Kameranytt.no

Ny Canon-skriver for fotoentusiaster

Canon Pixma Pro-200
99 CENTIMETER: Den nye Canon Pixma Pro-200-skriveren kan skrive ut bilder i egendefinerte lengder på opptil 99 cm. (Pressefoto: Canon)

«Fotoentusiaster som ønsker å ta steget inn i fotoutskriftenes verden». Slik beskriver Canon hovedmålgruppen for den nye A3+-skriveren som Canon nå lanserer, Pixma Pro-200. Skriveren har fått et forbedret fargeomfang sammenlignet med forgjengeren, og Canon lover enda mer «iøynefallende fotoutskrifter».

Den nye fotoskriveren er listet opp under «Profesjonelle fotoskrivere» på nettsidene til Canon Norge, men under presentasjonen av skriveren for fagpressen antydet Canons folk at det går en aldri så liten skillelinje mellom skriverne i Canons Pixma Pro-serie og de som går under navnet ImagePrograf Pro.

Sistnevnte serie har en startpris på oppunder 10.000 kroner og kan fås i modeller helt opp til et seks-sifret beløp – og er altså myntet på «ordentlig» profesjonelle fotografer og bedrifter som jobber med bildefremstilling. Pixma-Pro-skriverne er utviklet mer med tanke på fotoentusiaster og andre som ønsker seg litt rimeligere skriver, men som har behov for å kunne skrive ut bilder i opptil A3+format. I tillegg kan skriveren naturligvis brukes til vanlige kontoroppgaver og har støtte for en rekke papirformat.

Pixma-navnet

Canons Pixma-merkenavn har alltid vært mer knyttet til forbrukersjiktet blant Canons kunder, med skrivere helt ned til bare noen få hundrelapper, men også med fotoskrivere for mer kravstore fotoamatører og fotoentusiaster, samt multifunksjons-modeller myntet på små kontorer og på hjemmekontoret.

Men under kategorien «Profesjonelle skrivere» på Canons nettsider finner man altså en blanding av Pixma Pro-serien og ImagePrograf Pro-serien. Blant forskjellene mellom disse to seriene er at Pixma Pro-skriverne bruker et fargestoff-basert blekksystem, noe vi tidligere gjerne kalte dye-blekk, mens ImagePrograf Pro-skriverne bruker pigmentert blekk.

Canon Pixma Pro-200
PÅ HJEMMEKONTORET: Canon Pixma Pro-200 er ikke større enn at den får plass på et hjemmekontor eller i et lite studio, hevder Canon. (Pressefoto: Canon) (Klikk for større bilde.)

Litt forenklet beskrevet er forskjellen på disse to blekktypene at fargestoff-basert blekk er flytende og trekker seg inn i utskriftspapiret, mens pigmentert blekk inneholder små partikler som holder seg på på overflaten av papiret. Pigmentert blekk regnes som mer varig enn fargestoff-basert blekk, men også utskrifter med fargestoff-basert blekk kan ha en oppgitt bestandighet på over 100 år. Og fargestoff-basert blekk er gjerne litt rimeligere.

Nye Canon Pixma Pro-200 presenteres som en rask, lett og kompakt A3+-fargeskriver. Alt er relativt. Sammenlignet med de minste og billigste Pixma-skriverne er den stor og tung, men med en vekt på 14,1 kg er den likevel 15 prosent lettere enn forgjengeren. Og den får nok fint plass på de fleste hjemmekontorer, selv om Canon også nevner små studioer som et aktuelt bruksområde.

Åtte blekkpatroner

Pixma Pro-200 erstatter Pixma Pro-100S og er utstyrt med i alt åtte blekkpatroner. Ifølge Canon gir skriveren svært dyp sort farge i de delene av bildet som skal gjengis i sort, og klare farger i resten av bildet.

Canon har utvidet fargeskalaen for Pixma Pro-200. Fargeområdet er forbedret på tre områder: rødt, blått og sort.

Utskriftstiden er oppgitt til 90 sekunder, basert på standardinnstillingen med Canon Pro Platinum-papir i A3+-format med kant.

Skriveren er utstyrt med en tre-tommers LCD-skjerm med et oversiktlig brukergrensesnitt.

Blant utskriftsalternativene er Canon Professional Print & Layout, gratis programvare som er tilgjengelig både for Windows og Mac og som automatisk legges til kompatible fotoapplikasjoner, for eksempel Canons eget Digital Photo Professional eller Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements og Adobe Lightroom Classic. (Den sky-baserte versjonen av Lightroom har ingen utskriftsfunksjon.)

Canon Pixma Pro-200
SKJERMEN: LCD-skjermen på tre tommer skal bidra til enkel betjening av Canon Pixma Pro-200. (Pressefoto: Canon) (Klikk for større bilde.)

Med denne programvaren effektiviseres hele prosessen og gir bedre arbeidsflyt fra opptak til utskrift, hevder Canon. Programvaren skal også gjøre det enkelt å avstemme fargene på skjerm og utskrift for naturtro bilder. Funksjonen korrigerer for skjevt papir og sørger for at hvert enkelt ark er riktig justert, inkludert kunstpapir.

Skriveren støtter papir både fra Canon og andre produsenter i en rekke formater opptil A3+, i tillegg til egendefinerte lengder på opptil 99 centimeter. Skriveren håndterer blant annet Canons nye Premium Fine Art Rough-papir.

Skriveren kan også brukes til andre kreative oppgaver. Fra nettstedet Creative Park kan man laste ned maler for gratulasjonskort og mye annet.

Skriveren har USB B-port og støtter PictBridge for direkte utskrift fra kompatible kameraer. Dessuten byr den på trådløs nettverk-tilkobling.

Skriverens dimensjoner er cirka 639 x 837 x 416 mm.

Prisen

Canon Pixma Pro-200 kommer i salg i Norge i løpet av november 2020, og veiledende utsalgspris er satt til 5.690 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.