Panasonic sikter på reisebloggerne

Panasonic Lumix GX800
SORT ELLER SØLV: Panasonic Lumix GX800 fås enten i sort eller sølv. Her er sølv-modellen.
Panasonic Lumix GX800
SORT ELLER SØLV: Panasonic Lumix GX800 fås enten i sort eller sølv. Her er sølv-modellen. (Foto: Panasonic)

Med sitt nye superkompakte systemkamera GX800 retter Panasonic skytset mot reisebloggere.

[toc] Lite og lett kamera med effektiv selfie-funksjonalitet og utskiftbar optikk med mange små og lette objektiver å velge blant.

Dette ser ut til å være listen av kriterier som Panasonic har krysset av på i planleggingen av sitt nye Lumix GX800-kamera (kalt GX850 og GF9 i andre deler av verden).

Ytterligere et kriterium er at den potensielle kjøperen ikke må være manisk opptatt av at kameraene må ha en eller annen form for søker i tillegg til skjermen på baksiden, slik for eksempel denne skribenten er. For noen søker er det ikke blitt plass til på Panasonic GX800. Heller ikke blitssko.

Kameraet er med på listen over Panasonics lanseringer på CES 2017-messen i Las Vegas, der Panasonic også viser en mer ferdig utgave av videospesialist-kameraet GH5 enn den som hadde snikpremiere på Photokina-messen i Köln i fjor høst. Mer om dét kameraet senere.

Vink og knips

To av funksjonene som gjør nye GX800 til et utmerket kamera for bloggere som trenger selfie-bilder og videoopptak av seg selv, er den vridbare LCD-skjermen i kombinasjon med effektive måter å trigge selfier på uten å måtte holde i kameraet.

Panasonic Lumix GX800
SELFIE-SKJERM: Panasonic Lumix GX800 har skjerm som egner seg for selfie-fotografering. (Foto: Panasonic)

Kameraet har en berøringsskjerm som kan vippes opp i 180 graders vinkel, slik at den er godt synlig for dem som befinner seg foran kameraet, for eksempel den nevnte reisebloggeren. Siden skjermen vippes oppover og ikke nedover, som på enkelte andre kameraer med en lignende funksjon, kommer ikke et eventuelt stativ i veien for skjermen når den brukes i selfie-modus.

Og for at vedkommende skal slippe å stå der med kameraet på en armlengdes avstand og trykke på utløserknappen, men i stedet skal kunne sette fra seg kameraet på en stein eller et bord (eller på stativ), kan selfien tas ved at man vifter med hendene foran ansiktet – såkalt Face Shutter.

Alternativt kan selfien tas automatisk når kameraet detekterer to ansikter nær hverandre – såkalt Buddy Shutter.

Med andre ord en slags handsfree-selfieløsning som Panasonic også har hatt på på noen av sine tidligere kameraer.

Det lille kameraet kan ta opp video i opptil 4K-kvalitet med opptil 30 bilderuter i sekundet, og har rask autofokus oppgitt til 0,07 sekunder. Oppløsningen på Four Thirds-brikken er 16 megapiksler. Kameraet har naturligvis Micro Four Thirds objektivfatning.

MicroSD-kort

Panasonic har nok slitt med å få kameraet så lite (og reisevennlig) som mulig, for dette er det første Panasonic-kameraet i denne klassen som ikke tar vanlig SD-kort, men bruker den mye mindre MicroSD-korttypen.

Helt greit, bortsett fra at det er lett å miste og vanskelig å finne igjen et så lite minnekort når man fikler med det ute i felten.

Lysfølsomheten går fra ISO 200 til ISO 25.600, og kan utvides nedover til ISO 100 ukalibrert.

Panasonic Lumid GX800
SORT: Her er den sorte versjonen av Panasonic Lumix GX800. (Foto: Panasonic)

LCD-skjermen er på tre tommer med en oppløsning på 1.040.000 piksler.

Kameraet byr blant annet på 4K Photo-funksjonalitet, som gir mulighet til å fastsette fokuspunktet etter at bildet er tatt.

Heller ikke denne Panasonic-modellen byr på norsk menyspråk, selv om både finsk, dansk og svensk er med.

Kameraet veier 239 gram netto, eller 269 gram med minnekort og batteri. Optikk kommer i tillegg. Standard kit-objektiv er Lumix G Vario 12-32 mm. Med dette objektivet montert på kameraet blir den samlede vekten 336 gram.

Norsk pris på Lumix GX800 er 6.000 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.