Ny runde med Nikon D7500-bilder

Foto: Janne Myhre Claassen
PORTRETTINNSTILLING: Et nydelig portrett fotografert med Nikon D7500 og Nikons 16-80 mm-objektiv innstilt på brennvidde 75 mm, som tilsvarer 112 mm i 35 mm-format. ISO 200, lukkertid 1/320 sekund, blender f/4,5, manuell mønsterlysmåling. (Foto: Janne Myhre Claassen)
Foto: Janne Myhre Claassen
PORTRETTINNSTILLING: Et nydelig portrett fotografert med Nikon D7500 og Nikons 16-80 mm-objektiv innstilt på brennvidde 75 mm, som tilsvarer 112 mm i 35 mm-format. ISO 200, lukkertid 1/320 sekund, blender f/4,5, manuell mønsterlysmåling. (Foto: Janne Myhre Claassen)

Vann i bevegelse og portretter er blant motivene som nå er testet ut på nye Nikon D7500 av en av leserne av Kamerablogg.no.

[toc] Som leserne av dette nettstedet er kjent med, har Nikon Nordic stilt et Nikon D7500-kamera til disposisjon for en av leserne i noen uker i sommer. Hensikten har vært å få en nyttig leservurdering av kameraet.

Del 2

Den utvalgte leseren er Janne Myhre Claassen fra Oslo, aktiv medlem av Oslo Kameraklubb, der hun for tiden er styreleder.

Janne Myhre Claassen
GATEFOTOGRAF: Janne Myhre Claassen er ivrig gatefotograf og prøver ut Nikon D7500 for leserne av Kamerablogg.no.

Janne har nå oversendt en rekke nye bilder til Kamerablogg.no tatt med Nikon D7500. Første runde av bilder som hun tok med kameraet, ble presentert her på Kamerablogg.no 13. juli.

LES OGSÅ: De første Nikon D7500-bildene

Portretter med sceneforvalg

I den andre runden av bilder som vi presenterer her, har Janne blant annet prøvd ut portrettfunksjonene som kameraet byr på, og i en samtale med Kamerablogg.no gir hun uttrykk for at hun er blitt positivt overrasket over hvor godt sceneforvalget for portrettbilder fungerer.

LES OGSÅ: Janne får teste Nikon D7500

Vanligvis ønsker Janne å ha størst mulig kontroll over fotograferingen selv og har gjerne kameraet stående i manuell modus. Men her om dagen ble hun bedt om å fotografere i et bryllup, og der skulle det tas mange portrettbilder.

For å være på den sikre siden valgte Janne å stole på sceneoppsettet for portrettbilder, noe som egentlig strider litt mot hennes tradisjon med å ta mange av bildene i manuell modus. Og hun sier altså at hun ble positivt overrasket over resultatet.

– Jeg kan gjerne anbefale denne innstillingen til dem som ønsker å være på den sikre siden, sier Janne.

LES OGSÅ: Feirer 100 og prelanserer D850

Bildene fra det nevnte bryllupet ønsker hun ikke å dele på nettet av hensyn til privatlivets fred for de fotograferte, men hun deler gjerne et annet portrett med leserne.

Nikon D7500
NY NIKON: Nikon har i sommer sluppet nye Nikon D7500. Bildene i denne artikkelen er tatt med Nikon D7500 og Nikons 16-80 mm-zoomobjektiv. (Foto: Nikon)

Litt høye klikk

Om Nikon D7500s egenskaper som portrett- og bryllupskamera har hun bare lovord om selve bildene man får, men sier hun i disse situasjonene kunne ønske at kameraet var litt mer stillegående.

Foto: Janne Myhre Claassen
SOMMER I SORT/HVITT: Stemningsfulle sommerbilder trenger ikke være fargerike. Tvert imot i dette Nikon D7500-bildet tatt i sort/hvitt. (Foto: Janne Myhre Claassen)
Foto: Janne Myhre Claassen
SOMMER I FARGER: Her et sommerbilde i farger, men fotografen foretrekker så få farger som mulig. Her går det meste i sjatteringer av grønt. Lukkertid 1/40 sekund, blender f/6,3 og ISO 200. (Foto: Janne Myhre Claassen)

– Klikket fra speilet er litt for høyt, i hvert fall i bryllup, sier hun.

Makro-hjelp

Janne prøvde også sceneforvalget for makrobilder, og her ble hun ikke fullt så imponert, men falt tilbake på manuelle innstillinger under makrofotograferingen – for sin egen del.

LES OGSÅ: Ultrazoom for Canon og Nikon

Foto: Janne Myhre Claassen
DYBDESKARPHET: Her er makroegenskapene testet med blomster og små modellfigurer. (Foto: Janne Myhre Claassen)
Foto: Janne Myhre Claassen
PÅ RETT PUNKT: Nok et modellfigurfoto med minimal dybdeskarphet og fokus akkurat på rett punkt. Nok en ren komposisjon med minimalt antall farger. (Foto: Janne Myhre Claassen)

– Men den automatiske makroinnstillingen er helt OK å bruke for dem som føler seg litt usikre på hvilke innstillinger de bør benytte under slik fotografering, sier Janne.

Vann og fossefall

Noen av bildene i denne bolken er av rennende vann, et attraktivt motiv for mange fotoentusiaster. Igjen valgte Janne å bruke manuelle innstillinger i størst mulig grad på sine bilder av vann og fossefall.

Foto: Janne Myhre Claassen
NESTEN SORT/HVITT: Fotografen har en forkjærlighet for rene og enkle motiver. Her rennende vann i et bilde som vel kan sies å være i sort/hvitt/grønt og ikke noe mer, hva fargene gjelder. Eksponeringstiden var 1/15 sekund. (Foto: Janne Myhre Claassen)
Foto: Janne Myhre Claassen
1/20 SEKUND: Rennende vann fotografert med en lukkerhastighet på 1/20 sekund. Brennvidden innstilt på 50 mm, tilsvarende 75 mm i 35 mm-format. (Foto: Janne Myhre Claassen)
Foto: Janne Myhre Claassen
MANUELL: Et stryk fotografert med Nikon D7500 og 16-80 mm-objektivet innstilt på 70 mm – tilsvarende 105 mm i 35 mm-format. Manuell eksponeringsinnstilling. (Foto: Janne Myhre Claassen)

Generelt om erfaringene så langt i utprøvingen sier Janne at hun blir stadig med fortrolig med D7500 og gruer seg litt til å gå tilbake til sin fem år gamle Nikon D3400.

– På den andre siden kan det jo hende at det er objektivet jeg bør bytte først, for 16-80 mm-objektivet som jeg har fått låne sammen med kameraet, er jeg blitt veldig begeistret for, sier Janne.

Hellas neste

Når disse linjer skrives, er Janne reist på to ukers sommerferie til Helles, hvor den siste delen av utprøvingen av Nikon D7500 skal finne sted.

Foto: Janne Myhre Claassen
LIV OG FARGER: Nikon D7500-kameraet har også fått prøvd seg på litt mer fargerike motiver. Lukkertid 1/200 sekund, blender f/4,5, ISO 200, brennvidde 50 mm, tilsvarende 75 mm i 35 mm-format. (Foto: Janne Myhre Claassen)

Før avreisen sa hun at hun både gledet seg og gruet seg litt sånn rent fotograferingsmessig. For en som tar drøssevis med bilder hver dag, er naturligvis en ferietur til Syden et spennende fotoprosjekt. Men Janne er klar på at hun også er litt skeptisk til å fotografere sommerbilder tatt i strålende solskinn på sydlige breddegrader.

LES OGSÅ: Her er Nikon D7500

Hun ser noen utfordringer knyttet til sin tradisjon med å velge enkle og rene motiver med færrest mulig forstyrrende elementer. Det er derfor en stor del av bildene hennes er sort/hvitt-bilder, og sterke sommerfarger blir en stor utfordring, fremholder Janne.

Men hun tar utfordringen på strak arm, og vi kan se frem til spennende Hellas-bilder fra Janne senere i august.

Foto: Janne Myhre Claassen
INSTAGRAM-FORMAT: Vi avslutter med et bilde tatt ved fjorden, nok en gang i sort/hvitt og i kvadratisk Instagram-format. Fotografen tar gjerne bilder i kvadratisk format og savner muligheten til å komponere i andre proporsjoner enn 3:2-format, slik man kan med en del andre kameraer, i hvert fall i Live View. (Foto: Janne Myhre Claassen)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

3 kommentarer

  1. Hei,enig i at Nikon kan dette,d7500 er et fantastisk kamera,har hatt Nikon siden70 tallet,har andre kamera og,men skal jeg ha bilder jeg vil være 100 % på.er
    Det Nikon som blir med,litt rart i grunn,men det er litt med kamera som med hansker,;) de skal passe,og gammel vane er vond å vende,liker fargene,brukermåten,vet hva jeg får.en ting jeg kunne tenkt meg endring på,er lukkerlyden,den er litt høy,og ikke alltid like grei,spesielt i kirker,museum osv, er det muligt å få litt mer demping,?
    Ellers er DF kongen.;) den bare elsker jeg,maken til filer finns ikke;)men gummi bak på tommelgrepet burde vært bedre festet,,,,,,,,,,,,, det er for dårligt Nikon…..
    Gleder meg til flere bilder fra Hellas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.