Nå skal bildene på pleksiglass

Foto på akryl
FOTO PÅ AKRYL: Slik kan man pynte opp på veggen med et tredelt landskapsbilde trykket på akrylglass. Det opprinnelige bildet er tatt med Hasselblad H5D-40. (Foto via Elektronikkbransjen)
Foto på akryl
FOTO PÅ AKRYL: Slik kan man pynte opp på veggen med et tredelt landskapsbilde trykket på akrylglass. Det opprinnelige bildet er tatt med Hasselblad H5D-40. (Foto via Elektronikkbransjen)

Fagbladet Elektronikkbransjen har kåret foto på pleksi-/akrylglass til Årets Bildeprodukt 2018-2019.

Hver høst de siste 15 årene har bransjebladet Elektronikkbransjen kårets årets produkter i en rekke sjangere – i år ble det kåret prisvinnere i til sammen 16 kategorier. I kategorien som omhandler bildeprodukter man kan få kjøpt hos fotohandlerne, var det i år muligheten til å få fotografier trykket på pleksiglass eller akrylglass som stakk av med seieren.

Fra lerret til pleksiglass

Nå er ikke fototrykk på pleksi- eller akrylglass noe helt nytt produkt. Men etter mange år med fokus på lerret og aluminiumsplater er det nå i ferd med å skje et trendskifte der foto på pleksi- og akrylglass seiler opp som et svært populært produkt, ifølge Elektronikkbransjen.

Juryen sier om denne teknikken at her blir de matte overflatene byttet ut med et glanset uttrykk, noe som skal gi en effektfull virkning mot enhver bakgrunn.

LES OGSÅ: Norsk pris til Sony RX100 VI

Det brukes flere trykketeknikker for slike bilder.

For eksempel kan man benytte direkte trykk, der bildet trykkes direkte bak på akrylglasset. Bilder fremstilt på denne måten holder lenge og kan til og med henges opp på badet. Her er startprisen hos Cewe rundt 190 kroner for direkte print på 4 mm sterkt akrylglass.

En annen teknikk er å trykke bildet på fotopapir i høy kvalitet og deretter montere bildet bak et 5-10 mm tykt akrylglass. Ifølge Cewe gir dette en flott 3D-dybdevirkning og en følelse av ekte lys. Startprisen ligger på rundt 350 kroner. Man kan velge mellom fire formater fra 20 x 30 cm til 50 x 75 cm hos Cewe, mens Elitefoto opererer med størrelsene 30 x 30 cm til 100 x 100 cm.

Hos Fotoknudsen finner vi bilder på pleksiglass i størrelser fra 30 x 20 cm til 120 x 80 cm, med startpris på rundt 400 kroner.

Kreativ lyssetting

Fotografier trykket på pleksi- og akrylglass er et fotoprodukt som bestilles både av privatperson og av bedrifter. Ikke minst gir denne presentasjonsformen kreative muligheter innen lyssetting, heter det.

Fagjuryen i denne konkurransekategorien var Toralf Sandåker fra Fotomag, Odd Richard Valmot fra Teknisk Ukeblad, Marte Ottemo fra Elektronikkbransjen og Stian Sønsteng, også fra Elektronikkbransjen.

PRISUTDELING: Fra venstre jurymedlem Odd Richard Valmot, Stephan Stein, CEWE Norge/Japan Photo, Carina Nordland, Elite Foto, Cecilie Gaustad, Fotoknudsen og jurymedlem Toralf Sandåker, Fotomag. (Foto: Toralv Østvang)

I alle konkurransekategoriene hos Elektronikkbransjen er det to finalister, og finalistene i denne kategorien var fotografier bestilt på tradisjonelle julekort og bilder bestilt på fotokalendere.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.