Norsk pris til Sony RX100 VI

Elektronikkbransjen
VINNEREN: Sony CyberShot DSC-RX100 VI er kåret til Årets Fotoprodukt 2018-2019 av Elektronikkbransjen. (Foto: Sony)
Elektronikkbransjen
VINNEREN: Sony CyberShot DSC-RX100 VI er kåret til Årets Fotoprodukt 2018-2019 av Elektronikkbransjen. (Foto: Sony)

Elektronikkbransjen har kårets Sony CyberShot DSC-RX100 VI til Årets Fotoprodukt i Norge.

Det ble Sony som gikk seirende ut av den årlige konkurransen som fagbladet Elektronikkbransjen avholder om tildelingen av bransjeprisen Årets Fotoprodukt.

De nærmeste konkurrentene i finalen var Canon EOS M50 og Sony A7 III.

LES OGSÅ: PRØVD: Sony a6300 – vanskelig å slå

I en tid da kompaktkameraene sliter med markedsposisjonen, var det paradoksalt nok  et kompaktkamera som stakk av med seieren under tildelingen av prisen som Årets Fotoprodukt.

Elektronikkbransjen
PRISUTDELING: Stian Sønsteng, redaktør i fagbladet Elektronikkbransjen, til høyre i bildet, og Christian Helle fra CEWE Norge, nummer to fra høyre, har nettopp delt ut prisen for Årets Fotoprodukt til en trio fra Sony Electronics bestående av, fra venstre, Hans-Henrik Palm Westby, Rolf Loraas og Runar Kristiansen. (Foto: Toralv Østvang)

Avansert kompaktkamera

Sony RX100 VI er imidlertid et særdeles avansert kompaktkamera. Det er basert på en litt større bildebrikke enn de klassiske kompaktkameraene i lommeformat. Her snakker vi om en CMOS-brikke på vel 20 megapiksler og størrelse på én tomme.

ElektronikkbransjenSony-kameraet, som altså er sjette generasjon i denne serien, er et raskt kamera, som kan ta opptil 24 bilder i sekundet selv med autofokus aktivert – i Continuous Focus-modus.

Sjette generasjon

RX 100-serien så dagens lys i 2012.

Sjette generasjon av kameraet har fasedekterende autofokus fra fokussensorer på bildebrikken. Det kan ta opp 4K-video fra hele sensorflaten, og er dessuten det første RX100-kameraet med berøringsfølsom LCD-skjerm.

LES OGSÅ: PRØVD: Er Sony a7R III beredt på utfordrere?

RX100 VI har som forgjengerne siden versjon III en innebygd, oppfellbar elektronisk søker, men med forbedringer i siste utgave.

Zoomobjektivet har et brennviddeomfang tilsvarende 24-200 mm med lysstyrke fra f/2,8 i vidvinkelmodus til f/4,5 i telemodus. Lysstyrken er noe svakere enn på forgjengeren – prisen man må betale for økt zoomomfang. Zoomomfanget er altså økt fra 24-70 mm til 24-200 mm.

LES OGSÅ: – Nå er Sony en av de store

Ifølge Prisjakt.no ligger prisen for Sony DSC RX100 VI her til lands på i underkant av 13.000 kroner.

Elektronikkbransjen
FINALIST: Canon EOS M50 var en av finalistene i kampen om prisen for Årets Fotoprodukt. (Foto: Canon)
Elektronikkbransjen
FINALIST: Sony a7 III kom også til finalen i kampen om Årets Fotoprodukt-pris. (Foto: Sony)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.