Olympus reduserer oppløsningen

Olympus TG-5
TØFF: Olympus TG-5 er tøff, eller Tough, som teksten på fronten sier. (Foto: Olympus)
Olympus TG-5
TØFF: Olympus TG-5 er tøff, eller Tough, som teksten på fronten sier. (Foto: Olympus)

Er pikselkrigen over? Olympus lanserer nytt allværskamera med redusert oppløsning.

[toc] OIympus har lansert en oppgradert versjon av sitt allværskamera TG-4. Nykommeren heter ikke uventet TG-5, og Olympus overrasker med å redusere oppløsningen på TG-5.

Mens forgjengeren hadde bildesensor med oppløsning på 16 megapiksler, har TG-5 oppløsning på «bare» 12 megapiksler.

Megapikselkrigen

Det er kanskje litt tidlig å erklære pikselkrigen i digitalkamerabransjen for over, men like fullt er det modig av Olympus å gå til dette skrittet og samtidig hevde at kameraet byr på bedre bildekvalitet enn forgjengeren.

Olympus TG-5
DEKSEL: Silikondeksel for ekstra beskyttelse mot støv og riper. (Foto: Olympus)

Her er begrunnelsen:

– Den nye sensoren har et lavere pikseltall enn den forrige modellen, men i kombinasjon med den nyeste bildeprosessoren fra vårt pro-flaggskip, OM-D E-M1 Mark II, gir den bedre bildekvalitet enn før med forbedret dynamisk rekkevidde og forbedret responstid, sier Eiji Shirota, lederen for Olympus-teamet som har utviklet TG-5.

Tåler mer

Olympus hevder også at den nye versjonen av selskapets allværskameraer tåler mer enn forgjengerne. TG-5 oppgis å være støtsikkert til en høyde på 2,1 meter, knusesikkert til en vekt på 100 kg, frostsikkert ned til -10 grader Celsius, støvtett og dessuten vanntett til en dybde på 15 meter uten bruk av undervannshus.

Olympus TG-5
UNDERVANNSHUS: Ønsker man å fotografere og filme på dypere vann enn 15 meter, kan man benytte undervannshuset PT-058. (Foto: Olympus)

Ønsker man å fotografere på dypere vann, kan kameraet utstyres med undervannshuset PT-058, som er ekstrautstyr. Da kan man fotografere og filme under vann helt ned til 45 meter, ifølge Olympus.

Mer bildeinfo

Kameraet samler dessuten inn mer informasjon om bildene man tar enn før. I tillegg til GPS, manometer (trykksensor) og kompass, som også var innebygd tidligere, har TG-5 fått en temperatursensor. Dette gjør at brukeren kan dele enda mer informasjon om bildene sine og hva slags forhold de ble tatt under.

Olympus TG-5
BLITSDIFFUSER: Olympus TG-5 med FD-1 Flash Diifuser som omfordeler lyset fra den innebygde blitsen for jevn opplysning av nære objekter i dårlig lys. (Foto: Olympus)

Olympus TG-5 har et objektiv med brennvidde tilsvarende 25-100 mm omregnet til 35 mm-format, med lysstyrke på f/2.0 i vidvinkelmodus og f/4,9 i telemodus.

4K-video

TruePic VIII-prosessoren gjør kameraet i stand til å ta opp 4K-video og 120 bilder i sekundet i Full HD-høyhastighetsfim, som skal gi bedre slowmotion-kvalitet.

Det er også lagt til knapper for enkel tilgang til en del innstillinger, og kameraet har fått dobbelt glass med anti-dugg.

Olympus TG-5
MAKROLYS: LG-1 Macro Light Guide for å belyse makro-motivene jevnt og motvirke kameraskygge. (Foto: Olympus)

TG-5 har et variabelt makrosystem med modus for mikroskop, mikroskopkontroll, fokusbracketing og fokusstacking. Dessuten støtter TG-5 fotografering i Raw-format.

Mye tilbehør

I tillegg har Olympus en lang tilbehørsliste til TG-5, blant annet et fisheye-konverteringsobjektiv for sære vidvinkelbilder under vanskelige eller trange forhold og som også kan brukes under vann.

Olympus TG-5
FISKEØYE: Olympus TG-5 med fisheye-konverter. (Foto: Olympus)

Et teleadapterobjektiv er også tilgjengelig, samt en neoprenveske med maskedesign som skal tørke raskt etter bruk under vann. Neopren er et syntetisk gummimateriale som brukes innen dykking.

Prisen

Olympus TG-5 blir tilgjengelig fra midten av juni, og Olympus Norge AS har satt den veiledende prisen til 4.590 kroner inklusive mva.

Kameraet vil fås i rødt eller sort.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.