Nikon Z6 dyrere enn kunngjort

Nikon Z6
LITT DYRERE: Det er prisen på Nikon Z6 som nå blir justert. Her er kamerahuset påsatt det nye Nikkor Z 24-70mm f4-objektivet, som vil leveres til rabattert pakkepris. (Pressefoto: Nikon)
Nikon Z6
LITT DYRERE: Det er prisen på Nikon Z6 som nå blir justert. Her er kamerahuset påsatt det nye Nikkor Z 24-70mm f4-objektivet, som vil leveres til rabattert pakkepris. (Pressefoto: Nikon)

Nikon har rykket ut med en prisjustering på det nye speilløse Nikon Z6-kameraet, som ble lansert for en uke siden. Kameraet blir dessverre ikke billigere enn først kunngjort.

[toc] Etter lanseringen i London fikk Kamerablogg.no og de andre nordiske mediene som var til stede, informasjon om prisene i de nordiske landene. I Norge ville Nikon Z6, med 24 megapikslers fullformat-sensor, koste 19.900 kroner, fikk vi vite.

Nå har Nikon sendt ut en korrigert prisliste med beskjed om at det var noen feil i den forrige prislisten.

2.000 kroner opp

Den norske prisen for Nikon Z6-kamerahuset er nå satt til 21.990 kroner, altså 2.000 kroner høyere enn opprinnelig angitt.

LES OGSÅ: Kamerablogg.no: – Nikon Z vil endre markedet

Ønsker man kamerahuset samt FTZ-adapteren, som gjør at man kan bruke eksisterende Nikkor-optikk på kameraet, er påslaget som før på en tusenlapp, altså til 22.900 kroner. Kjøpt separat koster adapteren tre ganger så mye, cirka 3.000 kroner.

Bra kit-rabatt

Noe av det samme forholdet ser man i forbindelse med «kit-objektivet» blant de nye Nikkor Z-objektivene, Nikkor Z 24-70mm f4, som i prislisten er oppført med en pris på 10.990 kroner hvis man kjøper det separat. Hvis man derimot kjøper det sammen med Nikon Z6-kamerahuset, blir prisen for pakkeløsningen 26.990 kroner etter den justerte prislisten. Det innebærer at man får med zoomobjektivet til halv pris.

LES OGSÅ: PRØVD: Nikon D7500 holder liv i speil

Variabel FTZ-rabatt

Både av den gamle og den nye prislisten fremgår det at pakke-rabatten for FTZ-adapteren er mindre hvis man kjøper kamerahuset sammen med adapteren og Z 24-70 mm-objektivet enn hvis man bare kjøper det sammen med kamerahuset. I det siste tilfellet får man det som sagt for et prispåslag på en tusenlapp, men hvis man legger på det nye 24-70 mm-objektivet, blir pristillegget for adapteren 2.000 kroner. Ifølge den oppdaterte prislisten koster Nikon Z6-kamerahuset med 24-70 mm-objektivet og FTZ-adapteren nå 28.990 kroner, mot de nevnte 26.990 kroner for bare kamerahuset og objektivet.

Nikon Z6 er ventet å komme i salg sent i november, mens storebror Z7 kommer allerede sent i september.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.