Kameranytt.no

Nikon i full sving med speilløst

Vegar Berg, Nikon
BEKREFTER: Nikons norgesveteran Vegar Berg, med tittelen Key Account Manager Pro hos Nikon, bekrefter overfor Kamerablogg.no at Nikon er i full gang med å utvikle et speilløst systemkamera. (Foto: Toralv Østvang)
Vegar Berg, Nikon
BEKREFTER: Nikons norgesveteran Vegar Berg, med tittelen Key Account Manager Pro hos Nikon, bekrefter overfor Kamerablogg.no at Nikon er i full gang med å utvikle et speilløst systemkamera. (Foto: Toralv Østvang)

Nikon er i full sving med å utvikle speilløst kamera, bekrefter kameraprodusenten overfor Kamerablogg.no.

[toc] Det var den norske Nikon-veteranen og en av de få gjenværende i Nikons salgs- og supportteam i Norge, Vegar Berg, som i en samtale med Kamerablogg.no tirsdag 14. februar bekreftet at Nikon er i full sving med å utvikle speilløst systemkamera.

Bekreftelsen kom etter at Stiftelsen Elektronikkbransjen hadde lagt frem 2016-tallene for salget av forbrukerelektronikk i Norge på en pressekonferanse i Oslo. Til stede var også en del representanter for bransjen, inkludert Nikon.

Vakte oppsikt

Nikons beslutning om å legge ned utviklingen av sine nye premiumkompakte DL-kameraer og trekke kameraene fra sin fremtidige portefølje har vakt stor oppsikt blant kamerainteresserte verden over.

LES OGSÅ: Nikon-sjokket: Dropper DL-serien 

Saken ble naturligvis også et hett tema i samtalene mellom journalister og bransjefolk under og etter Elektronikkbransjens pressekonferanse.

Berg ønsket i samtalen med Kamerablogg.no ikke å gå i detalj på Nikons satsing på speilløst supplement til dagens produktutvalg, men fremholdt at han på vegne av Nikons ledelse kunne bekrefte at et prosjekt knyttet til en speilløs kameraløsning er under utvikling hos Nikon.

Interessant bekreftelse

Kamerablogg.no kommenterer: Utover dét vet vi ikke noe konkret om hvilke prosjekter Nikon har på gang som erstatning for DL-kameraene, som altså ikke kommer på markedet, slik vi skrev her på Kamerablogg.no.

Men det er definitivt interessant at Nikon nå bekrefter at et speilløst alternativ er underveis. Direkte oppsiktsvekkende er det imidlertid ikke, all den tid at foto-relaterte medier i flere år har diskutert, spådd og spredd rykter om at Nikon har noen speilløse kort i ermene.

Noen vil sikkert hevde at det er på høy tid og kanskje allerede for sent at Nikon kaster seg på speilløs-bølgen. Debatten om Nikons strategi har gått høyt det siste døgnet etter at nedleggelsen av DL-kameraprosjektet ble kunngjort, og i diverse internettfora er det mange dommedagsprofeter som har hatt ordet.

Kamerablogg.no tillater seg imidlertid å anmode om at man gir Nikon litt mer tid før man kommer med en bombesikker spådom om selskapets framtidsutsikter.

LES OGSÅ: Nikon stenger i Norge

Nikon-ledelsen har nå vist at den har mot til å risikere global kritikk for sin mislykte DL-satsing samtidig som selskapet har satt i verk smertefulle omstruktureringer.

Dette kan bidra til å sikre selskapet det som trengs av pusterom til å komme på banen igjen med de fremtidsrettede produktene som Nikon trenger – i tillegg til å hegne om arven av kamera- og optikkekspertise som Nikon har gledet profesjonelle fotografer og seriøse fotoentusiaster med i mange tiår.

Kongene på haugen

Den store utfordringen for gamle konger på haugen som Nikon og Canon er naturligvis å supplere sin kanskje (speil)refleksbaserte forsvarsposisjon med en aggressiv, men realistisk angrepsposisjon.

LES OGSÅ: PRØVD: Nikons billigste er helt OK

En posisjon der kameraprodusentene innfrir forventningene om å følge med på den teknologiske utviklingen som alle prøver å følge med på, samtidig som de demonstrerer evne til å tenke fritt og selvstendig og kanskje overraske markedet med noe nytt og oppsiktsvekkende som ingen hadde ventet, men som alle etterpå vil si: – Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Nikon, vi venter i spenning på ditt neste trekk!

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.