Nikon-video avslører Z 6 III-lansering 17. juni

Nikon Z 6 III
DATO OG KLOKKESLETT: Dette er innledningsbildet til videoen som Nikon nå har lagt ut for å skape blest om det kommende Nikon Z 6 III-kameraet og øke forventning til det. Både dato og klokkeslett er oppgitt: mandag 17. juni klokka 14:00 – norsk tid sammenfaller med europeisk sentral-tid. (Skjermdump: Nikon.no.)

Nikon har lagt ut en video som bekrefter ryktene om at selskapet snart er klar til å lansere Nikon Z 6 III, som mange har ventet lenge på. Mer får vi ikke vite – ennå.

Ryktenettstedene på internett har lenge spådd at Nikon arbeider hardt med en oppfølger til Nikon Z 6 II, som ble lansert i 2020. Nå har Nikon lagt ut en kort og ganske minimal videosnutt som bekrefter ryktene om at Nikon Z 6 III er en realitet som snart kommer på markedet.

Men utover å bekrefte produktnavnet samt å kunngjøre tidspunktet for lanseringen, sier videoen svært lite om kameraet. På markedsføringsspråket kalles en slik video for en «teaser», altså noe som skal pirre nysgjerrigheten i forkant av en produkt-lansering. Nikon er foreløpig helt taus om de tekniske spesifikasjonene.

Flere hint om egenskapene

Det eneste vi får vite om kameraets ytelse, er et par-tre subtile hint. I et kort klipp som minner sterkt om en afrikansk fotosafari med fotografering av raske fugler, kommer det opp en tekst der fotografen blir sitert på at hun kan ta bilder til og med før hun trykker på utløserknappen.

Kanskje en antydning om at kameraet har en såkalt «pre-burst»- eller «pre-capture»-funksjon? Altså der kameraet kontinuerlig lagrer et lite minnebuffer av serieopptak når man holder utløserknappen halvveis trykket ned, for deretter å gi fotografen mulighet til å velge bilder fra denne forhånds-sekvensen som supplement til bildene som blir tatt når man trykker ned utløserknappen. På fagspråket kalles dette egentlig for «RAW burst mode» og «pre-shooting».

Tanken er at blinkskuddet kanskje befinner seg i den korte sekvensen som ble tatt opp før man egentlig knipset bildet.

Teknikken brukes helst i forbindelse med rask «action»-fotografering. Det er rimelig å tolke sekvensen i videoen som et hint om at Nikons nye kamera vil være raskt.

Svaret får du 17. juni

Det ligger noen andre hint i videoen også. Du får tolke dem selv. Og tidlig på ettermiddagen 17. juni kan du sjekke om du har tolket hintene riktig.

«TEASEREN»: Her er Nikons «teaser» om kommende Nikon Z 6 III. (Video: Nikon.no)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

 1. Det som blir spennende å se er om Nikon bruker samme sensor som i Zf. I så fall tror jeg ikke pre-capture kommer til å bli særlig nyttig. Man er nemlig avhengig av en rask sensorlesing for at raske fugler o.l. ikke skal bli forvrengt av den elektroniske lukkeren. Her er noen sensor-lesetid på ulike kameraer som har pre-capture/pre-burst/pro capture: Nikon Zf 51ms Canon R7 30ms Olympus E-M5iii 16ms Canon R8 15ms Canon R6ii 15ms Olympus OM1 8ms Canon R3 5ms Nikon Z8 4ms Nikon Z9 4ms Kameraer som har lite såkalt rolling shutter effekt er de som er best egnet til pre-capture. Jeg fikk smertelig erfare dette da jeg erstattet mitt Olympus E-M5 mk3 med et Canon EOS R7. R7 hadde dobbelt så lang “lesetid” på sensoren, noe som førte til forvrengte fugler og ekorn.

  Se eksempler her:
  CANON R7 MED ELEKTRONISK LUKKER:
  https://www.facebook.com/share/p/35jxyg9vv8vThyQB/

  CANON R7 MED MEKANISK LUKKER (IKKE MULIG MED PRE-CAPTURE):
  https://www.facebook.com/share/p/wMmCyjGe12g1189t/

  Bildene tatt med Nikon Z8 på lenken under ser helt fine ut. Her har jeg eksperimentert med pre-capture og autocapture.
  https://www.facebook.com/share/p/zvS9xVTknVfi32w3/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.