Kameranytt.no

NFC i ny Nikon-toppmodell

PÅ NETT: Nikon D7200 har innebygd støtte for trådløse nettverk og kan dessuten overføre bilder via NFC-berøring. (Foto: Nikon)
PÅ NETT: Nikon D7200 har innebygd støtte for trådløse nettverk og kan dessuten overføre bilder via NFC-berøring. (Foto: Nikon)
PÅ NETT: Nikon D7200 har innebygd støtte for trådløse nettverk og kan dessuten overføre bilder via NFC-berøring. (Foto: Nikon)

Nikons speilreflekser i APS-C-klassen har fått nytt flaggskip – med nærfeltskommunikasjon.

Near Field Communication (NFC) med direkte overføring av bilder til mobilen er blant nyhetene i Nikon D7200.

Den nye toppmodellen i Nikons serie av speilreflekskameraer med bildesensor i APS-C-klassen har også fått et mye større minnebuffer enn D7100. Forgjengeren høstet en del kritikk for at den hadde så lite minnebuffer at det var umulig å ta serieopptak med mer enn en liten håndfull bilder.

Nikon D7200 er dermed blitt et skikkelig action-kamera, med kapasitet på opptil seks bilder i sekundet i full bildestørrelse og sju bilder i sekundet med 1,3x-beskjæring. Minnebufferen tåler nå opptil 27 bilder i 12-bits Raw-format og opptil 100 jpeg-filer i høyeste kvalitet før kameraet må ta pause i opptaket for å skrive filene til sd-kortet.

Med 1,3x-beskjæring kan man også ta opp video i 1080/50p og 1080/60p.

Når hele bildebrikken benyttes, er videobildefrekvensen 1080/24p, 1080/25p eller 1080/30p.

Bildebrikken har nettooppløsning på 24 megapiksler med en brikkestørrelse på 23,5 x 15,6 millimeter.

Ifølge fotonettstedet DP Review har Nikon gått tilbake til Sony som leverandør av bildebrikken til Nikon D7200, mens brikken i forgjengeren D7100 angivelig ble levert av Toshiba. Nikon har ikke kommentert påstanden.

Den største forbedringen av bildebrikken sammenlignet med D7100 er at den er mye mer lysfølsom. Kombinert med forbedringer av autofokussystemet kan kameraet kunne låse autofokus helt ned til -3 EV.

Lysfølsomheten strekker seg nå fra ISO 100 til ISO 25.600, og kan utvides ukalibrert til 102.400, men i det utvidede område kan man kun ta sort/hvitt-bilder. Forgjengeren dekket ISO-området fra 100 til 6000, og man kunne utvide det til ISO 25.600 ukalibrert.

Innebygd WiFi

På forgjengeren krevde tilgang til trådløst nett at man monterte en ekstern WiFi-enhet på kameraet. På D7200 er WiFi-støtten innebygd.

Dermed er det enkelt å overføre bilder til lagring eller deling på nettet via kompatible smarttelefoner og nettbrett. Nikon har app for gratis nedlasting både for Android og iOS.

Via appen kan man også fjernstyre kameraet og for eksempel plassere det for opptak på steder det er vanskelig å komme til. Nikon leverer dessuten flere typer dedikerte trådløse sendere og mottakere til kameraene sine.

I tillegg har kameraet altså NFC-funksjonalitet som gjør at man enkelt kan overføre bildet som vises på kameraets lcd-skjerm til en mobil eller et nettbrett med NFC bare ved å la enhetene berøre hverandre.

Autofokusen er forbedret og har 51 autofokuspunkter, hvorav 15 er korssensorer. Når man stiller inn på 1,3x-beskjæring, dekker fokuspunktene så å si hele bildefeltet.

Bedre video og lyd

Nikon D7200 har også fått en del forbedringer på video- og lydopptak. Nikon hevder at kameraet kan ta opp video i kinokvalitet. Kameraet har plass til to sd-kort, og man kan også ta opp direkte til en ekstern opptaker eller skjerm samtidig via HDMI.

En egen filmmeny gjør at man kan lagre alle filminnstillinger på ett sted.

Kameraet har avanserte lydkontroller, og nå har Nikon dessuten lansert en trådløs mikrofon, ME-W1. Både mikrofonsender og mottakeren kan ta opp lyd. Det betyr at man kan bruke mikrofonen separat til å ta opp lyd, eller man kan ta opp lyd via både mikrofonen og mottakeren. På denne måten er det enkelt å ta bare tale, fokusere på selve motivet eller ta opp en toveis samtale, hevder Nikon.

Nikon D7200 kommer i salg i Norge fra 19. mars, og veiledende pris på kamerahuset er 11.690 kroner.

Den trådløse mikrofonen, som blant annet markedsføres overfor folk som ønsker å gjøre intervjuer til bloggen sin, kommer i salg 28. mars og koster 2990 kroner. Mikrofonen er kompatibel med alle kameraer som har mikrofonkontakt og kan ta opp lyd selv når den er plassert 50 meter fra kameraet.

(Publisert i PC World Norge 2. mars 2015)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.