Nikon Z med profesjonelt filmsett

Nikon Z 6 Essential Movie Kit
NIKON-VIDEO: Nikon satser sterkt på video med nye Nikon Z6 og tilbyr nå profesjonelt videosett. (Pressefoto: Nikon)
Nikon Z 6 Essential Movie Kit
NIKON-VIDEO: Nikon satser sterkt på video med nye Nikon Z6 og tilbyr nå profesjonelt videosett. (Pressefoto: Nikon)

Nikon lanserer nå et profesjonelt filmsett som inneholder et Nikon Z6-kamera. Dermed blir det stadig klarere at Nikon Z6 er det speilløse fullformat-kameraet som Nikon vil promotere mot profesjonelle film- og innholdsskapere.

[toc] Pakken Nikon Z 6 Essential Movie Kit gjør at seriøse film- og videofolk kan skaffe seg et tilnærmet komplett system for 4K-videofilming for under 30.000 kroner – vel, pluss optikk, da.

Lanseringen viser også at de har rett, de som har påstått at det er Nikon Z6 som vil være det optimale videokameraet av de to speilløse fullformat-kameraene som Nikon lanserte høsten 2018, Nikon Z6 på 25 megapiksler og Nikon Z7 på 46 megapiksler. Nikon Z6 leverer høykvalitets 4K-opptak nedskalert fra 6K med full pikselavlesing.

Kjernen: Nikon Z6

Kjernen i det nye filmsettet er naturligvis 1 stk. Nikon Z6, som kan ta opp 4K-video både med 24 bilderuter i sekundet, 25 bps og 30 bps samt Full HD i opptil 120 bps samt 100 bps , 60 bps, 50 bps, 30 bps, 25 bps og 24 bps.

Nikon Z 6 Essential Movie Kit
PROFF VIDEO: Nikon promoterer videoløsningen mot profesjonelle film- og innholdsskapere. (Pressefoto: Nikon)

Nikons objektivadapter FTZ medfølger også. Dermed står brukeren fritt til å velge blant de nye Nikon Z-objektivene eller fra det store utvalget av Nikkor F-objektiver, bygd for Nikons speilrefleks-kameraer. I tillegg finnes det et stort utvalg profesjonelle cine-objektiver som kan brukes mot Nikons F-fatning.

Ekstern HDMI-opptaker

Det medfølger også en ekstern HDMI-opptaker, Atomos Ninja V, med fem-tommers skjerm. Integreringen mellom kameraet og opptakeren skjer via Atomos Open Protocol.

Apples ProRes Raw-format

Senere i år kommer det en fastvareoppdatering som gjør at løsningen vil støtte Apples ProRes Raw-opptak fra kamerats Raw-utgang når man bruker Atomos Ninja V.

Nikon Z 6 Essential Movie Kit
HDMI-OPPTAKER: Atomos Ninja V følger med videosettet. (Pressefoto: Nikon)

Løsningen vil gjøre det mulig å ta opp 10-bits 4K-video ved N-log for profesjonell fargegradering i ettertid. Nikon hevder at denne opptaksmuligheten gjør løsningen til en trygg investering for fremtiden for uavhengige videoskapere.

Man også ta opp 8-bits 4K UHD-video der filene lagres parallelt til kameraets minnekort og til Atomos-opptakeren.

Det følger dessuten med et såkalt SmallRig-kamerabur med hurtigutløser. SmallRig-kameraburet har et innebygd Manfrotto-kompatibelt hurtigutløsersystem som gjør at man kan ta det av og på stativet i løpet av sekunder.

Nikon Z 6 Essential Movie Kit
VIDEORIGG: Nikons løsning er en komplett rigg under navnet SmallRig. (Pressefoto: Nikon)

Kamera-riggen har et toppmontert grep som skal bidra til jevnere bevegelige bilder og enklere sporing.

Nikon presenterer løsningen som rimelig og liten av størrelse, men med store muligheter for skreddersydd utforming senere med tilleggsutstyr som passer til enhver filmstil.

Ekstra batterier

Videoopptak tapper vanligvis batteriene for strøm mye raskere enn når man tar stillbilder, og derfor har Nikon lagt med to ekstra Nikon EN-EL15b-batterier, oppladbare litium-ion batterier til kameraet.

Nikon Z 6 Essential Movie Kit
BATTERIER: Videoopptak tærer hardt på batteriene, og Nikon leverer med ekstra batterier i sitt videosett. (Pressefoto: Nikon)

I tillegg medfølger det to 5.200 mAh-batterier med hurtiglader myntet på Atomos-opptakeren, slik at denne skal kunne være i drift selv på lange opptaksdager.

Nikon Z 6 Essential Movie Kit
FTZ: Nikon FTZ-objektivadapter medfølger for at man skal kunne velge blant mange F-fatningsobjektiver fra Nikon og fra tredjepartsprodusenter av cine-optikk. (Pressefoto: Nikon)

Prisen

Veiledende pris på det nye videosettet fra Nikon er satt til 29.890 kroner, og salgsstart er 16. september 2019. Utstyret kan forhåndsbestilles fra Nikon nå.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.