Kameranytt.no

Nå får også Sony a9 øyefokus på dyr

Sony a9
FARTSMONSTER: Sony a9 er et kamera bygd for fotografering i høyt tempo. (Foto: Toralv Østvang)
Sony a9
FARTSMONSTER: Sony a9 er et kamera bygd for fotografering i høyt tempo. (Foto: Toralv Østvang)

Autofokus som låser seg på øynene til personene man tar portrett-bilder av, er i skuddet for tiden. Flere kameraprodusenter, blant dem Sony, har utvidet denne løsningen til å gjelde dyreøyne. Nå får også Sony a9 denne funksjonen.

[toc] I løpet av de siste månedene har Sony lagt ut fastvareoppdateringer som har åpnet for øyefokus på dyreøyne på flere av sine sentrale kameraer, blant dem fullformat-kameraene a7III og a7RIII, samt APS-C-kameraet a6400. Årets nykommere fra Sony, a6600 og a6100, har øyefokus på dyr helt fra starten av.

Gladnyhet

Og nå kommer endelig også det lynraske fullformat-kameraet Sony a9 etter med denne funksjonen. Det er rimelig å anta at dette vil bli tatt imot som en gladnyhet blant a9-eiere, for nettopp dette kameraets hurtighet har gjort det populært blant natur- og dyre-fotografer.

De som konsentrerer seg om stillestående, vakkert landskap har kanskje ikke så stort behov for denne funksjonen, men de som er mer opptatt av dyrelivet ute i naturen som de fotograferer i, har sikkert ventet spent på om og når denne funksjonen også skulle kom til dem. Ville dyr beveger seg som regel raskt og blir fort borte når man sikter på dem med et kamera, og da kan rask øyefokus være nøkkelen til et blinkskudd.

Autofokus med AI

Real-Time Eye Auto Focus er navnet på Sonys øyefokus, der algoritmene spiller på en god del kunstig intelligens (AI). Fotografen kan velge om øyefokusen skal være myntet på menneskelige øyne eller dyreøyne når innstillingene settes opp.

Fastvareoppdatering 6.0 for Sony a9 skaper også mulighet for å lage intervallopptak-video ved hjelp av funksjonen Interval Shooting.

Sony FE 100-400 mm
KLAR TIL AKSJON: 100-400 mm-zoomobjektivet montert på Sony a9. (Foto: Sony)

Oppdateringen bidrar som vanlig er med slike oppdateringer til forbedret stabilitet i kamera-systemet. Brukervennligheten skal også være forbedret takket være muligheten til å legge en egen-komponert meny som førstevalget når man trykker på menyknappen.

Hjelpefargene ved manuell fotografering kan nå velges — man har valget mellom rødt, grått eller standard grønt.

I tillegg kan man nå betjene a9-kameraet med Sonys fjernkontroll RMT- P1BT.

Fastvareoppdateringen er gratis.

Nikon- og Canon-utfordrer

Sony a9 ble lansert våren 2017 og er et superraskt og speilløst fullformatkamera myntet på profesjonelle presse-, sports- og natur-fotografer. Da det kom på markedet, skrev Kameranytt.no at det speilløse Sony a9-kameraet utfordret speilrefleks-toppmodellene til Canon og Nikon på alle punkter, inkludert pris. Sony a9 har i dag en veiledende pris på 39.000 kroner, ifølge Sonys norske nettsider.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.