Kameranytt.no

Nikon vil ha karantene-bildene dine

#createyourlight
I KARANTENE: Bilder av hvordan du har det når du må tilbringe mesteparten av tiden hjemme, kan legges ut på Instagram under emneknaggen #createyourlight. (Foto: Orna Wachman fra Pixabay.)

Nikon lanserer nå prosjektet #createyourlight, der målet er å etablere en plattform for kreativ fotografi i en mørk og vanskelig fase av historien. Mange av oss må nå holde oss innenfor husets fire vegger for å beskytte oss mot det farlige Coronaviruset. Hvordan ta gode bilder innendørs?

Jakten på lyset i disse mørke tider. Det er formuleringen som Nikon bruker for å forklare tanken bak prosjektet.

Det er et prosjekt med flere elementer. Nikon vil blant annet skape en plattform for deling av bilder knyttet til prosjektet. Emneknaggen – hashtaggen – er altså #createyourlight. Den ser ut til å fungere både på Facebook, Twitter og Instagram, og kanskje på andre sosiale medier også, men det er Instagram som er hovedkanalen for prosjektet.

Isolert hjemme

Bilder som er knyttet til temaet «isolert i hjemmet» eller som på annen måte har med pandemien å gjøre, kan legges ut på Instagram under den nevnte emneknaggen. Nikon vil samle utvalgte bilder på et eget nettsted for prosjektet, og målet er å bygge opp en fotoutstilling ved Nikon School i London på et senere tidspunkt.

#createyourlight
INSTAGRAM: Slik så det ut på Instagram like etter at Nikon hadde kunngjort #createyourlight-prosjektet 31. mars 2020. (Skjermdump: Instagram)

Emneknaggen som Nikon har valgt, ser ut til å ha vært brukt før, blant annet om bildesamlinger knyttet til lamper og belysning, så det kan hende at du treffer på andre bildesamlinger enn de som Nikons kampanje er myntet på.

Ekspert-lærere

Et annet element i prosjektet er at kjente og dyktige Nikon-fotografer vil bidra med tips og triks. Ved hjelp av Nikon-ambassadører, Nikon Talents og Nikon School vil folk som følger prosjektet får gode råd om hvordan man går fram for å få best mulig bilder selv når man er nødt til å holde seg hjemme, enten man nå befinner seg i pålagt eller frivillig karantene og i såkalt sosial isolasjon, som kanskje ikke trenger å oppleves så isolert likevel.

Her i Norden samarbeider Nikon blant annet med den norske bryllupsfotografen Frøydis Geithus, de norske naturfotografene Stian Norum og Lina Kayser og med den danske naturfotografen Nicolas Jægergaard. Den profesjonelle britiske matfotografen Donna Crous vil vise hvordan man arrangerer og styler opp appetittvekkende matbilder.

– Verden på pause

– Verden er satt på pause. For tiden er det ikke mulig å reise, utforske nye steder og finne fram spennende historier rundt omkring, slik fotografer vanligvis driver med. Ironisk nok har global isolering for første gang på lenge ført mennesker fra hele verden nærmere hverandre. Men fortsatt er alt en individuell opplevelse. Vi opplever et øyeblikk i historien som kommer til å påvirke framtiden vår enormt. La oss dokumentere denne historien, finne lyset i mørket og fortelle historien til hele verden. Individ for individ. Sammen, skriver Nikon i sin kunngjøring av #createyourlight-prosjektet.

NB: Bildene man laster opp til Nikon-prosjektet, trenger ikke være tatt med fotoutstyr fra Nikon. Fellesskapet som prosjektet skal skape, er åpen fra fotografer på alle nivåer og innenfor alle slags sjangere, med hva slags fotoutstyr man selv ønsker å bruke.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.