Nordmenn på fototoppen

Storlidalen, Trollheimen
NATURFOTO: Her i Norge er vi veldig glad i å ta bilder når vi er ute i naturen. Bildet er fra Storlidalen i Oppdal. (Foto: Toralv Østvang)

Nordmenn fotograferer mest i Norden, og favorittmotivet vårt er natur.

Dette kommer frem i undersøkelse som Canon har fått utført i Finland, Danmark, Sverige og Norge.

Tross alle rapportene om dystre tider for fotobransjen viser undersøkelsen at vi fotograferer mer enn noensinne.

Norge på toppen 

Undersøkelsen viser at nordmenn er et fotograferende folkeferd. Tallene viser at nordmenn tar desidert flest bilder i Norden – her i betydningen Norden minus Island, som ikke var med i undersøkelsen.

Andelen som tar minst 10 bilder eller videoer hver dag, er dobbelt så høyt i Norge som i våre naboland, ifølge undersøkelsen.

Canons undersøkelse viser at omlag halvparten av nordmennene svarte at de tar mellom ett og fem bilder hver dag. Sju prosent tar opptil 10 bilder om dagen, og 14 prosent tar 10 bilder eller mer.

Natur, hverdag og reiser

Etter undersøkelsen å dømme er vi alle naturfotografer. Spesielt vi her i Norge.

Hele 35 prosent av de spurte i Norge svarte at favorittmotivet er natur. 

34 prosent svarte at hverdagslige motiver er favorittobjektet, mens 26 prosent var mest ivrige etter å opptre som reiselivsfotografer.

– Dette viser at folk finner mest inspirasjon i hverdagslivet. Selv om reiser er spennende, skjer de viktigste tingene i hverdagen. Det er her man finner vakre ting å forevige. Vi ønsker å oppfordre folk til å sette pris på hvert øyeblikk i livet, sier Tonje Angell, kommunikasjonsrådgiver i Canon Norge, i en kommentar til undersøkelsen.

Hvorfor tar vi bilder?

Deltakerne i undersøkelsen ble også spurt om hvorfor de fotograferer. Hele 64 prosent svarte at de fotograferer for å ta vare på minner. 

Men noe av formålet er også å vise familie og venner hva vi fyller livet med. Dette svarer halvparten av nordmennene som deler sine bilder i sosiale medier.

Hver femte nordmann sier at fotograferingen skjer fordi man ønsker å formidle en historie med sine bilder.

Ikke overraskende svarer deltakerne i undersøkelsen at bildene de tar, må være bra og ha et flott motiv.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.