Nikon varsler telezoom-forsinkelse

Nikon Nikkor Z 70-200mm
UTSATT: Leveringen av Nikon Nikkor Z 70-200mm F2.8 VR S blir forsinket av produksjonstekniske grunner, melder Nikon. (Pressefoto: Nikon)

Nikon har varslet om forsinkelser i produksjonen av det etterlengtede zoomobjektivet for den speilløse Z-kamerafamilien, 70-200 mm-objektivet med fast lysstyrke på f/2,8. Nikon beklager på det sterkeste.

10. januar 2020 meldte Kameranytt at Nikon var i ferd med å lansere to nye og antatt viktige telezoom-objektiver, et 70-200 mm-objektiv for Z-kameraene og et 120-300 mm-objektiv for de vanlige speilrefleks-kameraene med F-fatning.

LES OGSÅ: Ny Nikon-optikk til begge leirer

Nå har imidlertid Nikon i Japan sendt ut en melding om at produksjonen av Nikkor Z 70-200mm F2.8 VR S er blitt forsinket.

Forsinkelsen omfatter også tilbehør til objektivet, som objektivdeksel, solblender og objektivetui.

Utpå sommeren?

I Kameranytts opprinnelig artikkel om objektivet sto det at det nye objektivet ville komme på markedet i løpet av våren 2020 og at Nikon ikke hadde sagt noe mer spesifikt om leveringstidspunktet. Dette var jo en ganske romslig angivelse av tilgjengeligheten, så når Nikon likevel nå har sett seg nødt til å varsle forsinkelser, er det grunn til å tro at objektivet ikke kommer på markedet før en stund utpå sommeren.

Beklager

I meldingen fra Nikon i Japan som flere kamera-nettsteder har gjengitt ved hjelp av Google-oversettelse, heter det at Nikon beklager forsinkelsen overfor kundene. Noen direkte årsak til forsinkelsen har imidlertid ikke Nikon gitt, annet enn at forsinkelsen skyldes produksjonsmessige forhold.

Nikon Nikkor Z 70-200mm
TELEZOOM-TID: Nikon satser sterkt på kraftige telezoom-objektiver for tiden. Her 70-200 mm-objektivet for Z-familien og 120-300 mm-objektivet for speilrefleks-familien. (Pressefoto: Nikon. Montasje: Kameranytt)

Flere nettsteder har bedt Nikon om mer informasjon om forsinkelsen, men det ser ut til at alle har fått det samme standard-svaret om at Nikon foretar noen endelige justeringer av deler av produksjons-prosessen for å sikre høyest mulig kvalitet.

Info kommer

Mer informasjon om endelig levering av objektivet vil bli sendt ut så fort som mulig, heter det i meldingen fra Nikon.

Ordinær produktinformasjon om det nye 70-200 mm-objektivet har ligget ut på Nikons norske nettsted en god stund allerede, uten at jeg har vært i stand til å finne noe konkret informasjon der om leveringstidspunkt og eventuelle forsinkelser.

Uansett er det sannsynligvis en aldri så liten trøst i at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. For utifra spesifikasjonene og Nikons egen beskrivelse av objektivet er det all grunn til å tro at det er et godt objektiv som er på vei til markedet. Noe som for øvrig også gjenspeiles i prisen på nærmere 28.000 kroner.

I så måte får trøsten være at nå får enda noen flere Nikon-entusiaster kanskje tid til å spare nok penger til at de kan kjøpe objektivet med en gang det blir tilgjengelig…

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.