Olympus med et vell av sporingsdata

Olympus TG-Tracker
Olympus TG-Tracker registrerer store mengder data i tillegg til bilde- og videodata i opptakene. (Foto: Olympus)
Olympus TG-Tracker
DATAMASKIN: Olympus TG-Tracker registrerer store mengder data i tillegg til bilde- og videodata i opptakene. (Foto: Olympus)

Olympus er klar med nytt actionkamera som sporer det meste: høyde, dybde, luft- og vanntemperatur, GEO-posisjon, retning og hastighet.

Olympus TG-Tracker skal tåle store belastninger. Produsenten hevder at det er støtsikkert opptil 2,1 meters høyde, knusesikkert opptil 100 kg, støvtett, frostsikkert ned til 10 kuldegrader og vanntett ned til 30 meter under vannflaten.

Riktignok er det visse betingelser og forutsetninger knyttet til disse angivelsene, men uansett fremstår TG-Tracker som et actionkamera som tåler en støyt.

For ekstremsport-fantaster

Olympus legger ikke skjul på at dette er et kamera myntet på ekstremsport-fantaster. Med de nye og omfattende sportings- og feltloggingsegenskapene kan man enda bedre gjenoppleve og dele intense øyeblikk, hevder Olympus og ramser opp eksempler som fallskjermhopping, dykking, kitesurfing og heftig rafting.

HÅNDTAK: Olympus TG-Tracker leveres med solid bærehåndtak. (Foto: Olympus)
HÅNDTAK: Olympus TG-Tracker leveres med solid bærehåndtak. (Foto: Olympus)

Kameraet er utstyrt med avtakbart grep, har et ultra-vidvinkelobjektiv og fem-aksers bildestabilisering. Alt dette skal bidra til at man skal greie å komponere og ta skarpe bilder selv under tøffe forhold, ifølge produsenten.

Gratis app

Ved hjelp av gratisappen Olympus Image Track, som nå foreligger i versjon 2.0, kan man se utendørsopplevelsene sine med all informasjon: høyde eller dybde, luft- eller vanntemperatur, GEO-posisjon og retning samt hastighet.

Kameraet logger endringer i G-krefter, som for eksempel når fallskjermen åpner seg, eller når man drar av og lander en 360 på snowboard. Slike endringer merkes i albumet og skal derfor være lett å finne igjen.

Det nye actionkameraet fra Olympus har ikke fått noen norsk pris ennå, men en generell europeisk prisantydning fra Olympus sin side ligger på 349 euro (cirka 3.250 kroner). Om norsk mva. kommer oppå dette beløpet, er uklart.

4K-video

TG-Tracker kan ta opp høyoppløselig 4K-video, som riktignok ikke kan overføres til smarttelefon, men som kan strømmes til TV. Overføring av bilder og video overføres ellers enkelt til telefonen via trådløst nett, ifølge Olympus.

SORT: Olympus TG-Tracker fås også i sort. (Foto: Olympus)
SORT: Olympus TG-Tracker fås også i sort. (Foto: Olympus)

4K-video kan tas opp i 30p, og kameraet greier HD-video i 1080/60p.

Super-vidvinkelobjektivet har en synsvinkel på 204 grader på land og 94 grader under vann. Bildeoppløsningen er på 7,2 megapiksler, og kameraet bruker interpolering for å ta 4K-video og stillbilder på 8 MP.

LCD-skjermen har moderat oppløsning og er bare 1,5-tommer stor, men er trolig mer enn bra nok for et slik kamera.

Kameraet har et innebygd lys med styre på opptil 60 lumen.

Olympus TG-Tracker er ventet å komme i salg i juli.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.