q-kameraene er allerede i utgangspunktet ganske små og kompakte, og på Q-P-modellen er dessuten den blikkfangende røde Leica-logoen fjernet fra fronten på kameraet. Dermed skal man kunne spasere særdeles diskret rundt i gatene og fotografere.

Men fortvil ikke: Vil du dokumentere at du tross alt går rundt med en Leica, er det bare å vise fram oversiden av kameraet. Her er det en mye større og stiligere inskripsjon av Leica-navnet enn man finner på den vanlige Leica Q-modellen. Som sagt er dette en løsning man finner på flere andre av de særdeles diskrete Leica-modellene også, for eksempel Leica M10-P, Leica M10-D og Leica M-D.

Leica Q-P
INSKRIPSJON: Logoen på toppen av kamerahuset kompenserer for bortfallet av den røde logoen på forsiden. (Pressefoto: Leica)

I tillegg har objektivet på Q-P-modellen fått røde markeringer for avstand og brennvidde.

En underdrivelse

Tanken bak Leica Q-P-konseptet kommer kanskje best fram i det engelske slagordet som Leica har valgt å bruke om dette kameraet: A statement of understatement.

For eksempel har kamerahuset fått en matt sort overflate som den norske Leica-importøren Bresson AS betegner som «stealth-kvalitet» og som noe som understreker «kameraets dempede eleganse».

Leica Q-P
NY UTLØSERKNAPP: Leica Q-P har fått en liten endring av utløserknappen som ifølge Leica gir litt bedre feedback enn på originalen. (Pressefoto: Leica)

Av endringer for øvrig er at utløserknappen har fått en klassisk Leica M-utforming, slik man også kjenner det fra Leica CL.

Kompakt fullformat

De tekniske dataene er som på Leica Q da det ble lansert for vel tre år siden. Vi snakker om et forholdsvis kompakt kamera med fastmontert og lyssterkt vidvinkelobjektiv – Summilux 28mm f1.7 ASPH med makro – samt høyoppløst elektronisk søker på 3,68 megapiksler. Leica Q er et fullformatkamera med oppløsning på 24 megapiksler.

Siden det bare er noen få dager siden Kameranytt presenterte den forrige nye Leica Q-varianten – i khaki-farge – henviser jeg like gjerne til den artikkelen for flere detaljer om konseptet:

LES OGSÅ: Leica i khaki-farge 

Og min egen testomtale av den opprinnelige Leica Q fra 2015 finner du her:

LES OGSÅ: Forsmak på kommende Leica-klassisker? 

Leica Q-P
BAKSIDEN: På baksiden har Leica Q-P en tradisjonell tre-tommers LCD-skjerm. Over den ser vi den høyoppløste elektroniske søkeren. (Pressefoto: Leica)

Da krysser vi fingrene og håper at Leica snart kommer med noen kamerateknologiske nyvinninger også, selv om redesign-oppfinnsomheten åpenbart er stor hos Leicas ingeniører og designere.

Prisen

Prisen er satt til 47.000 kroner. Til sammenligning koster den ordinære Leica Q – i sort eller sølv – 41.500 kroner, og hvis man ønsker den khaki-fargede versjonen lansert en uke før den nye Q-P, må man ut med 49.000 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.