Nytt reisekamera fra Canon

Canon PowerShot SX740 HS
REISEKAMERA: Canon markedsfører nye PowerShot SX740 HS som et utpreget reisekamera. (Pressefoto: Canon)
Canon PowerShot SX740 HS
REISEKAMERA: Canon markedsfører nye PowerShot SX740 HS som et utpreget reisekamera. (Pressefoto: Canon)

Canon har lansert et nytt reisekamera i kompaktklassen, Canon PowerShot SX740 HS. 40x optisk zoom og 4K-video er blant stikkordene.

[toc] Mens kameraentusiaster over hele verden venter i spenning på bokstavelig talt større lanseringer fra bransjelederne Canon og Nikon, har Canon nå foretatt en mye mer beskjeden lansering: et nytt kompaktkamera. 

Dette gjør Canon til tross for at selskapet selv nylig presenterte en kvartalsrapport der det het at Canons salg av kompaktkameraer falt med ytterligere 22 prosent i andre kvartal 2018 og endte på bare 840.000 solgte enheter i et marked som fortsetter å krympe. Dette har fått Canon til å redusere sin egen prognose for antall solgte Canon-kompaktkameraer i løpet av året som helhet fra 3,4 til tre millioner enheter.

Reisekamera

Men dette har altså ikke hindret Canon fra å lansere et nytt kompaktkamera: Canon PowerShot SX740 HS. Kameraet lanseres som et utpreget reisekamera, kompakt, men med kraftig zoom. Kameraet har hele 40x optisk zoom tilsvarende 24-960 mm. Dette gjør det mulig å komme tettere innpå severdighetene uten å måtte ha med seg flere objektiver, skriver Canon i pressemeldingen.

LES OGSÅ: PRØVD: Canon EOS M50 i salg

Video kan tas opp med 4K UHD-oppløsning, og man kan ta ut enkeltbilder på åtte megapiksler fra sine 4K-videoopptak.

Alternativ til mobil-fotografering

Kameraet har både WiFi- og Bluetooth-tilkobling. Det siste gjør at kameraet automatisk og kontinuerlig kan overføre bilder og videoopptak til en smarttelefon, noe som gjør det enkelt å publisere opptakene sine på sosiale medier. 

Kompaktkameraet er i så måte altså et alternativ til å fotografere med mobilen når man er ut og reiser. Noe av det som mobilfotografer kanskje savner mest, er muligheten til å zoom skikkelig inn på motivene. De fleste mobilkameraer har bare en begrenset digital zoom-mulighet, mens kompaktkameraer i denne klassen kan ha ganske heftig optisk zoom. På den andre siden har mange mobilkameraer mye bedre lysstyrke – f/1,8 på iPhone 8, bare for å ta et eksempel. Canon PS SX740 har til sammenligning en lysstyrke på f/3,3 i vidvinkelmodus og f/6,9 i telemodus. Hvis man i tillegg tar hensyn til å hvor små bildebrikker det er snakk om her, sier det seg selv at  den reelle lysstyrken er ganske beskjeden. Den optiske bildestabiliseringen som Canon byr på i SX740, skal imidlertid kunne gi en effekt tilsvarende cirka 3,5 lukkertrinn.

LES OGSÅ: Canon EOS M100 i sort, hvitt og grått

I tillegg til optisk zoom har SX740 også digital zoom med en samlet kombinert effekt på cirka 160x zoom. Imponerende tall, men utnyttet fullt ut gir det neppe imponerende bildekvalitet.

Ved hjelp av mobilen kan man for øvrig legge inn GPS-informasjon i bildefilene.

10 bilder i sekundet

Canons nye reisekamera byr på mulighet for serieopptak på opptil 10 bilder i sekundet.

Bildebrikken er av 1/2,3-tommerstypen med nettooppløsning på cirka 20,3 megapiksler, og kameraet styres via Canons signalprosessor Digic 8.

ISO-omfanget går fra ISO 100 til ISO 3.200, og lukkertidshastighetene er fra 15 sekunder til 1/3.200 sekund.

Canon PowerShot SX740 HS
VLOGGE-KAMERA: PowerShot SX740 HS markedsføres også mot videobloggere, ettersom LCD-skjermen kan vris helt rundt. (Pressefoto: Canon)

Kameraet har ingen optisk eller elektronisk søker, så bildene må komponeres på 3-tommersskjermen med oppløsning på cirka 922.000 punkter. Det innebærer at fotografen sliter med de samme problemene som mobilfotografer gjør i fint sommervær som det vi har hatt i år – det vil si at det er nesten umulig å se motivet på skjermen i sterkt sollys, for eksempel på stranden. Ja, jeg vet det. Det er ikke lenge siden jeg prøvde det med mobilen min. Hva jeg hadde tatt bilder av, så jeg egentlig ikke før jeg kom tilbake til hytta.

SX740 benytter SD-kort av typene SD, SDHC eller SDXC, kompatibelt med UHS-1-hastighetsklasse 3.

LES OGSÅ: PRØVD: For skarpe bilder med Canon G1 XIII?

Batteritiden er oppgitt til å gi cirka 265 bilder, eller cirka 370 bilder i økomodus.

Prisen

Canon PowerShot SX740 HS kommer i salg i løpet av august 2018, og veiledende utsalgspris er satt til 4.069 kroner, melder Canon Norge.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.