Oppdatert vidvinkelzoom for Nikon og Canon

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2
HEFTIG: Med en vekt på 1,1 kg er den nye vidvinkelzoomen fra Tamron en kraftig plugg. (Pressefoto: Tamron)
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2
HEFTIG: Med en vekt på 1,1 kg er den nye vidvinkelzoomen fra Tamron en kraftig plugg. (Pressefoto: Tamron)

Tamron har oppdatert sin 15-30 mm-vidvinkelzoom for fullformat-speilreflekser fra Nikon og Canon. Blant annet er autofokusen blitt raskere.

[toc] Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2er et heftig objektiv, med et brennviddeomfang som dekker et ganske stort vidvinkel-område og som har relativt høy lysstyrke for sin klasse, med største blenderåpning på f/2,8 gjennom hele zoomområdet.

Både spesifikasjonene og prisen forteller at dette er et objektiv myntet på kravstore brukere, altså dedikerte fotoentusiaster og profesjonelle fotografer. Prismessig ligger objektiv flere tusenlapper under prisen på sammenlignbare originalobjektiver fra Nikon og Canon.

LES OGSÅ: Kompakt vidvinkelzoom fra Tamron

Den første utgaven av Tamrons SP 15-35 mm f/2,8-objektiv ble lansert rett før Photokina-messen høsten 2014 og ble betegnet som en ultra-vidvinkelzoom med høy lysstyrke – og den første i sin klasse med vibrasjonsdemping.

Forbedringene

Men selv gode objektiver kan forbedres, skriver importøren Focus Nordic i sin pressemelding. Listen over forbedringer inneholder raskere autofokus, bedre bildestabilisering og enda bedre bildekvalitet i dårlige lysforhold.

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2
FOR CANON: Her er det nye Tamron-objektivet med Canon-fatning. (Pressefoto: Tamron)

Som andre objektiver i Tamrons G2-serie har det nye 15-30 mm-objektivet doble mikroprosessorer. Dette skal innebære betydelig raskere autofokus og enda bedre ytelse i den innebygde bildestabilisering – Vibration Reduction (VC).

Tamron lover at man kan greie opptil 4,5 trinn lengre lukkertid på frihånd enn hva som normalt er nødvendig for å unngå at bildet ødelegges av kamerabevegelser.

LES OGSÅ: Tamron med doble prosessorer

Autofokusen drives av en ultralydsmotor – Ultrasonic Silent Drive (USD) – som skal være både rask og stillegående. Dette bidrar til å gjøre objektivet ypperlig blant annet til bryllupsfotografering, heter det.

Objektivet har kort nærgrense, bare 28 cm i hele fokusområdet.

Værsikret

Objektivet er solid bygd med tanke på profesjonell bruk, og det er værsikret slik at både linseelementer og elektronikk er godt beskyttet, ifølge produsenten.

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2
FOR NIKON: Her er det nye Tamron-objektivet med Nikon-fatning. (Pressefoto: Tamron)

Tamron har dessuten forbedret fluorinbelegget på frontlinsen, som derved er blitt enda bedre beskyttet mot riper, støv, fett og fingeravtrykk.

I tillegg har objektivet en helt ny antirefleksbehandling, som Tamron har døpt Anti-reflection eXpand – AX. Sammen med effektivt overflatebelegg bidrar dette til at objektivet får høy motstandskraft mot reflekser, strølys og sløring over hele frontlinsen. Den store, konvekse frontlisten representerer i så måte en stor utfordring for alle lyssterke vidvinkelzoom-objektiver.

18 linseelementer

Objektivet har en optisk konstruksjon bestående av 18 linseelementer arrangert i 13 grupper.

Hvis man ønsker å bruke objektivet på et APS-C-kamera, blir brennviddeomfanget for Nikons del cirka 22,5-45 mm, mens det på Canon-kamerahus blir cirka 24-48 mm.

LES OGSÅ: Tamron fornyer seg på høyt nivå

Listen over forbedringer omfatter for øvrig også støtte for Tamrons Tap-in Console. Dette er en liten adapter som monteres på bajonettfatningen og kobles til en pc med USB-kabel. På denne måten kan man enkelt finjustere autofokusen og oppdatere fastvaren i objektivet.

Tamron har for øvrig inkludert en bakre filterholder for gelatinfilter, som av tekniske årsaker vel å merke bare finnes for Canon-versjonen av objektivet.

Prisen

Prisen på den nye utgaven av 15-30 mm-objektivet fra Tamron er cirka 13.900 kroner.

Versjonen med Nikon-fatning kommer i salg i september, mens Canon-versjonen kommer i oktober, ifølge pressemeldingen fra Focus Nordic.

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2
DEKSELET: Formen på vidvinkelzoomen tilsier et ganske stort objektivdeksel. (Pressefoto: Tamron)

De nærmeste sammenlignbare originalobjektivene vi finner fra Nikon og Canon er Nikons 17-35 mm-objektiv med lysstyrke f/2,8 til rundt 18.000 kroner og Canons EF 16-35mm f/2.8L II USM, som er oppført hos Prisjakt.no til priser fra cirka 19.000 kroner til over 25.000 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.