Miniskriver for småbilder

Canon Zoemini
FARGENE: Canon Zoemini kommer i tre fargekombinasjoner: rosegull/hvitt, hvitt/sølv og sort/skifergrå. (Pressefoto: Canon)

Skriverløsningen Canon Zoemini er vel det nærmeste man kommer en fysisk forlengelse av sosiale medier på nettet.

Canon har lansert sin minste og letteste skriver til nå: Canon Zoemini. Dette er en kompakt portabel skriver som gir blekkfrie fargefotoutskrifter på 5 x 7,6 cm.

Skriveren er myntet på bruk sammen med Canon-appen Mini Print, som kan lastes ned gratis for iOS og Android fra 5. september 2018.

Bildene man skriver ut, har en selvklebende bakside. Ikke bare kjøleskapdører, men også bærbare pc-er, mobildeksler, bager og speil nærmest ber om å bli dandert med bilder av husets familie og venner – og av Facebook-kattebilder – hvis man får en Zoemini i huset.

Stammer fra Polaroid

Utskriftsteknologien, kalt Zink, leveres av det amerikanske firmaet Zink Holdings LCC, etablert i 2005. Teknologien har sine røtter hos Polaroid Corporation, der utviklingen av teknologien startet på 1990-tallet. Rundt 50 Polaroid-ansatte ble med på lasset da Polaroid skilte ut den aktuelle utviklingsavdelingen i 2005. Firmaet fikk navnet Zink Holdings LLC, og den nye utskriftsteknologien fikk ikke overraskende Zink-navnet da den ble lansert i 2007.

LES OGSÅ: Canon med nye fotoskrivere

Det benyttes ikke blekk til utskriftene, men i papiret finner man trykk- og varme-følsomme lag av materiale som til sammen utgjør fargene cyan, magenta og gul. Fargene i bildeutskriftene skapes ved hjelp av varmepulser av ulik lengde og intensitet.

Det er en rekke skriverprodusenter som har levert små skrivere basert på Zink-teknologien opp gjennom årene, blant andre Dell, HP, LG, Brother og Polaroid, ifølge Wikipedia.

Batteridrevet

Canon Zoemini-skriveren er portabel og naturligvis batteridrevet. Skriveren veier bare 160 gram og måler 118 x 82 x 19 millimeter – altså på størrelse med en liten mobiltelefon, men kanskje litt tykkere.

Canon Zoemini
MOBILUTSKRIFTER: Canon Zoemini-skriveren er først og fremst myntet på mobilutskrifter. (Pressefoto: Canon)

Canon Mini Print-appen kan kobles opp mot Instagram, Facebook, Google Foto og Dropbox, noe som skal gjøre det lett å skrive ut bilder og andre minner mens man er på farten.

Tilkoblingen til skriveren er via Bluetooth.

LES OGSÅ: Canon med ny party-printere

Appen byr dessuten på en «flisefunksjon» som kan brukes til å lage større plakater eller bilder som er satt sammen av opptil fire eller ni fotoutskrifter. I tillegg kan man lage en kollasj basert på ti ulike maler som gir et bilde på 5 x 7,6 cm.

Prisen

Canon Zoemini kommer i salg i Norge i september 2018. Anbefalt utsalgspris er fra 1.490 kroner, ifølge pressemeldingen fra Canon Norge.

Startpakken som følger med, inneholder 10 ark med Zink-fotopapir. Ekstra papir kan kjøpes i pakker på 20 og 50 ark.

Så gjenstår det å se, da, om mange av oss kameraentusiaster kommer til å ha med seg en slik skriver i lommen…

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.