Nikon D850-etterspørselen større enn ventet

Nikon D850
KAN BLI FORSINKET: Nikon har tatt proffmarkedet med storm med sin nye Nikon D850. Nå er utfordringen å produsere nok til å holde tritt med etterspørselen. (Foto: Toralv Østvang)
Nikon D850
KAN BLI FORSINKET: Nikon har tatt proffmarkedet med storm med sin nye Nikon D850. Nå er utfordringen å produsere nok til å holde tritt med etterspørselen. (Foto: Toralv Østvang)

Mange norske Nikon-kunder vil få nye D850 levert på salgsstartdagen, men noen må regne med forsinkelse.

[toc] Det valgte oppsikt nylig da Nikon-ledelsen i Japan gikk ut med en offentlig beklagelse og ba om unnskyldning for at selskapet ikke vil greie å levere den nye Nikon D850 på dagen for salgsstart til alle som har forhåndsbestilt kameraet.

Stor etterspørsel er naturligvis en gladnyhet for alle produsenter av hva det skal være, men det kan også gi en skrape i lakken når produksjonen ikke holder tritt med etterspørselen.

Gått nettet rundt

Derfor ble meldingen fra Nikon-ledelsen om forsinkelser i D850-leveransene fort en nyhetssak som gikk nettet rundt.

Blant annet ble en oversettelse av den japanske Nikon-meldingen publisert av ryktenettstedet Nikon Rumors plukket opp av mange nettsteder om fotografi og kamerateknologi.

LES OGSÅ: PRØVD: Nikon D7500 holder liv i speil

I meldingen fra Nikon-ledelsen ble kundene takket for sin støtte til Nikons produkter. Nikon har mottatt så mange bestillinger av D850 at man neppe greier å levere alle på salgsstart-datoen, het det.

Kun i Japan

Vegar Berg, ansvarlig for proffkundemarkedet hos Nikon i Norge, kan imidlertid berolige norske Nikon-kunder.

Vegar Berg, Nikon
BEKREFTER: Vegar Berg, Key Account Manager Pro hos Nikon, bekrefter overfor Kamerablogg.no at også norske kunder må være innstilt på at det kan noe ventetid på D850, men tror mange vil få kameraet på salgsstart-datoen. (Foto: Toralv Østvang)

– Denne beklagelsen og pressemeldingen gjelder for Japan og er ikke sendt ut for andre deler av Nikon i verden, sier Berg til Kamerablogg.no.

Ifølge Berg vil mange kunder her til lands få kameraet på salgsstart-datoen, som er 7. september i Norge.

Noe ventetid

Berg bekrefter imidlertid at også norske kunder må være innstilt på at det kan bli noe ventetid etter hvert.

– Nikon D850 har vist seg å bli et svært ettertraktet produkt. Nikon har fått et høyere antall ordrer enn forventet, sier Berg.

Han understreker at Nikon vil gjøre alt som står i selskapets makt for raskest mulig å få levert kameraer til alle som har bestilt, men at det kan bli noen restordrer som man ikke klarer å full-levere i første omgang.

Dette er Nikon D850

Kamerablogg.no hadde en grundig presentasjon av Nikon D850 24. august.

LES OGSÅ: Alt om nye Nikon D850

Stikkordene om Nikon D850 er at dette er et proff-speilreflekskamera som følger opp og utvider konseptet fra D800- og D810-forgjengerne med høyoppløste fullformatbrikker, men som også har arvet teknologi fra sports- og pressefoto-flaggskipet Nikon D5 med høy hastighet både på lysmåling, autofokus og serieopptak.

Nikon D850
BATTERIGREP: Nikon D8500 med batterigrepet MB-D18 Multi-Power Battery Pack, som gjør at kameraet greier ni bilder i sekundet i full oppløsning. (Foto: Nikon)

Nikon D850 har en CMOS-brikke på 45 megapiksler, et 153-punkters lynraskt autofokussystem, mulighet for serieopptak på opptil ni bilder i sekundet og 4K-video uten beskjæring.

LES OGSÅ: Lightroom-støtte til nytt fra Nikon og Canon

De viktigste målgruppene for D850 er natur- og landskapsfotografer, bryllupsfotografer, motefotografer, reklamefotografer og kommersielle sportsfotografer.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.