Ny LG-mobil med dobbeltkamera

LG G7 ThinQ
DOBBELKAMERA: LG G7 ThinQ følger trenden med dobbelkamera på mobilene. (Foto: LG)
LG G7 ThinQ
DOBBELKAMERA: LG G7 ThinQ følger trenden med dobbelkamera på mobilene. (Foto: LG)

Mobilprodusenten LG er på banen med en ny mobil med dobbelt kamera: LG G7 ThinQ.

[no_toc] Dobbeltkamera-løsningen på dette kameraet består av et kamera med vidvinkelobjektiv og et kamera med super-vidvinkelobjektiv. 

Utenom kameraet er det nok først og fremst en stor og særdeles lyssterk skjerm og ikke minst fokus på ekstra høy lydkvalitet og lydstyrke som er stikkord for den nye LG-mobilen.

Mens selfie-kameraet foran på mobilen er et åtte megapikslers vidvinkelkamera med lysstyrke på f/1,9, har begge kameraene på baksiden en oppløsning på 16 megapiksler.

Supervidvinkelobjektivet har en bildevinkel på 107 grader og en lysstyrke på f/1,9, mens objektivet på det andre kameraet har en bildevinkel på 71 grader og en lysstyrke på f/1,6.

LG G7 ThinQ
FARGENE: LG G7 ThinQ kommer i to farger i Norge, Aurora Black og Moroccan Blue. (Foto: LG)

En bildevinkel på cirka 71 grader vil på et vanlig fullformatkamera oppnås med et objektiv på rundt 30 mm brennvidde, mens en bildevinkel på rundt 107 grader vil oppnås med et objektiv med brennvidde rundt 15 mm, ifølge Nikons objektivsimulator. 

Sjuende generasjon

Den nye mobilen er den sjuende generasjonen i LGs smartmobilfamilie kalt G-serien. 

Den nye G7 ThinQ-modellen ble vist frem på et arrangement i New York 2. mai. Mange av spesifikasjonene var imidlertid lekket ut på forhånd. Som for eksempel at mobilen ville få en 6,1-tommers LCD-skjerm med oppløsning på 3.120 x 1.440 piksler i et 19,5:9-format – ikke 16:9. Skjermen har høy lysstyrke, oppgitt til maks 1.000 nits, noe som skal gjøre det mulig å se skjermbildet godt selv i sterkt solskinn. Merk at for eksempel Samsung Galxy S9 og Note 8 opererer med enda høyere lysstyrke.

Tross den lyssterke skjermen skal LG ha greid å senke strømforbruket for skjermen med opptil 30 prosent sammenlignet med forgjengeren.

Intelligent skjerm

Skjermløsningen skal være utstyrt med en smule kunstig intelligens – AI. For fargeinnstillingene på skjermen kan man velge mellom Auto, Eco, Cinema, Sports, Game og Expert. I Auto-modus analyserer og identifiserer mobilen selv innholdet og stille deretter inn skjermen for beste seeropplevelse med lavest mulig energiforbruk, ifølge pressemeldingen fra LG.

Nytt i mobilen er også LGs Boombox-høyttalere. Disse skal øke lydstyrken med over seks desibel, og ved å utnytte «ledig» plass inne i mobiltelefonen for boombox-effekt skal bassgjengivelsen være doblet fra forrige modell, heter det.

For dem som hører på filmlyd og musikk med hodetelefoner, kan det være greit å vite at LG G7 ThinQ er LGs første mobil med DTS:X 3D-surroundlyd med opptil 7:1-kanaler uten at man trenger dyre spesial-hodetelefoner.

Øvrige spesifikasjoner

Mobilen drives av en Qualcomm Snapdragon 845 Mobile Platform-brikke, og mobilen er utstyrt med fire gigabyte internminne og 64 GB lagringsplass, som kan utvides med MicroSD-kort på opptil to terabyte. 

Batterikapasiteten er 3.000 milliamperetimer, og vekten på mobilen er oppgitt til 162 gram. Dimensjonene er 153,2 x 71,9 x 7,9 mm. 

LG G7 ThinQ kjører Android versjon 8,0 Oreo, og den fås i fargene sort og blått.

Norsk pris og tilgjengelighet i Norge er ikke kunngjort av LG i skrivende stund. Mer informasjon kommer trolig etter hvert på http://www.lg.com/no.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.