Olympus frir til kvinner og feminitet

Olympus Pen E-PL8
FOR KVINNER: Markedsføringen av Olympus Pen E-PL8 er rettet mot kvinner. (Utsnitt av pressebilde fra Olympus)
Olympus Pen E-PL8
FOR KVINNER: Markedsføringen av Olympus Pen E-PL8 er rettet mot kvinner. (Utsnitt av pressebilde fra Olympus)

I markedsføringen av den nye og stilige E-PL8 frir Olympus uhemmet til kvinner, og ikke minst til kvinnelige bloggere. Skremmer Olympus mer maskuline kunder vekk?

På Photokina-messen lanserte Olympus et nytt og kompakt kamera i Pen-familien blant sine Micro Four Thirds-kameraer: Olympus Pen E-PL8.

Vi snakker om et utpreget stilig kamera. Pressemeldingen fra Olympus har da også tittelen Olympus Pen E-PL8 er like vakkert som bildene det tar.

Olympus Pen E-PL8
ELEGANT: Her er en ubeskåret versjon av bildet som innledet denne artikkelen, med et elegant E-PL8-kamera i hendene på en elegant kvinne. (Foto: Olympus

Kameraet er kompakt og lett, med en vekt på bare 326 gram – pluss objektiv. Det er et speilløst systemkamera, altså med utskiftbar optikk, det er basert på Micro Four Thirds-standarden og det er et vell av optikk og tilbehør tilgjengelig, inkludert separat elektronisk søker som kan plasseres i blitsskoen.

Og så er det veldig elegant, da. Det er ikke vanskelig å være enig med Olympus om dét. Så elegant at jeg godt kunne tenke meg å bære det i en skulderrem.

Men det er tilsynelatende ikke myntet på meg.

For millennium-generasjonen

«Det nye E-PL8, som kombinerer klare feminine former med de sosiale egenskapene til bloggere, fashionistas og andre i Millennium-generasjonen som alltid er på», står det å lese i pressemeldingen fra Olympus.

Der fikk jeg altså mitt pass påskrevet. Jeg er feil kjønn, feil generasjon og har åpenbart også altfor liten interesse for moter til å være blant dem som forventes å gå rundt med en Olympus Pen E-PL8.

Olympus Pen E-PL8
MER FEMININITET: Her er et av de andre pressebildene av Olympus Pen E-PL8. (Foto: Olympus)

Kvinne-strategi

Nå er det nok ikke bare et øyeblikks inspirasjon som har fått Olympus til å falle for fristelsen til å markedsføre kameraet spesielt mot kvinner. Tvert imot har selskapet åpenbart en langsiktig strategi på dette feltet.

Hør bare her: I pressemeldingen står det at «da Olympus lanserte Fashion Accessory-serien sin sist desember, ble selskapet den første kameraprodusenten med høykvalitets kameratilbehør designet for stilbevisste kvinner. Det nye E-PL8 er et kamera som kan matches med enda mer tilbehør som kommer snart.»

Fortjenestefullt

Egentlig er det naturligvis fortjenestefullt av Olympus å tenke på kvinnelige fotointeresserte i både produktutvikling og markedsføring.

Kamerabransjen har vel tradisjonelt vært like mannsdominert som mange andre bransjer. Ta en tur innom nettsidene til de to bransjeorganissjonene EISA og TIPA og sjekk hvor mange kvinner du finner på bildene av komitemedlemmer, bildene fra pristildelingene og så videre. Deprimerende.

I lys av dette er det definitivt positivt at noen i bransjen sier klart ifra at kameraer og kamerateknologi ikke bare er en manneting. Selv om det kanskje blir litt snevert at fokus da blir liggende på moter og trender, i stedet for å erkjenne at det også er en del kvinner som er genuint interessert i kamerateknologi.

Olympus Pen E-PL8
RETROBRUNT: Olympus kaller denne fargen for retrobrun. (Foto: Olympus)

For min egen del har jeg altså uansett konkludert med at jeg gjerne kan tenke meg en Olympus Pen E-LP8 i kamera-arsenalet, selv om Olympus har plassert meg utenfor målgruppen – og forutsatt at kameraet får gode testomtaler, naturligvis. I skrivende stund gjenstår det å se.

Men så langt fastslår jeg at kameraet ser stilig ut også fra mitt utgangspunkt, de tekniske spesifikasjonene ser bra ut i forhold til kamera- og prisklasse, og jeg har dessuten ganske gode erfaringer med en tidlig forgjenger til E-LP8, en EP-2 fra 2009 som jeg fortsatt plukker frem fra hylla innimellom.

Nedenfor finner du en bildekarusell med flere bilder av nye Olympus Pen E-LP8.

[metaslider id=15293]

Tekniske data

Av hensyn til både kvinnelige og mannlige kamera-interesserte lesere av dette nettstedet tar jeg også en rask tur innom de tekniske spesifikasjonene til det nye Olympus-kameraet.

Olympus Pen E-LP8 har en Micro Four Thirds Live MOS-bildebrikke på 16,1 megapikslers nettooppløsning. Standardstørrelsen for Micro Four Thirds-brikker brikker er 17,3 x 13 mm.

Bildeprosessoren er Olympus’ TruePic VII-prosessor.

Kameraet har digital bildestabilisator innebygd i kamerahuset, basert på bildebrikkeforflytning.

Autofokus er basert på kontrastdeteksjon med 81 fokuspunkter.

Lukkertrinnsomfanget går fra 60 s. til 1/4000 s., og i bulbmodus kan lukkeren stå åpen i opptil 30 minutter – kjekt når man vil fotografere stjernehimmelen om natten.

Lysømfintligheten går fra ISO 200 til ISO 25.600.

Kameraet har en automatisk selfie-funksjon når man feller ut den reversible LCD-berøringsskjermen. Hvis man har et zoomobjektiv påsatt, går dette automatisk til vidvinkel, og et utvalg av berøringsfunksjoner vises på skjermen, inkludert e-Portrett, Serieopptak, Art Filters og spesialeffekter for film.

På videosiden har kameraet en funksjon som enkelt kan sy sammen favoritt-videoklippene til en promofilm med musikk og kunstfilter.

Kameraet har WiFi-støtte som sammen med en gratis app, OI.Share, kan ta opp helkroppsselfies med fjernutløser.

På autofokussiden har kameraet ansiktsgjenkjenning og også en egen øyedetektorfunksjon for skarpe portretter. Som kjent hjelper det ikke hvor godt komponert et portrettbilde er, hvis ikke øynene er i fokus. Øyefokus har innstillingsmuligheter med valg av høyre eller venstre øye og også prioritering av det øyet som er nærmest kameraet.

Foruten retrobrunt er kameraet tilgjengelig i helhvitt og i sort med sølvdetaljer.

Olympus har satt den veiledende prisen for kamerahuset til 4.999 kroner. Med det kompakte M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake-objektivet blir prisen 6.490 kroner.

Kameraet kommer i salg i oktober.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.