Nytt Leica-kamera fra Huawei

Huawei P10
DOBBELTKAMERA: Huawei fortsetter samarbeidet med Leica og lanserer mobiler med Leica Dual-Camera 2.0. (Foto: Huawei)

Huawei oppgraderer til Leica Dual-Camera 2.0 på sine to nye mobiler, Huawei P10 og P10 Plus.

Leserne får ha meg unnskyldt at det blir mye mobilkamerastoff her på Kameranytt.no akkurat nå, men det skyldes naturligvis at årets viktigste begivenhet i mobilbransjen, mobilmessen i Barcelona, går av stabelen i disse dager.

Dagen før åpningen av Mobile World Congress 2017, som finner sted i Barcelona i Spania fra 27. februar til 2. mars, lanserte Huawei sine nye hovedprodukter for messen, Huawei P10 og Huawei P10 Plus, med skjermstørrelse på henholdsvis 5,1 og 5,5 tommer.

Kontroversielt i fjor

Dette er oppfølgerne til de to mobilene som Huawei overrasket med i fjor vår, der ikke minst det tette samarbeidet mellom kinesiske Huawei og tyske Leica kom i fokus.

Etter lanseringen av Huawei P9 og P9 Plus ble Huawei beskyldt for å ha brukt angivelig ordinær lisensiering av Leicas mobilkamerateknologi for mer enn det var verdt. Dette førte i sin tur til at Huawei og Leica i fellesskap gikk ut og gjorde det klart for all verden at de to selskapene faktisk hadde samarbeidet tett om mobilkamerautviklingen og at det slett ikke bare var snakk om tradisjonell lisensiering.

Tvert i mot – Huawei og Leica hadde hatt et «intenst teknologisk samarbeid» om optikken i de nye Huawei-mobilene, het det.

LES OGSÅ: Tett Leica-Huawei-samarbeid likevel

Samarbeidet har åpenbart fortsatt, for nå lanserer Huawei to nye mobiler, P10 og P10 Plus, med det som betegnes som Leica Dual Camera 2.0.

– Portrettfotografering til nye høyder

En av Huaweis påstander i forbindelse med kamerateknologien i de to nye mobilene er at dobbeltkameraet fra P9-modellene er forbedret på en slik måte at det særlig tar portrettfotografering til nye høyder.

Huawei P10
HØYGLANS ELLER SANDBLÅST: De nye Huawei-mobilene kan fås i høyglans- eller sandblåst-finish. (Foto: Huawei)

De to kameraene har henholdsvis en 12 megapikslers RGB-sensor – altså en fargesensor – og en 20 megapikslers monokrom sensor, som før. Sort/hvitt-sensoren skal blant annet sørge for ekstra god skarphet i bildene.

Men fusjonsalgoritmene skal være forbedret slik at spesielt portrettfotografier blir bedre enn før. For eksempel vil den dynamiske belysningen gi en vurdering av neseformen og bidra til riktig skyggelegging og lyssetting, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Huawei tar en dobbel Leica med P9 

– Vi ønsker å inspirere mennesker til å ta vakre og levende bilder, sier Richard Yu. Han er sjef for Huaweis satsing i forbrukermarkedet.

– Vår nye P-serie inneholder et banebrytende dobbeltkamera, som er utviklet i samarbeid Leica. Kameraets mange funksjoner er en hyllest til vår iboende kunstner, og gir muligheten til å fange minneverdige opplevelser i topp kvalitet, hevder Yu.

Forbedringene er åpenbart særlig gjort i tilknytning til programvaren, som analyserer portrettbilder med presis 3D-ansiktsgjenkjenning, dynamisk belysning, portrettforbedringer, naturlige bokeh-effekter fremstilt digitalt og en hybrid zoomeffekt.

Hvordan alt dette fungerer i praksis får vi komme tilbake til når testeksemplarer av nye Huawei P10 og P10 Plus dukker opp.

Vi merker oss også at kameraet i de to nye mobilene automatisk skifter over til vidvinkel når det skal være med flere personer på et selfie-bilde.

Designtrender

Huawei P10 kommer i en rekke farger, og kjøperne kan velge mellom en smarttelefon i høyglans eller i en sandblåst finish.

Fingeravtrykkssensoren er plassert på fremsiden, skjult under et sømløst glass. Sensoren erstatter navigasjonsfeltet og gjør skjermen større, samtidig som berøringen er blitt raskere og mer ergonomisk, ifølge Huawei.

Økt datakraft

Huawei P10 og P10 Plus benytter prosessoren Kirin 960. Kirin er et datterselskap av Huawei med stor produksjon av prosessorer. P10-modellene har dessuten en grafikkprosessor som lever 180 prosent bedre ytelse og en 40 prosent økning i energieffektiviteten, ifølge pressemeldingen fra Huawei.

LES OGSÅ: Huawei med enda et dobbeltkamera

Huawei påpeker for øvrig at mobilene har fått forbedret batteriteknologi som «tilbyr sanntid spenning, strøm og temperatur-overvåkning for å gjøre ladningen ikke bare rask, men trygg».

Den siste formuleringen kan umulig være noe annet en enn dårlig skjult referanse til batteriskandalen hos konkurrenten Samsung i fjor.

Prisene i Norge

Huawei P10 med 64 GB intern lagringsplass og 4 GB internminne, dobbelt SIM-kortplass og mulighet for ekstra minnekort vil koste 5.990 kroner.

Storebror P10 Plus med 128 GB intern lagringsplass og 6 GB interminne, dobbelt SIM-kortplass og mulighet for ekstra minnekort vil koste 7.990 kroner.

Flere mobilkameranyheter underveis

For dem blant leserne som er bekymret må jeg bare advare om at det blir mer om nye mobilkameraer her på Kamerablogg.no også i dagene som kommer, på grunn av den nevnte mobilmessen i Barcelona. LG er blant dem som har lansert spennende nyheter. Følg med!

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.