Om Kameranytt

Toralv Østvang.
Toralv Østvang.

Hei. Kameranytt.no handler om digitalkameraer, med hovedvekt på produkter som er interessante for kameraentusiaster.

Fokus ligger på kamera- og datateknologi, med et åpent blikk for hvordan disse teknologiene smelter sammen i vår tid. Nye trender som mobilkameraer håndteres seriøst og uten fordommer av Kameranytt.no.

Spørsmål om hva som er «det gode fotografi» drøftes andre steder.

Jeg har en lang karriere bak meg som fotograferende skribent. Mitt første sommervikariat som journalist hadde jeg i 1970. Jeg har jobbet i Hamar Arbeiderblad, Arbeiderbladet, på utenriksavdelingen i NTB og som redaktør for en av de siste norske avisene i USA, engelsk-språklige Norway Times i New York. I tillegg har jeg rundt 30 års erfaring som teknologiskribent i de norske utgavene av PC World, Macworld og Computerworld – på papir og nett.

I noen av disse jobbene har jeg hatt med meg profesjonelle pressefotografer ut på jobb, og har dermed fått et godt innblikk i deres virksomhet. Jeg har imidlertid også fotografert mye selv i rollen som avis- og tidsskriftjournalist, uten at jeg skal kalle meg for fotojournalist. Men om noen påstår at jeg i tillegg har vært ivrig fotoentusiast på fritiden, blir jeg ikke fornærmet av dét.

Jeg har også oversatt flere av fotobøkene til Scott Kelby til norsk, og har dessuten skrevet min egen, Digitalfotoskolen, utgitt i 2009.

Dette nettstedet – som opprinnelig het Kamerablogg, nå Kameranytt – ble opprettet i januar 2016 og «gikk live» i april 2016.

Dette nettstedet drives etter vanlige presseetiske prinsipper med utgangspunkt i Vær Varsom-plakaten. Noen mener at publikasjoner og nettsteder som fokuserer mye på produktnyheter og produktomtaler, ligger i en gråsone hva gjelder tekstreklame. Det får jeg leve med – det har jeg gjort i en mannsalder som teknologijournalist. Skulle det dukke opp reklame på disse nettsidene, vil det aldri være tvil om hva som er reklame og hva som er fri og uavhengig journalistikk.

Eldre artikler på denne bloggen – og noen få nyere – er mine egne fra PC World Norge (nedlagt) og Macworld.nogjengitt med tillatelse fra forlaget, Computer Communications AS.

Toralv Østvang

For å kontakte Kameranytt.no, klikk her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.