Kameranytt.no

Nikon D7500 i Hellas-finale

Foto: Janne Myhre Claassen
I HELLAS: Grand finale i testingen av Nikon D7500 fant sted i Helles. (Foto: Janne Myhre Claassen. Produktfoto: Nikon)
Foto: Janne Myhre Claassen
I HELLAS: Grand finale i testingen av Nikon D7500 fant sted i Helles. (Foto: Janne Myhre Claassen. Produktfoto: Nikon)

Nikon D7500-kameraet som en av leserne av Kamerablog.no har fått prøve i sommer, er nå kommet hjem etter flott fotoferie i Hellas.

[toc] – Et flott feriekamera, men med så mange innstillinger og muligheter at det også byr på utfordringer i ferien, konkluderer Janne Myhre Claassen etter sin ferie i Skiathos, der Nikon D7500 fikk være med på ferden.

Sommertest av Nikon D7500

I hele sommer har Janne Myhre Claassen fått låne et Nikon D7500-kamera fra Nikon Nordic for å prøve det ut over litt tid, og erfaringene har hun delt med leserne av Kamerablogg.no.

LES OGSÅ: De første Nikon D7500-bildene

Blant annet har hun hatt med seg Nikon D7500 på isbrevandiring, brukt det til portrettfotografering, bryllupsfotografering, makrofotografering og mye mer. Samt til sin favorittaktivitet: minimalistisk gatefoto.

Janne Myhre Claassen er bosatt i Oslo og har bakgrunn fra hotell- og reiselivsbransjen og fra skoleverket. Hun er medlem av Oslo Kameraklubb, Norges største kameraklubb, der hun også er styreleder.

Ikke «auto-grønt»

Utfordringene med D7500 går først og fremst på at de som skal ta med seg et så avansert kamera på ferie, bør være innstilt på å bruke tid på forhånd til å lære seg å bruke innstillingsmulighetene og ikke bare kjøre på «auto-grønt», ifølge Janne.

Foto: Janne Myhre Claassen
BLÅTT/HVITT: Nesten sort/hvitt, som er Jannes favorittfarger under gatefotografering. (Foto: Janne Myhre Claassen). (Klikk for større bilde.)

Hennes erfaringer med kameraet gjennom sommeren, med den avsluttende kameratestingen i Hellas, er at Nikon D7500 rett og slett er for avansert til å brukes bare som et «pek-og-klikk-kamera». Til det er det også litt i største laget.

– Derfor hendte det at jeg bare tok med meg et lite kamera i lommestørrelse når vi skulle på båttur ut til øyene, forteller Janne til Kamerablogg.no.

Hvor kompakt?

Som entusiastisk gatefotograf som vanligvis tar over 100 bilder hver uke – og mange flere på ferie – er Janne klar på at det er viktig med en forholdsvis lett og kompakt kamerautrustning, siden hun gjerne tar med seg kameraet ut hver dag.

LES OGSÅ: Ny runde med Nikon D7500-bilder

Kombinasjonen Nikon D7500 og Nikons AF-S DX Nikkor 16-80 mm-objektiv, som Nikon stilte til rådighet, har i så måte vært helt i tråd med Jannes krav til et hendig gatefoto-kamera – til daglig bruker hun et Nikon D3200 fra 2012.

Men når det har vært ren ferie og avslapning som har stått i fokus, har altså speilreflekskameraet av og til måtte vike for et mer kompakt kamera.

Foto: Janne Myhre Claassen
FARGERIKT: Gresk byidyll – tidlig på morgenen. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)

Farge-utfordringer

Ellers var Jannes største utfordring under Hellas-ferien at hun følte en viss forpliktelse til å konsentrere seg om å ta fargebilder i de fargerike omgivelsene i Hellas.

– Men jeg er ikke født til å ta fargebilder, sier hun litt oppgitt til Kamerablogg.no.

Nikon D7500
VÆR OG VIND: Nikon D7500 er bygd for å tåle regn og norske værforhold. Bilde fra prøvekjøringsartikkelen om Nikon D7500 hos Kamerablogg.no i sommer. (Foto: Toralv Østvang)

Mye av bildematerialet som Janne har publisert tidligere, har vært sort/hvitt-bilder, og som nevnt gjerne i en ganske minimalistisk stilt. Form, komposisjon og flater har ofte vært viktigere for henne enn farger. Derfor har hun også ofte valgt å kjøre kameraet på manuelle innstillinger – og gjerne i sort/hvitt.

Hvem vet – kanskje bildene fra hennes neste Hellas-tur blir mest i sort/hvitt?

Foto: Janne Myhre Claassen
KLAR FOR INSTAGRAM: Et stilrent bilde i det som mange kaller Instagram-format (selv om Instagram er blitt mer fleksibel på formatet i senere tid). (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)

Et annet problem for Janne under Hellas-ferien, var at det alltid var så mange mennesker rundt henne. Dette er naturligvis et problem som ikke har noe med kameraet å gjøre, men like fullt en utfordring for dem som ønsker å gjøre fotografiske skildringer av idylliske småbyer i Syden.

LES OGSÅ: PRØVD: Nikon D7500 holder liv i speil

– Noen dager sto jeg opp ekstra tidlig for å ta bilder før folk rakk å komme ut i byen, forteller Janne.

Nikon D7500-konklusjonen

Oppsummert etter Hellas-erfaringene fastslår Janne at for henne var det gull verdt å få ta med seg Nikon D7500-kameraet. På ferieturen fikk hun god tid til å eksperimentere med «alle innstillingene».

Og ikke minst er hun blitt begeistret for objektivet, sier hun. – Et veldig bra objektiv til mitt bruk.

Foto: Janne Myhre Claassen
SLAPP AV: Et bilde som maner til å huske å slappe av i ferien. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)

– Jeg holder fast på at jeg vil anbefale denne kamerautrustningen til andre, men jeg vil også anbefale at man tenker grundig gjennom hva man skal bruke kameraet til. Er man nybegynner, må man være villig til å bruke en del tid på å lære kameraet å kjenne, sier Janne.

LES OGSÅ: Her er Nikon D7500

Kamerablogg.no takker Nikon for å ha stilt D7500 til rådighet i sommer, og vi takker også Janne Myhre Claassen for å ha stilt opp og brukt mye tid både på å prøve ut det nye kameraet og på å snakke med Kamerablogg.no om erfaringene med det.

LES OGSÅ: Alt om nye Nikon D850

Betingelsene som var knyttet til dette utlånsprosjektet kan du lese nærmere om her. For ordens skyld understrekes det at prosjektet har vært helt uten økonomiske bindinger mellom Nikon Nordic og Kamerablogg.no.

Foto: Janne Myhre Claassen
DETALJER: Et bilde med mange detaljer å studere. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
TETT INNPÅ: Også i Hellas valgte fotografen å gå tett innpå noen av sine motiver. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
GRESK BY: Skiathos på nært hold. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
BLÅTT HAV: Hav og strand fanget inn på 80 mm brennvidde (tilsvarende 120 mm). (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
NÆRKONTAKT: God kontakt med en lokal resident. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
SILUETT: Konturene av mer enn bare et tre. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
STRANDIDYLL: En påminnelse om at når man er på ferie, gjelder det også å huske å slappe av. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
GATEBILDE: Bystemning fanget inn med brennvidde 31 mm (tilsvarende 46 mm. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
SKIPSHUND: Hund og mann på vei til havs. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
ISO 200: Gresk gatebilde på ISO 200. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
En gresk kirkegård fotografert med Nikon D7500. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
MER BLÅTT/HVITT: Og strukturen i murpussen er sylskarp, på blender f/6,3. (Foto: Janne Myhre Claassen). (Klikk for større bilde.)
Foto: Janne Myhre Claassen
UT MOT HAVET: Både bilde og motivelementer i perfekt balanse. (Foto: Janne Myhre Claassen) (Klikk for større bilde.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.