Ny speilrefleks-toppmodell på vei fra Nikon

Nikon D6
NIKON D6: Nikon har sendt ut dette bildet av den kommende Nikon D6-modellen. (Pressefoto: Nikon)

Nikon har nå gått ut offisielt og varslet at Nikon D6 er underveis. Nikon mener – sikkert med rette – at presse- og sportsfotografer fortsatt vil ha superraske speilreflekskameraer.

[toc] For Nikon dreier ikke alt seg om speilløse systemkameraer og den nye Nikon Z-familien, altså. Snart skal Nikons lange historie som en av verdens fremste produsenter av speilrefleks-kameraer materialisere seg i en ny toppmodell: Nikon D6.

Naturligvis har det lenge gått rykter om at en oppfølger til Nikon D5 er underveis. Nikon D5 ble lansert i januar 2016, og selv om slike toppmodeller ikke skiftes ut altfor hyppig, begynner tiden å bli moden for en oppgradering.

Nikon er nå åpenbart kommet såpass nær opptil en lansering av etterfølgeren at selskapet har funnet det opportunt å sende ut signaler som bekrefter at en modell kalt Nikon D6 – ikke overraskende – er i ferd med å bli klar for lansering.

D-seriens 20-årsjubileum

Hvor lang tid som gjenstår før lanseringen, sier Nikon ingenting om i pressemeldingen som nå er blitt oppfanget av foto- og teknologi-nettsteder jorden rundt. Heller ingen prisantydning er med.

Men Nikon benytter i hvert fall anledningen til også å minne om at det nå er 20 år siden den første Nikon-proffmodellen med én-sifret D-navn så dagens lys. Dette gjelder Nikon D1, som ble lansert i 1999.

«Utviklingen av D6 – Nikons mest avanserte digitale speilreflekskamera til dags dato – markerer 20-årsjubileet for den ensifrede D-serien», skriver Nikon i den norske utgaven av pressemeldingen.

Nikon lover at D6 vil oppfylle «de strenge kravene fra profesjonelle fotografer med det ypperste av ytelse, selv under svært krevende forhold».

Ny kraftig telezoom

I pressemeldingen varsler Nikon også at et nytt kraftig telezoom-objektiv er under utvikling. Det dreier seg om et lyssterkt objektiv med brennviddeomfang på 120-300 mm og med fast lysstyrke gjennom hele zoomområde på f/2,8.

AF-S Nikkor 120-300 mm
KLAR FOR OL: Nikons nye AF-S Nikkor 120-300 mm-telezoom er ikke minst myntet på sportsfotografer som kommer til Tokyo under sommer-OL i 2020. (Pressefoto: Nikon)

Det blir med andre ord neppe et særlig billig objektiv – men sikkert et objektiv som Nikon er glad for å ha på markedet innen sommer-OL i Tokyo i 2020. Og det er mindre enn ett år til – OL går av stabelen fra 24. juli til 9. august neste år.

Det hele og fulle navnet på det nye objektivet vil være AF-S Nikkor 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, og Nikon gjør det klart i pressemeldingen at nettopp sportsfotografer er en av målgruppene.

Promo-video

Nedenfor finner du en YouTube-video som Nikon nettopp har lagt ut i tilknytningen til meldingen om at Nikon D6 er på vei.

Videoen handler om den svenske fotografen Joel Marklund, Nikon-ambassadør som snakker om sine erfaringer med Nikons toppmodell, Nikon D5 og Nikons objektiver, i forbindelse med sportsfotografering.

Kameranytt har skrevet om Marklund tidligere, i en artikkel om Marklunds fotojournalistiske skildring av det samiske levesettet i Nord-Sverige. Du finner den her.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.