Ny alt-i-ett-gimbal fra Zhiyun

Zhiyun Crane M2
KOMPAKT: Zhiyun er på banen med en ny kompakt gimbal, Zhiyun Crane M2. (Pressefoto: Zhiyun)

Internett fylles opp av vloggere, og stadig flere trenger en gimbal for å lage video som ser profesjonell ut. Blant de nyeste på markedet er Zhiyun Crane M2, som har begynt å få noen fine omtaler der ute.

Her til lands kommer nye Zhiyun Crane M2 på markedet i løpet av august 2019 – hos noen fotohandlere er den allerede på lager. Det er en forholdsvis nett og kompakt gimbal til en ganske grei pris. 

Selv om mange av dagens kameraer og mobilkameraer har forskjellige former for innebygd stabilisering, byr en gimbal på ekstra muligheter til kreativ videofilming med myke og fine kamerabevegelser selv med håndholdt kamera. For eksempel er det fort gjort å få kameraet til å snu seg mot fotografen midt under filmingen for å gjøre et videoblogger-innslag – et vlogger-innslag.

Kompakt og lett

Gimbaler fås i alle prisklasser, opp til profesjonelle systemer til femsifrede beløp og enda høyere. Nye Zhiyun Crane M2 hører hjemme i en forholdsvis lav prisklasse. Dessuten er det en ganske lett gimbal, med en vekt på rundt 500 gram. Den kan ta kameraer som veier opptil 720 gram, ifølge 4K Shooters.

Zhiyun Crane M2
MODERAT VEKT: Zhiyun Crane M2 markedsføres for mobiltelefoner, action-kameraer, kompakte digitalkameraer og mindre speilløse kameraer. (Pressefoto: Zhiyun)

Takket være både WiFi- og Bluetooth-kommunikasjon kan gimbalen kommunisere med kameraet eller mobilen som er montert i holderen. På denne måten kan man for eksempel kontrollere panorama-filming og tidsintervall-filming, eller styre zooming på kameraet fra gimbal-håndtaket.

OLED-skjerm

Et innebygd OLED-display på gimbalen kan blant annet fortelle om batteritilstand og hvilken modus som er valgt. Gimbalen har tre hovedinnstillinger kalt Pan Follow, Follow og Lock, med ytterligere fire tilleggsmodi som byr på flere kreative muligheter, inklusive 360-graders synkronisert bevegelse på alle tre akser.

Balansesystemet skal være utviklet med tanke på raskt skifte av utstyr og posisjon, med en quick-release-plate som gjør det rask å endre, flytte og sette tilbake kameraet. En markeringsskala gjør at det skal ta bare noen få sekunder å balansere og sette opp kameraet, ifølge pressemeldingen.

Zhiyuns app ZY Play, som er tilgjengelig både for Android-mobiler og iPhone, gir tilgang til mange avanserte funksjoner som kan fjernstyres.

7-8 timer

Batteriet skal holde til 7-8-timers bruk – produsenten sier sju timer på sine nettsider, importøren sier åtte i pressemeldingen. Sannheten ligger sikkert litt midt imellom. 

Zhiyun Crane M2
MONTERING: Det skal være lett å finne tilbake til balansert montering når man monterer på kameraet på nytt, siden alle akslinger kan låses for transport. (Pressefoto: Zhiyun)

Importøren varsler for øvrig om at det kreves ekstrautstyr for å montere mobiltelefon og actionkamera på gimbalen.

Prisen

Zhiyun Crane M2 har en veiledende pris på cirka 3.000 kroner, ifølge importøren, Focus Nordic. Og som sagt er salgsstart varslet i august. Enkelte forhandlere har allerede gått ut med annonser for gimbalen til enda litt lavere pris enn den veiledende.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.