Nikon lanserer kortfilm-pris

Nikon kortfilm-pris
FESTIVAL-ARENA: Stockholms internasjonale filmfestival ble arrangert for første gang i 1990 og anses i dag for å være en av Europas fremste filmfestivaler. Mange visninger finner sted i Skandia Teatern (Skandiabiografen), som sto ferdig så tidlig som i 1923. (Pressefoto: Stockholm Film Festival.)

Nikons Nord-Europa-avdeling lanserer nå en egen Nikon kortfilm-pris i samarbeid med den internasjonale filmfestivalen i Stockholm. For å være med i konkurransen om prisen må du sende inn en 60 sekunder-lang kortfilm. Da kan du vinne et Nikon Z-kamera og et objektiv etter eget valg. Vinnerfilmen vil dessuten bli vist på festivalen i Stockholm.

I den engelsk-språklige pressemeldingen fra Nikon heter det at det er Nikon Northern Europe som lanserer Nikon Short Film Award i samarbeid med Stockholm International Film Festival.

Nikon kortfilm-pris
KORTFILM-PRIS: Nikon vil gi bort kamera og optikk til den som kommer med det beste kortfilm-bidraget til konkurransen i tilknytning til den internasjonale filmfestivalen i Stockholm. (Skjermdump fra Nikons pressemelding.) (Klikk for større bilde.)

Støtter opp om kreativitet

Begrunnelsen for opprettelsen av prisen er at Nikon lenge har fokusert på å investere i virksomheten til nye kreative innholdsskapere og gjerne vil inspirere til kreativitet og skolering i foto- og video-miljøene. Nikons nye kortfilm-pris er selskapets måte å støtte opp om nye talenter fra hele Europa, heter det.

Foruten kamera og objektiv vil prisvinneren får utnevnt en etablert svensk filmskaper som sin mentor.

Den svenske kortfilmfestivalen går av stabelen 9.-20. november 2022.

Stockholms internasjonale filmfestival har holdt det gående siden 1990.

Svensk jury

Juryen ledes av den svenske Hollywood-regissøren Daniel Espinosa (45). Med seg i juryen har han den svenske skuespilleren Gizem Erdogan (35) og den dansk/svenske sangeren, komponisten og skuespilleren Alba August (29).

Nikon kortfilm-pris
DOMMERNE: Juryen for Nikons kortfilmpris består av Alba August, Daniel Espinosa og Gizem Erdogan. (Pressefoto: Nikon/Stockholm Film Festival.) (Klikk for større bilde.)

Blant Espinosas filmer finner vi skrekkfilmen Morbius (2022) med Jared Leto i hovedrollen samt filmer som Life (2017), Snabba Cash (2010), Safe House (2012) med Denzel Washington i hovedrollen, og Bokseren (2003), den siste en dansk student-kortfilm. Espinosa ble uteksaminert fra Den nasjonale danske filmskolen i 2001.

Fristene

Den offisielle fristen for å sende inn konkurransebidrag er 30. juni 2022, så det haster. Men arrangøren er åpen for å motta bidrag innen to ytterligere tidsfrister, henholdsvis 31. juli og 15. september. Detaljer og mer informasjon om filmfestivalen og fristene finner du her.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.