Nero frir til drone-filmere

Nero Video 2016
TIDSLINJE: Profesjonell videoredigering på Nero-språket betyr rett og slett redigering på tidslinje. (Ill.: Nero)
TIDSLINJE: Profesjonell videoredigering på Nero-språket betyr rett og slett redigering på tidslinje. (Ill.: Nero)

Nero har ført opp drone-entusiaster på listen over målgrupper for videoredigeringsprogrammet Nero Video 2016.

Videostabilisering, avanserte slow motion-effekter og funksjoner som gjør det lett å skape illusjon av en miniatyrverden er blant argumentene som tyske Nero AG nå går ut med for å lokke til seg drone-entusiaster.

Rimelig videoredigering

Naturligvis frir Nero til alle slags brukergrupper, men spesielt til dem som ønsker seg en rimelige videoredigeringsløsning som er enkel i bruk. Vi snakker her om programvare i forbrukersjiktet, på Windows-plattformen.

I testomtalene ser vi riktignok at det kan være delte meninger om hvor brukervennlig programmet er. Videoredigering er i sin natur en kompleks virksomhet.

Om Nero har lykkes bedre enn andre i å lage sitt videoredigeringsprogram enkelt og brukervennlig, får vi komme tilbake til i en egen vurdering senere. Nero hevder imidlertid at en av de største fordelene ved Nero Video 2016, er det enkle brukergrensesnittet.

To skjermer og 4K

Blant nyhetene i 2016-versjonen er støtte for redigering på to skjermer, der man kan se video i opptil Full HD-kvalitet på skjerm nummer to.

NORSK: Blant språkene som Nero Video 2016 støtter, finner vi norsk. (Ill.: Nero)
NORSK: Blant språkene som Nero Video 2016 støtter, finner vi norsk. (Ill.: Nero)

Nero Video 2016 kan brukes til å redigere video i 4K-kvalitet (Ultra HD) og har også nye funksjoner for å strømme foto, video og musikk fra smarttelefon, nettbrett eller PC direkte til en smart-TV eller til Xbox og PlayStation, ifølge produsenten.

I tillegg har programmet funksjonalitet for å organisere filer i et velordnet digitalt videobibliotek på PC-en.

Fra brenning til videoredigering

Videoredigeringsprogrammet Nero Video så dagens lys i 2011, i hvert fall under dét navnet. Tidligere het programmet Nero Vision. Produsenten, Nero AG, het opprinnelig Ahead Software GmbH og ble etablert i 1995. Startproduktet var programvare for å brenne videofilmer og multimediefiler på CD-er og DVD-er.

Nero Video 2016 kan fås kjøpt både som separat videoredigeringsprogram og som del av samlepakken Nero 2016 Platinum, som blant annet inneholder programvare for å brenne CD-er, DVD-er og Blu-ray-plater, spille av og strømme video, konvertere og rippe videofiler og flere andre relaterte funksjoner.

Støtter norsk

Nero Video 2016 har for øvrig norsk på listen over i alt 23 språk som er støttet.

På Neros nettsider er fullversjonen av Nero Video 2016 oppgitt med en pris for full versjon på 429 kroner, mens oppgradering koster 269 kroner.

Mer informasjon hos www.nero.com.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.