Kameranytt.no

Leica-fotokonkurranse – åpen for alle

Leica-fotokonkurranse
HOS LEICA: Tur til Leica-hovedkvarteret i Wetzlar, ikke så langt unna Frankfurt, er hovedpremien i den norske Leica-fotokonkurransen. (Foto: Toralv Østvang)

Den norske Leica-importøren Bresson AS innbyr nå til fotokonkurranse, som vel å merke er åpen for alle. Bildene trenger ikke være tatt med et Leica-kamera, heter det.

«Lys og skygge» er temaet for fotokonkurransen, som bærer navnet «Leica Up & Coming». Hvis du vil delta, må du skynde deg, for fristen for innsending er 31. januar 2020.

Leica-tur

Hovedpremien for konkurransen er en tur til Leica-hovedkvarteret i Wetzlar i Tyskland i mai 2020. Vinneren får dekket kostnadene til flyreise, hotellopphold og måltider, og får i tillegg guidede turer og workshops, besøk i gallerier, i Leica-museet og mye mer.

Leica-fotokonkurranse
UTLÅNS-PREMIE: En av premiene i Leica-konkurransen er én måneds gratis utlån av Leica Q2. (Pressefoto: Leica)

Andre-premien er gratis lån av et Leica Q2-kamera i én måned. Leica Q2 er et kompakt speilløst kamera med et fastmontert lyssterkt Summilux vidvinkelobjektiv med brennvidde på 28 mm og lysstyrke f/1,7. Kameraet har en integrert OLED-søker på 3,68 megapiksler, har en bildebrikke på 47 megapiksler og kan brukes både til vanlig fotografering og til å ta opp video i opptil 4K-format. Utsalgsprisen er 52.000 kroner.

Tredje-premien er ett års abonnement på Leica-magasinet LFI.

Inntil fem bilder

Deltakerne kan bidra med inntil fem bilder hver i konkurransen. Ifølge konkurransereglene må bildene være tatt i løpet av det siste året, og man må ha juridisk opphavsrett til bildene. Bildene skal ikke ha vært offentliggjort tidligere i kommersielt øyemed eller ha blitt solgt i slik henseende. Dersom det er gjenkjennelige personer på et bilde, må man innhente tillatelse fra disse personene før bildene sendes inn til konkurransen.

Leica-fotokonkurranse
LEICA-FABRIKKEN: Under et besøk i Leicas fabrikk i Wetzlar får man egenhendig se hvor mye manuelt arbeid som fortsatt inngår i produksjonen av Leicas kameraer og objektiver. (Foto: Toralv Østvang)

Et viktig poeng i konkurransereglene er altså at bildene ikke trenger å være tatt med et Leica-kamera.

Bildene utstilles

Juryen vil plukke ut de beste bidragene til konkurransen, og disse blir del av en vandreutstilling som skal henge på veggen hos de norske Leica-forhandlerne Stavanger foto, CEWE Japan Photo Bergen, Scandinavian Photo og Leica Store Oslo (en butikk i butikken hos Foto.no) i løpet av 2020.

Det er den kjente Leica-ambassadøren Bjørn Opsahl som skal lede juryen, som foruten to fotografer vil bestå av to representanter for forhandlerne og én representant for Bresson AS.

Leica-fotokonkurranse
UR-LEICA: I Leicas museum i Wetzlar finner man blant annet denne ur-Leica-en fra 1914. (Foto: Toralv Østvang)

Bildene man leverer inn til konkurransen, kan enten være maks fem papirkopier i opptil A4-størrelse, eller maks fem digitale filer med lengste side på mellom 2.000 og 2.500 piksler i JPG-format og med Adobe RGB-fargerom. I tillegg må man legge med en kort presentasjon om seg selv.

Mer informasjon om fotokonkurransen og reglene for den finner du hos Bresson AS her.

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.