Ny Canon-blits: Speedlite EL-10 er rask

Canon Speedlite EL-10
SPEEDLITE: Canons nye Speedlite-blits, EL-10, kommer med et enkelt bordstativ og en hendig blitsveske. (Pressefoto: Canon.) (Klikk for større bilde.)

Canon lanserer i disse dager en ny blits, Speedlite EL-10. Den presenteres som kompakt, lett og rimelig. Fjernstyring og kort ladetid er også blant stikkordene.

Canon hevder at ladetiden, som er oppgitt til 1,5 sekunder, er kategori-ledende. 

Ifølge Canon gir den multifunksjonelle tilbehørsskoen på dagens Canon-kameraer forbedret kommunikasjon sammenlignet med eldre kameraer. For eksempel kan man sette opp et egendefinert opptaksprogram som støtter endringer i scenarioer. Et eksempel er automatisk justering når man beveger seg fra sollys til skygge. Et annet er arbeid med skiftende fargetoner ved motefotogrcafering.

Innstillingene kan man endre eksternt i Canon-appen Camera Connect på sin mobiltelefon. Da responderer kameraet og Speedlite-blitsen sammen, ifølge Canon.

Rekkevidden for trådløs fjernstyring er oppgitt til cirka 30 meter.

24-105 mm zoom

EL-10-blitsen er utstyrt med en zoom-funksjon som tilsvarer et zoomomfang på 24-105 mm. Med den oppfellbare reflektoren en dekker den et felt tilsvarende 14 mm vidvinkel.

I tillegg har blitsen et fleksibelt styrkeområde som skal gjøre det lett for innholdsskapere å få kontroll over lyssettingen.

Blitsen er forholdsvis lett, med en vekt oppgitt til 287 gram uten batterier. Strømkilden er vanlige AA-batterier som man jo kan skaffe seg omtrent overalt om man skulle gå tom for strøm ute i felten. Maksimalt antall blitsavfyringer i serie på full styrke er oppgitt til cirka 65. Blitsen har imidlertid ikke noen stroboskop-funksjon.

Antall mulige blitsavfyringer med nyinnsatte batterier er oppgitt til fra 210 til 1.400. Blitsen har ingen sensor som kan fyre av blitsen synkront med en annen blits, og den har heller ingen beskyttelse mot støv og fuktighet.

Guide-nummeret er oppgitt til 40 (ISO 100). 

Prisen

Canon Speedlite EL-10 har salgsstart i Norge i juli 2024, og anbefalt pris er satt til cirka 4.050 kroner inklusive mva.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.