Norsk Sony-vinner skildrer året vi dunket hodet i veggen

Sony World Photography Awards 2021
STANGER HODET MOT VEGGEN: Med dette bildet av to som stanger hodet mot veggen, har den norske fotografen og studenten Emil Wieringa Hildebrand sikret seg prisen som vinner av den norske delen av Sonys verdensomspennende fotokonkurranse. Modellene heter Øydis og Gunnar. (Foto: Emil Wieringa Hildebrand, National Awards Winner, Norge, 2021 Sony World Photography Awards)

Sony har kåret den 22 år gamle studenten Emil Wieringa Hildebrand fra Nesodden til vinner av den norske prisen i den verdensomspennende fotokonkurransen Sony World Photography Awards 2021. Det norske vinnerbildet tar utgangspunkt i følelsen vi hadde om at 2020 føltes som året da vi alle dunket hodet mot en stor vegg sammen, ifølge fotografen.

Sony World Photography Awards er angivelig verdens største fotokonkurranse. Til 2021-årgangen er det sendt inn hele 330.000 bilder fra 220 land og territorier. Konkurransen har både en lukket del for profesjonelle fotografer og en åpen del der alle og enhver kunne sende inn enkeltbilder tatt i løpet av 2020.

Sony World Photography Awards 2021
UBESKÅRET: Produksjonssystemet til Kameranytt.no beskjærer automatisk alle forside- og oppslagsbildet til 16:9-format. Greit nok for de fleste produktbilder, som det er mest av på dette nettstedet. Men for å yte det norske vinnerbildet rettferdighet vises det for ordens skyld her i sine originale proporsjoner bestemt av fotografen, uten tilpasning til et bestemt web-format. (Foto: Emil Wieringa Hildebrand, National Awards Winner, Norge, 2021 Sony World Photography Awards) (Klikk for større bilde.)

Det er i den siste delen, den åpne delen, at Emil Wieringa Hildebrand nå er kåret til norsk vinner innenfor det som kalles National Awards. Dette er et initiativ av World Photography Organisation og Sony for å støtte lokale fotomiljøer over hele verden. Over 165.000 deltok i Open-konkurransen som vinnerne av de forskjellige landenes National Awards er blitt utvalgt fra.

LES OGSÅ: Sony inviterer til ny global fotokonkurranse

De endelige vinnerne innenfor kategoriene Student, Youth, Open og Professional blir kunngjort 15. april 2021. Dette betyr at Hildebrands bilde har mulighet til å klatre enda høyere på den endelige resultatlisten.

Digital premie til analog fotograf

Emil Wieringa Hildebrand betegner seg selv som analog fotograf. Som vinner av den norske delen av konkurransen kan han nå glede seg til å motta digitalt fotoutstyr fra Sony i premie.

Til daglig studerer Hildebrand statsvitenskap ved Norges Teknisk-Vitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim. –Jeg så virkelig ikke denne prisen komme, så jeg endte opp med å forlate en forelesning bare for å sitte og smile litt, sier Hildebrand til Sony Norge. – Jeg er overrasket og veldig takknemlig, og vil rose de fantastiske modellene Øydis og Gunnar, sier han.

Vinnerbildet ble tatt under en privat fotosesjon i oktober 2020. Inspirasjonen til bildet var klar, ifølge Hildebrand: – Året 2020 føltes som om vi alle dunket hodet mot en stor vegg sammen.

Ser etter det lett absurde

Om sin fotografiske stil sier Hildebrand at stikkordet er «silent absurdism».

– Arbeidet mitt fokuserer litt på «off-kilter»-portretter av modeller, artister og andre kreative – det jeg for meg selv i hemmelighet har gitt merkelappen «silent absurdism», sier Hildeband.

– Det ultimate målet er å få folk til å tenke «huh» og smile etter å se bildet jeg har laget. Min favoritt-del av prosessen er å komme inn med et strengt sett med ideer og forventninger, og dra igjen med noe helt annet, sier han.

Mer informasjon om konkurransen og om vinnere og nominerte finner du hos www.worldphoto.org. www.worldphoto.org

De nordiske vinnerne

Og nedenfor er de øvrige nordiske vinnerne av den åpne delen av Sonys verdensomspennende fotokonkurranse. Bildene er formidlet av Sonys presse-apparat.

Sony World Photography Awards 2021
DANMARK: «The Dance». (Foto: Sussi Charlotte Alminde, National Awards Winner, Danmark, 2021 Sony World Photography Awards.) (Klikk for større bilde.)
Sony World Photography Awards 2021
FINLAND: «Night». (Foto: Matti Virtanen, National Awards Winner, Finland, 2021 Sony World Photography Awards.) (Klikk for større bilde.)
Sony World Photography Awards 2021
ISLAND: «Vestrahorn». (Foto: Viktor Einar Vilhelmsson, National Awards Winner, Island, 2021 Sony World Photography Awards.) (Klikk for større bilde.)
Sony World Photography Awards 2021
SVERIGE: «An Iron Balloon’s Dream». (Foto: Shai Apeloig, National Awards Winner, Sverige, 2021 Sony World Photography Awards.) (Klikk for større bilde.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.