Ny gimbal for speilløse kameraer

FeiyuTech G6 Plus
GIMBAL: FeiyuTech har lansert en ny kameragimbal: G6 Plus. (Pressefoto: FeiyuTech)

Kinesiske FeiyuTech har lansert G6 Plus, en ny gimbal som også egner seg for speilløse kameraer.

Gimbaler, disse små stativløsningene med innebygde stabiliseringsmekanismer, har særlig vært markedsført mot eiere av action-kameraer, men også vanlige speilløse kameraer står på listen over bruksområder for nye FeiyuTech G6 Plus.

Formålet med timbaler er å få myke og elegante kamerabevegelser under videofilming, spesielt i situasjoner der det er vanskelig å holde kameraet rolig, for eksempel når fotografen går, løper eller sykler mens det filmes.

FeiyuTech har vært på det norske markedet en stund med flere av sine gimbal-produkter, for eksempel FeiyuTech G5 og den forholdsvis ferske modellen G6, som først og fremst er blitt markedsført for bruk med action-kameraer. 

Den nye G6 Plus-gimbalen kan brukes med både action-kameraer, smartmobiler, kompaktkameraer og speilløse kameraer, ifølge produsenten.

Vektgrensen

FeiyuTech G6 Plus
800 GRAM: Vektgrensen for kameraer som monteres på FeiyuTech G6 Plus, er satt til 800 gram. (Pressefoto: FeiyuTech)

Det dreier seg vel å merke ikke om store fullformat-speilløse. I teorien kan man nok bruke G6 Plus med for eksempel Sony a7III, men da må man finne et særdeles lett objektiv. Vektgrensen for gimbalen er satt til 800 gram, og siden det nevnte Sony-kameraet veier 650 gram, har man bare 150 gram å gå på til objektivet. Et av de få objektivene for disse kameraene som kommer under grensen, er Sonnar T FE 35 mm F2,8 ZA, som bare veier 120 gram. Det meste av optikken som brukes med Sonys a7-kameraer er imidlertid ganske lyssterke objektiver som dermed er forholdsvis store og tunge – i de fleste tilfeller for tunge for denne gimbalen.

Det er nok først og fremst eiere av mindre speilløse kameraer som vil ha glede av en gimbal som FeiyuTech G6 Plus, for eksempel Panasonic Lumix DC-GX9 eller et kamera i Sony a6000-familien. Dette er kameraer som veier rundt 400 gram. Da har man omtrent like mye vekt å gå på når det gjelder valget av objektiv.

Selve G6 Plus-gimbalen veier 663 gram – uten batteri og kamera. Ifølge produsenten egner den seg for action-kameraer som Sony RX0-serien og GoPro Hero-serien, for de fleste mobiltelefoner med en bredde på mellom 57 og 84 millimeter, og altså for en del speilløse kameraer og kompaktkameraer.

Tre akser

Gimbalen har tre akser som man kan vri og vende kameraet langs. Det kan panoreres uendelig, altså vris rundt i 360 grader. I tillegg kan kameraet vris oppover og nedover inntil 260 grader og vendes sideveis i inntil 320 grader. 

FeiyuTech G6 Plus
MANGE MULIGHETER: FeiyuTech G6 Plus kan benyttes med speilløse systemkameraer også, ikke bare med mobiler og små action-kameraer. (Pressefoto: FeiyuTech)

Blant nyhetene finner vi en digital zoomring på gimbalen som man kan bruke til å fjernstyre kameraet med – man skal kunne styre både fokus og zoom og justere flere andre parametere.

FeiyuTech G6 Plus har også en auto-roteringsmodus som man kan bruke til intervallopptak.

Utløserknappen kan brukes til opptak av enkeltbilde med et kort trykk eller til å starte og stoppe videoopptak når man holder den inne litt lengre.

OLED-skjerm

Enheten er utstyrt med sin egen OLED-skjerm som viser batteristatus, valgt arbeidsmåte og annen informasjon.

FeiyuTech G6 Plus
ESKEN: Slik presenteres FeiyuTech G6 Plus på esken. (Pressefoto: FeiyuTech)

Kommunikasjonen med kamera kan gjøres både med Bluetooth og WiFi, og FeiyuTech har dessuten utviklet en mobilapp, Feiju ON, som kan lastes ned både for iOS- og Android-enheter og brukes til å fjernstyre gimbalen fra mobilen via Bluetooth. 

Fastvaren kan oppdateres via Windows-pc eller Mac.

Batteriet er på 5.000 milliamperetimer og kan lades via USB-kabel. Den teoretiske batteritiden er på ni timer, men ifølge produsenten vil den i praksis variere i forhold til bruken. Batteriet i gimbalen kan også brukes til å lade kameraet.

FeiyuTech G6 Plus
INNHOLDET: Her er G6 Plus-innholdet i FeiyuTech-bærevesken. (Pressefoto: FeiyuTech)

Gimbalen er sprutsikker, men må ikke brukes under vann og skal heller ikke utsettes for saltvann, varsler produsenten.

For bruk med mobiltelefon trenger man en mobiladapter, som er tilleggsutstyr.

Prisen

Distributøren, Boston Distribution AS, har i skrivende stund ikke kommet med noen prisinformasjon om FeiyuTech G6 Plus. De tidligere modellene G5 og G6 ligger stort sett på i underkant av 2.500 kroner, selv om noen forhandlere tilbyr dem litt billigere, ifølge Prisjakt.no.

OPPDATERT 11. juli 2018: Boston Distribution AS opplyser til Kamerablogg.no at utsalgsprisen for FeijyTech G6 Plus vil ligge på 379 euro (cirka 3.570 kroner).

Siden 2007

Selskapet FeiyuTech ble etablert i 2007 og har siden den gang lansert over 30 gimbal-modeller for alt fra mobilkameraer til speilreflekskameraer. Selskapet driver også forskning og utvikling av andre former for stabiliseringsprodukter.

FeiyuTech G6 Plus
I PAKKEN: Dette er det man får med når man kjøper FeiyuTech G6 Plus. (Pressefoto: FeiyuTech)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.